معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: یکی از کارهای کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی؛ نیازسنجی تعداد اعضای هیأت علمی در دانشکده های دندانپزشکی کشور است و بر این اساس با حمایت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهدو هیات امنا مجوز جذب 100 عضو هیات علمی در دانشکده دندانپزشکی را صادر شده است.
به گزارش وب دا؛ دکتر دارابی در اجلاس روسای دانشکده های دندانپزشکی سراسر کشور، گفت: به طور قطع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این دولت یکی از موفق ترین، پرکارترین و موثرترین وزارت ها به شمار می رود.
وی ادامه داد: این موفقیت ها حاصل همکاری تمام کسانی است که در وزارت بهداشت مسئولیت داشته اند و امید داریم در دولت دوازدهم این روند رو به رشد استمرار پیدا کند و مردم به لیاقت خود در بحث درمان، آموزش و بهداشت برسند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: دندان پزشکی یکی از رشته هایی است که علی رغم تلاطم های دیگر رشته های پزشکی؛ در این چند دهه اخیر به دلیل عقلانیت حاکم بر آن کمتر آسیب آموزشی را به خود دیده و اجازه نداده کیفیت فدای کمیت شود.
وزارت بهداشت بر بازنگری در کوریکولوم های رشته های پزشکی و حرف پزشکی تاکید دارد
دکتر دارابی به طرح تحول و نوآوری در نظام آموزشی به عنوان مرحله چهارم طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات خیلی خوب که وزیر بهداشت بر آن تاکید داشته است؛ بازنگری در برنامه های آموزشی و کوریکولوم های رشته های پزشکی و حرف پزشکی بوده است.
وی از تصویب کوریکولوم رشته پزشکی عمومی خبر داد و افزود: علی رغم این که حدود 35 سال جز در رشته دندان پزشکی تغییری در کوریکولوم آموزشی دیگر رشته داده نشده است؛ اما به زودی کوریکولوم رشته پزشکی عمومی که به تصویب در آمده اجرایی می شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: یکی از ماموریت های ویژه ای که بر اساس طرح تحول و نوآوری در نظام آموزشی به دانشگاه ها و کلان مناطق واگذار شد؛ واگذاری توسعه و تعالی دندانپزشکی به کلان منطقه 9 کشوری بود.
دکتر دارابی افزود: در این ماموریت و شاخص ویژه، همکاری و همراهی وزارت بهداشت، دبیر خانه شورای تخصصی دندانپزشکی، هیات برد و تمام دانشکده های دندانپزشکی سراسر کشور با محوریت دانشکده دندانپزشکی مشهد و مدیریت دکتر جمیله قدوسی در کنار هم قرار گرفته است.
بازنگری در کوریکولوم دندانپزشکی تصویب شده است
وی تصریح کرد: یکشنبه هفته گذشته در تهران؛ شورای عالی برنامه ریزی، بازنگری در کوریکولوم دندانپزشکی را تصویب و این یکی از موفقیت هایی است که دبیر خانه با همکاری دانشکده های دندان پزشکی سراسر کشور و محوریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کارگروه مرکز توسعه و تعالی دندان پزشکی به آن رسیده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی وظایف دیگری از جمله نیازسنجی دندانپزشکی در سراسر کشور را نیز دارد. بر این اساس پذیرش باید بومی گزینی شود تا ماندگاری در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی صورت گیرد.
دکتر دارابی ابراز داشت: علی رغم این که تعداد نیروهای دندانپزشک و پزشک در کشور مناسب است؛ اما توزیع ناعادلانه موجب تجمع کثرت ماندگاری پزشکان و دندانپزشکان در شهرهای بزرگ چون تهران، مشهد، شیراز و اصفهان و برخورداری کمتر مناطق کم برخوردار شده است.
پروانه خدمت نیروی های بومی برای شهرستان محل زندگی آن ها صادر شود
وی بیان داشت: نیروی بومی باید بداند تا انتهای دوره خدمت در شهرستان خود حضور خواهد داشت و این محقق نمی شود مگر این که نظام پزشکی پروانه خدمت را تنها برای همان شهرستان ها صادر و اجازه فعالیت در دیگر مکان ها به افرادی که به عنوان نیروی بومی پذیرش می شوند را ندهد.
دکتر دارابی خاطر نشان کرد: کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی باید بر اساس نیازسنجی در سطح ملی تعداد دندانپزشک و متخصص مورد نیاز را بداند تا دانشکده های دندانپزشکی به تربیت نیروهای مورد نظر به شکل ملی و بومی اقدام کنند.
تعداد اعضای هیات علمی دانشکده های دندان در کشور مناسب نیست
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: علی رغم این که دانشکده های دندان به لحاظ سطح علمی در سطح خوبی قرار دارند؛ اما اذعان می کنم تعداد اعضای هیات علمی دانشکده های دندانپزشکی بر اساس شاخص ها که باید به ازای هر 09/10 دانشجو یک عضو هیأت علمی و هر سه نفر رزیدنت یک عضو هیأت علمی وجود داشته باشد کم است.
وی یادآور شد: رفع این کمبود نیازمند ایجاد پست است و بر این مبنا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حمایت رئیس دانشگاه مجوز جذب 100 عضو هیأت علمی از هیأت امنا اخذ و امیدوارم سازمان مدیریت برنامه ریزی نیز این اقدام را عملی کند.