پوشش اولین کنگره بین المللی قطب علوم اعصاب به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقصد تهیه این گزارش است.
به گزارش وب دا؛ دقایقی به آغاز نشست قطب علوم اعصاب شرق کشور باقی مانده است و پرفسور گرجی ؛ استاد پر تلاش علم نوروساینس؛ دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استاد دانشگاه مونستر آلمان و دکتر فروغی پور عضو هیاتن علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی مسائل مهم و قابل عنوان در جلسه ؛در حال صحبت و متمرکز شده اند.
دکتر دارابی به همراه دکتر اعتضاد رضوی وارد دانشکده می شوند و با استقبال پرفسور گرجی مقدمات برگزاری جلسه قطب علوم اعصاب شرق کشور رقم میخورد.
دکتر دارابی در ابتدای جلسه ضمن تبریک ولادت امام علی (ع)، گفت: حدود یکسال و نیم قبل دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولیت تعالی و رشد علم نوروساینس را در حالی تقبل کرد که زیر ساختی در بحث نوروساینس و علوم
اعصاب نداشت.
وی ادامه داد: در بحث ماموریت گرایی دانشگاه ها و تمرکز زدایی وزارتی؛مسئولیت تعالی و توسعه این علم به دانشگاه مشهد واگذار شد و این در حالی است که در ایران تنها پنج دانشگاه وجود دارند که به این حوزه می پردازند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: بعد از واگذاری این مسئولیت به دانشگاه مشهد به عنوان یک طرح ملی؛ لازم دانستیم تا در ابتدای کار، دانشگاه مشهد را در این حوزه تقویت کرده و به همین منظور از
پرفسور گرجی؛ استاد دانشگاه مونستر آلمان و از چهره های برجسته این علم در این راستا کمک گرفتیم.
ساخت دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد 700 میلیون تومانهزینه در بر داشت
دکتر دارابی بیان داشت: دکتر فروغی پور به عنوان مسئول کارگروه نوروساینس تلاش های خود را در راستای تعالی علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی به کار گرفت و در نهایت دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه با هزینه ای بالغ بر
700 میلیون تومان راه اندازی شد.
وی ابراز داشت: دپارتمان در حال حاضر دارای دو عضو هیئت علمی است،زیر ساخت و بستر لازم در داخل دانشگاه را فراهم کرده و در ادامه با دعوت از دانشگاه ها و دانشکده های سراسر کشور تلاش در انجام کاری ملی نموده
است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: امروز موفق شده ایم اولین جلسه کارگروه کشوری قطب علوم اعصاب شرق کشور را تشکیل و در روزهای 23 و 24 فروردین نیز کنگره بین المللی علوم اعصاب را با حضور بیش از 20 مهمان خارجی از کشور آلمان و اساتید و دانشجویان کشورمان برگزار می کنیم.
دکتر دارابی افزود: امروز نخستین فستیوال دانشجویی نوروساینس نیز با شرکت دانشجویانی از ایران و آلمان برگزار و قدم های اولیه در حال برداشته شدن است تا این علم بین رشته ای که با رشته های نورولوژی و سایکولوژی و دیگر
رشته هایی علوم پایه ارتباط دارد بتواند جایگاه خود را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دست آورد.
در ادامه جلسه با حضور مهمانان و فعالان عرصه علم نوروساینس کشور دکتر هدایت صحرایی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دکتر مهدی فرهودی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دکتر محمد رضا صائبی پور؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کار خود را دنبال می کند.
دکتر محمد اعتضاد رضوی؛ رییس مدیریت مرکز مطالعات معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تبریک روز پدر و ولادت امام علی (ع)، گفت:در چشم انداز اصلی آموزش عالی در حوزه سلامت، کسب مرجعیت علمی در حوزه
علوم سلامت در منطقه تا افق 1404مطرح می باشد.
وی ادامه داد: در سیاست های مختلف این سند، بر لزوم توجه به آموزش های بین رشته ای تاکید شده است؛ که جزء این سیاست ها شبکه سازی در نظام آموزش عالی سلامت منطبق بر ماموریت های ویژه نیز مطرح است.
دکتر اعتضاد رضوی ابراز داشت: این سند شامل 50 ماموریت ویژه در 10 کلان منطقه کشور است؛ که در منطقه خراسان؛ تعالی علوم اعصاب یکی از ماموریت ها را شکل می دهد.
مدیر مرکز مطالعات معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: خلق ثروت دانش بنیان در نظام آموزش عالی سلامت، گسترش تعاملات بین المللی جهت توسعه حیطه های میان رشته ای و علوم فناوری های نوین و توسعه تعاملات مبتنی بر نیازهای بالینی و نیازهای صنعتی از دیگر مواردی است که در این سند به آن اشاره شده است.
راه اندازی آزمایشگاه ملی از برنامه های مهم ماموریتی است
وی بیان داشت: قسمتی از سیاست ها که بسیار مهم است؛ راه اندازی آزمایشگاه ملی در چهار زمینه سیستم بیولوژی، مهندسی بافت، تصویر برداری سلولی و ملکولی و علوم اعصاب به منظور حرکت در جهت پزشکی نسل آینده که همان پرسونال آزمدیسین است می باشد.
دکتر اعتضاد رضوی گفت: اجرای برنامه های مشترک علمی و آموزشی با مراکز معتبر جهانی، تسهیل تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاه های داخل و خارج در قالب بورس های تحصیلی و فرصت های مطالعاتی نیز ذیل سیاست های کلی توسعه آموزش عالی سلامت است که منطیق بر طرح تحول سلامت به عنوان گام چهارم مطرح شده است.
مدیر مرکز مطالعات معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: تفاهم نامه ای بین معاونت آموزشی و سرپرستان دبیرخانه های کلان مناطق در سال 1394 منعقد شد که در تفاهم نامه مربوط به منطقه 9 آمایشی ماموریت های ویژه در چهار قسمت و پنج حوزه در راستای کسب مرجعیت علمی در منطقه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار شده است.
در ادامه دکتر دارابی بیان داشت: تعالی و توسعه علوم تغذیه، تعالی و توسعه طب هنر، تعالی و توسعه علم نوروساینس، médecine palliative (طب تسکینی) و علوم دندانپزشکی پنج ماموریتی است که از سوی وزارت بهداشت به مشهد سپرده شده است .
وی ادامه داد: سه مورد از ماموریت های فوق پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دو مورد از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه واگذاری شد و در نهایت این پنج ماموریت ویژه به عنوان ماموریت ملی و کشوری برای دانشگاه شناخته
می شود.
پنج دانشگاه در کشور در زمینه علم نوروساینس فعالیت می کنند
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در حالی توسعه علم نوروساینس به مشهد واگذار شده است؛ که پنج دانشگاه در کشور در این رشته دانشجو تربیت می کنند؛ اما باید مرکزیت رشد این علم از مشهد رقم بخورد و این به
معنای برتری دانشگاهی نسبت به دانشگاه دیگر نیست؛ بلکه همکاری و همراهی جهت موفقیت در این حوزه را نیاز دارد.
دکتر فروغی پور ادامه این اجلاس را بر عهده گرفت و در ابتدای سخن، گفت: برای رسیدن به موفقیت در شهر مشهد در حوزه علوم اعصاب کارگروهی تشکیل و در سه جزء کار خود را آغاز کردیم.
وی افزود: در ابتدای کار تاسیس دپارتمان علوم اعصاب را دنبال کرده و در ادامه با حضور پرفسور گرجی قراردادهای دو جانبه بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه مونستر آلمان بسته و به تبادل دانشجو پرداختیم.
رئییس کارگروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در ادامه به دنبال ایجاد ارتباط کلان منطقه با دیگر دانشگاه های خود(بیرجند،سبزوار، بجنورد) بوده و در نهایت در سطح ملی وارد عمل شده ایم.
دکتر فروغی پور ابراز داشت: مراکز نوروساینس در کشور محدود هستند؛ اما دانشگاه هایی مانند تبریز در این راستا بسیار موفق عمل کرده و کارهای بزرگی انجام داده اند.
وی اضافه کرد: باید شبکه ای متشکل از تهران، مشهد، تبریز، شیراز و کرمان ایجاد و در آینده دانشگاه های دیگر به آن اضافه شوند تا بتوانیم در شرایط همکاری میان یکدیگر در رشد این علم مهم موفق باشیم.
124 دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب در کشور تحصیل می کنند
رییس کارگروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وضعیت آموزش در حوزه علوم اعصاب در کشور اشاره کرد و گفت: 124 دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب، 322 نورولوژیست، 355جراحی اعصاب، 577 رزیدنت روانپزشکی، 24نورولوژی اطفال، 12 دانشجوی روان پزشکی اطفال، و دو نفر فلوشیپ ام اس در تمام کشور در حال تحصیل هستند.
مشهد در سال آینده فلوشیپ استروک پذیرش می کند
دکتر فروغی پور ابراز داشت: در حالی که تا کنون تنها تهران مجوز پذیرش دانشجوی فلوشیپ را داشته است؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز موفق شد تا مجوز آموزش فلوشیپ استروک را در وزارت بهداشت به تصویب برساند.
وی اظهار داشت: به این دلیل که تصویب وزارت بهداشت در این خصوص بعد از ثبت نام متقاضیان فلوشیپ در دانشگاه اتفاق افتاد؛ امکان پذیرش فلوشیپ استروک در مهر ماه سال جاری وجود ندارد و از سال 1397 مشهد نیز دو
دانشجوی فلوشیپ استروک را پذیرش خواهد کرد.
رئییس کارگروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یادآور شد: دپارتمان استروک دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای سه متخصص فلوشیپ استروک از آمریکا، کانادا و فرانسه است و به زودی دپارتمان اقدام به پذیرش ریزیدنت خواهد
کرد.
رتبه ایران در ارائه مقالات نورولوژی و علوم اعصاب 35 می باشد
دکتر فروغی پور ابراز داشت: رتبه ایران در ارائه مقالات نورولوژی و علوم اعصاب در جهان 35 است؛ که نشان دهنده تعداد پایین مقالات در این علم به دلیل سختی کار در حوزه علوم اعصاب می باشد.
وی بیان داشت: دهه 90 دهه علوم اعصاب در جهان خواهد بود و بر اساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی تا سال 2025 بار بیماری های نوروسای کیاتری از بیماری های قلب، کانسرها و تصادفات پیشی خواهد گرفت و در جهان رتبه اول
را کسب خواهد کرد.
ادامه گزارش با حضور پرشور دانشجویان و اساتید علم نوروساینس از کشور آلمان دنبال و پرفسور گرجی به استقبال دانشجویان خود می رود.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش می توانند به اینجا مراجعه کنند.