تاکید وزیر بهداشت: برنامه تحول نظام سلامت با جدیت ادامه خواهد داشت

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به گذشته دو سال از آغاز اجرای برنامه تحول نظام سلامت اظهار داشت: این برنامه با جدیت ادامه خواهد داشت.

به گزارش وب دا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شامگاه شانزدهم اردیبهشت در تالار ابن سینا برگزار شد با بیان اینکه هر چند که برنامه تحول نظام سلامت دارای حلقه های متعددی بود که تنها بخشی از آن به اجرا در آمده است خاطر نشان کرد: با وجود تمام نقایصی که این برنامه به همراه داشته رضایت مردم و گیرندگان خدمت از حوزه سلامت افزایش یافته است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در بدو اجرای برنامه تحول نظام سلامت، کشور با بحران و کمبود 300 قلم دارو روبرو بود اظهار داشت: با اجرای این برنامه علاوه بر رفع مشکلات کمبود دارو، ارجاع بیماران برای تامین دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات آزمایشگاهی  متوقف شد و در حال حاضر تخلفات در این زمینه سه تا چهار درصد است که قابل مقایسه با قبل نیست.

دکتر هاشمی با اشاره به کاهش هزینه های بستری اظهار داشت: در حال حاضر هزینه های درمان در مراکز درمانی برای بیماران شهری به شش درصد و برای روستاییان به سه درصد کاهش یافته است.

وی بیمه شدن بیش از یازده میلیون نفر و بهسازی و بازسازی یک میلیون و پانصد هزار متر مربع از مراکز درمانی را از دیگر اقدامات انجام شده در برنامه تحول نظام سلامت برشمرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تا پیش از اجرای این برنامه، وزارت بهداشت جزء پراعتراض ترین وزارت خانه ها بود گفت: بر اساس نظر سنجی های متعددی که از طریق سازمانهای مختلف انجام شده است با اجرای برنامه تحول نظام سلامت رضایت مردم افزایش پیدا کرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: حاشیه نشینی یکی از مخاطرات و معضلات جدی در شهرهای بزرگ کشور بود که با اجرای  این برنامه و استقرار نظام شبکه در مناطق حاشیه شهر ها اقدامات ارزشمندی در این زمینه صورت گرفت.

دکتر هاشمی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از دانشگاههای پیشرو در اجرای برنامه تحول در حوزه بهداشت عنوان کرد و از معاون بهداشتی و رییس این دانشگاه برای اجرای مطلوب و استقرار نظام شبکه در مناطق حاشیه قدردانی کرد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه تحول نظام سلامت با جدیت دنبال می شود اظهار داشت: این برنامه نیازمند حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی است و امیدواریم مجلس جدید نسبت به حوزه سلامت متفاوت فکر و عمل کنند.

وی پرداخت مطالبات از سوی سازمانهای بیمه گر با تاخیر های طولانی مدت را از مشکلات وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور برشمرد و گفت: در زمان آغاز اجرای این برنامه، قرار بر این بود که پرداخت مطالبات حداکثر یک ماهه باشد و این در حالی است که معوقات ده تا یازده ماهه را شاهد هستیم .

وی یکپارچه سازی سازمانهای بیمه گر و در نظر گرفتن عوارض برای کالاها و اقدامات آسیب رسان را از جمله راهکارها برای رفع مشکلات موجود برشمرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اجرای برنامه تحول و نوآوری در آموزش پزشکی را به عنوان گام چهارم برنامه تحول نظام سلامت عنوان کرد و گفت: این برنامه اقدامی ریشه ای و بنیادی است که ثمرات آن را در آینده خواهیم دید.

وی با اشاره به ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی های آموزشی و پژوهشی اظهار امیدواری کرد: این دانشگاه بتواند در اجرای برنامه تحول در حوزه آموزش نیز پیشتاز دیگر دانشگاههای علوم پزشکی باشد.

دکتر هاشمی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری اظهار داشت: نگاه این شهید فرزانه به دین و اسلام ، نگاهی درست و صحیح بود و امام خمینی (ره) نیز همواره به این موضوع تاکید داشتند.

وی تاکید کرد:باید تلاش کنیم نسلی را تربیت کنیم که نگاهش به دین سطحی نبوده و عمیق و ریشه دار باشد.