معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: بر اساس برنامه تحول و نوآوری در آموزش، ماموریت گرایی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به صورت جدی دنبال می شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمد باقر لاریجانی در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشکده دندانپزشکی مشهد که در تالار اجتماعات دانشکده علوم برگزار شد؛ با اشاره به گذشت بیش از 18 ماه از آغاز برنامه تحول و نوآوری در آموزش دانشگاه های علوم پزشکی کشور خاطر نشان کرد: روند اجرا و حرکت در مسیر این برنامه به صورت مرتب و دوره ای در حال پایش است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 65 دانشگاه علوم پزشکی، 250 هزار دانشجو دولتی و غیر دولتی، 18 هزار عضو هیات علمی دولتی و 2 هزار عضو هیات علمی غیر دولتی در کشور فعال هستند اظهار داشت: هم اکنون در هر استان کشور یک دانشگاه علوم پزشکی دایر است و با توجه به این گستردگی، برای دستیابی به اهداف برنامه، نیازمند همکاری تمام دانشگاهها هستیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس در دو سال اخیر دانشکده جدیدی در کشور راه اندازی نشده است مگر اینکه برای آن رسالت جدیدی بتوان تعریف کرد.
تقسیم شدن کشور به 10 قطب آموزشی بر اساس سند آمایشی
معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: بر اساس سند آمایشی، کشور به ده قطب تقسیم شده است و برای هر قطب ماموریت های ویژه ای در این زمینه تعیین و ابلاغ شده است.
دکتر لاریجانی توسعه دندانپزشکی و توسعه علوم مرتبط را یکی از ماموریت های ویژه و خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس این ماموریت تمامی کوریکولوم های آموزشی در حال بازنگری است و امیدوارم این دانشگاه مرکزیتی را ایجاد کند تا بر اساس آن دیگر دانشگاههای کشور بتوانند در این مسیر آموزشی گام بردارند.
وی با تاکید بر گسترش ارتباط با شرکت های دانش بنیان و ارتباطات بین المللی،بازخوانی و احیا آموزش مداوم خاطر نشان کرد: باید تلاش شود که بر اساس دانش روز حرکت کنیم و در این راستا تهیه کتب مرجع امری ضروری است.
تاکید بر گسترش ارتباطات بین المللی و جذب دانشجویان خارجی
دکتر لاریجانی با اشاره به اینکه در کنکور سراسری سال جاری بیشترین رقابت در گروه پزشکی بود و بیشتر استعداد های درخشان به سمت این رشته گرایش دارند و این امر مسئولیت دانشگاه های علوم پزشکی را دو چندان می کند اظهار داشت: بر اساس مصوبه انقلاب فرهنگی توزیع دانشجو در دانشگاه ها باید بر اساس نیاز جمعیتی باشد که این امر گام موثری در پرورش و آموزش نیروهای مورد نیاز است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وجود ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در زمینه جذب دانشجویان خارجی اظهار داشت: با وجود تمام ظرفیت ها در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی از چند صد نفر تجاوز نمی کند و این در حالی است که کشور ترکیه بیش از 72 هزار دانشجوی خارجی دارد.
دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه دانشگاه های علوم پزشکی باید در مسیر اعتبار بخشی های بین المللی در راستای جذب دانشجویان خارجی وارد شوند اظهار داشت: در این راستا در حال حاضر اعتبار بخشی 18 دانشگاه کشور در حال انجام است.
تاکید بر توسعه آموزش مجازی در دانشگاه های علوم پزشکی
وی بر لزوم توسعه آموزش مجازی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس در حال حاضر توسعه آموزش مجازی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حال توسعه است و بسیاری از امتحانات به صورت الکترونیکی انجام می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: به منظور تقویت این بخش، امیدواریم در سال تحصیلی جاری زمینه جذب چند هزار عضو هیات علمی جدید در کشور فراهم شود که مقدمات و تمهیدات آن در وزارت بهداشت در حال انجام است.
دکتر لاریجانی با اشاره به تغییر هرم جمعیتی و افزایش افراد سالمند در کشور و همچنین تغییر در نوع بیماری ها تاکید کرد: بر این اساس باید جایگاهی برای روش های درمانی جدید در کشور دیده شود و در این زمینه تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه سلامت دهان و دندان، ایران جایگاه میانه ای در جهان دارد خاطر نشان کرد: باید تلاش شود این جایگاه بر اساس شأن کشورمان ارتقاء یابد.