برنامه مراقبت از نوزادان در منزل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرایی می شود

مدیر سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برنامه ریزی برای اجرای طرح آزمایشی مراقبت از نوزادان در منزل خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد احمدیان در نخستین کمیته سلامت کودکان و ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: در این طرح آزمایشی مراقبت در منزل نوزادان نیازمند مراقبت‌های ویژه ي پس از تولد از جمله نوزادان کم‌وزن، نارس و ترخيص شده از بخش مراقبتهاي ويژه در دستور کار قرار می گیرد.

وی با اشاره به  اینکه اجرای این طرح مستلزم همکاري تنگاتنگ معاونت هاي بهداشت و درمان است اظهار داشت: پس از نشستهاي مسئولين بهداشت و درمان و وزارت بهداشت این برنامه اجرايي خواهد شد و بيمارستان ام البنين(س) بعنوان پايلوت اين برنامه خواهد بود.

قائم مقام معاونت  بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با بیان اینکه مرگ و میر نوزادان از شاخص‌های بین‌المللی بهداشت است گفت: ایران به عنوان  عضو سازمان بهداشت جهانی متعهد به کاهش آمار مرگ و میر نوزادان و بالا بردن شاخص‌های بهداشتی  است و اجرای برنامه مراقبت از نوزادان پرخطر در منزل می‌تواند در رسیدن به این  هدف بسیار مؤثر باشد.

دکتر سيد کاظم فرهمند افزود: پس از ابلاغ این سیاست از سوی وزارتخانه ۶ دانشگاه کشور شامل اصفهان، تبريز ،گيلان ،مشهد،شيراز و تهران مکلف به اجرای آن شدند .

کارشناس مسئول سلامت کودکان مرکز بهداشت استان نیز ضمن تاکید بر لزوم تغذیه نوزادان با شیر مادر در ساعت اول تولد با کمک پرسنل زايشگاه اظهار داشت: برنامه تماس پوست به پوست و تغذیه با شير مادر طی ساعت اول تولد در سه بیمارستان قائم (عج)، امام رضا(ع) وام البنین ( س) اجرا شده است .

دکتر فرزانه صحافی افزود: این برنامه پس از تشکیل هسته آموزشي با حضوراعضاي کميته ترويج تغذيه با شير مادر استان ،اجرای کارگاه آموزشي با امتياز بازآموزي و کسب مهارت لازم توسط پرسنل، اجرايي خواهد شد.