300 هزار نفر زیر پوشش طرح دندانپزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند

مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد  گفت: در قالب طرح دندانپزشک خانواده هم اکنون 300 هزار نفر در گروه هدف شامل جمعیت زیر 14 سال و مادران باردار ساکن در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر ، خدمات سطح یک دندانپزشکی را دریافت می کنند.

دکتر بهمن کلالی  با بیان اینکه طرح دندانپزشک خانواده از دی ماه سال گذشته در قالب طرح تحول نظام سلامت انجام شده است، گفت:خدمات سطح یک دندانپزشکی برای این گروه نظیر جرم گیری، رادیوگرافی، معاینه و کشیدن دندان به صورت رایگان ارائه می شود.

به گفته وی، بدین ترتیب 45 دندانپزشک از سال گذشته تاکنون در مناطق روستایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب و استقرار یافته اند.

دکتر کلالی همچنین از توزیع رایگان 100 هزار مسواک انگشتی برای کودکان زیر دو سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: این اقدام با هدف ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها از سنین کودکی انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر شاخص پوسیدگی دندانی در کودکان دو ساله خراسان رضوی و کشور دو دندان پوسیده است، یعنی از 20 دندان شیری این کودکان، دو دندان پوسیده است و این شاخص در سن شش سالگی به شش دندان پوسیده می رسد.

وی اظهار کرد: بالا بودن پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی، نشان دهنده آن است که وضعیت بهداشت دهان و دندان از سنین کودکی در کشورمان مناسب نیست و باید در این خصوص برنامه ریزی شود.

مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیت 700 کارشناس مراقبت سلامت در مناطق حاشیه ای مشهد گفت: آموزش بهداشت دهان و دندان، غربالگری و فلورایدتراپی یکی از وظایف این کارشناسان مراقبت سلامت است.

به گفته وی، این کارشناسان، مراقبت های بهداشت دهان و دندان حدود یک میلیون و 200 هزار نفر ساکن در مناطق حاشیه ای مشهد را بر عهده دارند.

کلالی در پایان گفت: آموزش بهداشت، معاینه و فلورایدتراپی 290 هزار دانش آموز در خراسان رضوی،ثبت اطلاعات دندانپزشکی 190 هزار دانش آموز در نرم افزار کشوری و انجام 10 هزار "فیشور سیلانت" یا شیار پوش دندان 6 کودکان برای پیشگیری از پوسیدگی از جمله فعالیت های واحد بهداشت و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.