معاینه و غربالگری سرطان در مراکز بهداشتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در قالب برنامه تحول نظام سلامت، معاینه و غربالگری سرطان های شایع در مراکز بهداشتی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.

به گزارش وب دا، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این طرح در قالب پزشک خانواده روستایی، مراقبت های بهداشتی در حاشیه شهر مشهد و شهرهای دارای 20 هزار نفر جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است.

دکتر محمد جعفر صادقی اظهار داشت: در قالب این برنامه سرطان های شایع از جمله پستان، کلورکتال (روده بزرگ)، دهانه رحم و پروستات مورد غربالگری قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه نقش پیشگیری و غربالگری در کنترل و مقابله با سرطان های مزبور از اهمیت بسزایی برخوردار است خاطر نشان کرد: تشخیص زودرس نقش مهمی در موفقیت درمان و پیشگیری از تبعات و مرگ و میر سرطان دارد و این در حالی است که بیشتر سرطان ها در کشور در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شوند.

دکتر صادقی با اشاره به اینکه سرطان  دومین علت مرگ و میر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است افزود: بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ و میر ناشی از حوادث به ترتیب اولین و سومین علت مرگ و میر در مناطق زیر پوشش شناخته شده اند.

به گفته وی، طبق بررسی های انجام شده سرطان های معده، پستان، مری، کلورکتال یا روده بزرگ شایع ترین سرطان ها در خراسان رضوی هستند.

وی ادامه داد: فرآیند پیشگیری از سرطان، تشخیص و درمان زودهنگام، مراقبت های حمایتی، پژوهش در سرطان و ثبت موارد سرطان از برنامه های مقابله با سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطابق با برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.