دبیر کارگروه تعالی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر لزوم ایجاد شاخه های جدید علوم تغذیه تاکید کرد.
به گزارش وب دا، دکتر نوروزی خاطر نشان کرد: باید ساز و کاری فراهم شود تا رشته های زیر شاخه علوم تغذیه نظیر تغذیه بالینی و تغذیه ورزشی در دانشگاه های علوم پزشکی تاسیس شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر ۲۲ درصد از جوانان به باشگاه های ورزشی مراجعه می کنند؛ بی آنکه برنامه غذایی متناسب آنان ارائه شود.
وی تاکید کرد: بیماری های غیرواگیر نظیر سکته های قلبی، چاقی، دیابت و فشار خون به شایع ترین بیماری ها تبدیل شده اند. در چنین شرایطی، آنچه که می تواند هزینه درمان این بیماری ها را کاهش دهد،توجه به مقوله تغذیه بیماران است که این مهم،بدون تحول در نظام آموزشی گروه های تغذیه میسر نیست.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به هزینه گزاف تامین غذای بیماران در بیمارستان ها افزود: بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، سالانه ۳۸ میلیارد تومان بودجه را صرف تامین غذای بیماران خود می کنند. همچنین هزینه سالانه تامین غذای بیمارستان های خصوصی، دولتی و وابسته به تامین اجتماعی و ارگان های نظامی، بیش از ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هزینه تامین غذای بیمارستان ها یک گردش مالی بزرگ است که متاسفانه تاکنون نظارتی بر روی آن صورت نپذیرفته است.
دکتر عبدالرضا نوروزی با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامههای تدوین یافته ای را برای تحول نظام آموزشی در نظر گرفته و در این رابطه50 کارگروه مرتبط تشکیل شده است گفت: یکی از مهم ترین کارگروه ها در این طرح، کارگروه توسعه علوم تغذیه بوده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مجری این ماموریت ویژه، برگزیده شده است.
دبیر کارگروه تعالی علوم تغذیه با اشاره به فعالیت های کارگروه تغذیه در طرح تحول آموزش عنوان کرد: پس از برگزاری جلسه هم اندیشی با 22 دانشکده و گروه تغذیه فعال در سطح کشور و گروه های ذینفع مانند معاونت بهداشتی و درمان وزارت و انجمن تغذیه این نتیجه به دست آمد که 4 شاخه اصلی را در قالب برنامه استراتژیک رشته تغذیه ، آمایش سرزمینی، راه اندازی رشته های جدید و تخصصی تغذیه و بررسی کریکولوم های درسی این رشته پیگیری شود که این 4 کمیته زیرمجموعه های دیگری نیز دارند که فعالیت های مورد نظر را پیگیری می کنند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از مشارکت دیگر دانشگاه ها برای اجرایی شدن طرح تحول آموزش و آمایش سرزمینیخبر داد و افزود: با وجود آنکه رشته تغذیه تنها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدریس می شود،باز هم شاهد همکاری گسترده دانشگاه های کلان منطقه هستیم. در این میان دانشگاه های گناباد، اسفراین، سبزوار و نیشابور بیشترین همکاری را داشته اند.
دکتر نوروزی از پذیرش دانشجو رشته تغذیه در دانشگاه های سبزوار و نیشابور خبر داد و گفت: با توجه به وجود کارخانه های مواد غذایی در مجاورت این شهرستان ها،به زودی پذیرش دانشجوی رشته تغذیه در مقطع کارشناسی در دانشگاه های سبزوار و نیشابور انجام خواهد شد و این شهرستان ها، تبدیل به قطب رشته تغذیه خراسان رضوی می شوند.