انجام نخستین پیوند کلیه در کشور افغانستان با مشارکت تیم جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نماینده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توسعه همکاریهای علمی و آموزشی با کشور افغانستان  گفت:  نخستین عمل پیوند کلیه در کشور افغانستان با همکاری تیم جراحی پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

به گزارش وب دا، دکتر عبدالله بهرامی افزود: راه اندازی جراحی پیوند کلیه در افغانستان یکی از برنامه های انعقاد تفاهمنامه همکاری آموزشی و علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با این کشور در اسفندماه سال 93 بوده است.

وی خاطر نشان کرد: بدین منظور نخستین پیوند کلیه از یک مادر دهنده کلیه به دختر 11 ساله اش در بیمارستان لقمان حکیم هرات با همکاری تیم جراحی پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی روزهای اخیر انجام شد.

رئیس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ادامه داد: پیش از این تیم پیوند کلیه بیمارستان های لقمان حکیم هرات و بیمارستان خاتم النبین(ص) کابل متشکل از 17 نفر شامل پزشک،پرستار و کارشناسان اتاق عمل و آزمایشگاه در این بیمارستان آموزش های لازم را به مدت سه ماه فرا گرفته اند.

به گفته وی، تمامی آزمایش های لازم قبل از عمل جراحی پیوند کلیه این مادر و فرزندش در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام شده است.

دکتر بهرامی تیم ایرانی اعزامی به کشور افغانستان را شامل 11 نفر متشکل از پزشکان متخصص، پرستاران، کارشناسان اتاق عمل و آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد.

وی اظهار کرد: دومین عمل پیوند کلیه کشور افغانستان نیز در یک ماه آینده در بیمارستان خاتم النبین کابل با همکاری تیم جراحی پزشکان مشهدی انجام خواهد شد.

دکتر "رضا مهدوی" مسئول تیم پیوند بیمارستان تخصصی پیوند اعضا منتصریه مشهد، دکتر " علی اصغر یارمحمدی" رئیس بیمارستان منتصریه مشهد، دکتر "عباسعلی زراعتی" متخصص نفرولوژی، دکتر "سید جواد میرزایی" متخصص بیهوشی و دکتر "مسعود خانی" مدیر بیمارستان سوانح طالقانی مشهد از اعضای گروه پیوند کلیه اعزامی به کشور افغانستان می باشند.

همچنین خانم ها "ترکمنی و ذوالفقاری" پرستاران بخش آی.سی.یو و بخش پیوند، مهدی قندهاری کارشناس اتاق عمل و آقای  ظریفیان کارشناس علوم آزمایشگاهی از  دیگر اعضای تیم پیوند کلیه اعزامی به کشور افغانستان می باشند که طی روزهای دوم تا پنجم اردیبهشت ماه در این کشور حضور داشتند.