کارگاه آموزشی مراقبت از پای دیابتی ویژه پرستاران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا ؛ این کارگاه به همت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وپژوهشگاه علوم غددومتابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف فراهم آوردن دانش تخصصی نظری و مهارت های بالینی لازم برای ارزیابی فرد مبتلا به پای دیابتی و طرح ریزی برنامه مراقبتی برای این گروه از بیماران با تاکید بر کار گروهی و ارجاع به موقع به متخصص مربوطه، به مدت دو روز در مشهد برگزار شد.

در این کارگاه دو روزه،پرستاران با دانش نظری ؛اپیدمیولوژی پای دیابتی و نظام  درمانی- مراقبتی در پای دیابتی،غربالگری پای دیابتی و شناسایی انواع زخم پای دیابتی ،راهکار های کنترل و مدیریت مشکلات مربوط به پای دیابتی به منظور ارائه بهترین مراقبت،نقش پرستار در مراقبت از پای دیابتی و تدوین برنامه مراقبت پرستاری پای دیابتی آشنا شدند.

در این دوره روش های  غربالگری پای دیابتی و شناسایی انواع زخم پای دیابتی در محیط عملی، راهکار های کنترل و  مدیریت پای دیابتی و به کارگیری صحیح آن ها در محیط عملی  و راهکار های آموزش و بازتوانی پای دیابتی و به کارگیری صحیح آن ها در محیط عملی ارائه شد.

دکتر مهناز سنجری مدیر اجرایی پروژه آکادمی دیابت پژوهشگاه علوم غددومتابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه این کارگاه اظهار داشت: در این دوره آموزشی گروه های هدف فعال در تیم های درمان پای دیابتی در قالب تئوری و عملی به روش های جدید پیشگیری، مراقبتی و درمانی پای دیابتی آشنا می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراقبت و درمان از پای دیابتی را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: تا کنون سیزده دوره آموزشی در استان های کشور در این زمینه برگزار شده است و 400 نفر از پزشکان و پرستاران آموزش های لازم را فرا گرفته اند.

دکتر سنجری با اشاره به تغییر الگوی بیماری ها از واگیر دار به سمت غیر واگیر و افزایش افراد مبتلا به دیابت، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی قرار است مراقبت از پای دیابتی به عنوان یک واحد درسی در رشته های پرستاری و پزشکی گنجانده شود.

وی افزود: همچنین کوریکولوم مراقبت از پای دیابتی ویژه تمامی گروه های پزشکی در حال طراحی است تا داوطلبان در یک دوره کوتاه مدت به شکل تخصصی آموزش های لازم را فرا بگیرند و مدرک معتبر از وزارت بهداشت دریافت کنند.

 مدیر اجرایی پروژه آکادمی دیابت پژوهشگاه علوم غددومتابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، نقش بیماران را به عنوان مهمترین اعضای تیم مراقبت درپیشگیری از ایحاد زخم پای دیابتی و مراقبت از آن بسیار مهم عنوان کرد و اظهار داشت: بیماران مبتلا به دیابت باید به این بیماری به عنوان یک همراه نگاه کنند که تا پایان عمر با آنان خواهد بود و با این تغییر نگرش می توانند مراقبت بهتری از خود داشته باشند.

دکتر سنجری افزود: بیماری دیابت عوارض بلند مدت بر روی چشم، کلیه و قلب دارد و پیشگیری از عوارض آن تنها با مراقبت های اصولی و بهداشتی میسر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه نشانه های بیماری دیابت بسیار خاموش و متفاوت است و پرنوشی، پرادراری و پرخوری مربوط به زمانی است که فرد کاملا به این بیماری مبتلا شده است اظهار داشت: اگر فردی دچار اضافه وزن است و اعضای درجه یک خانواده اش مبتلا به دیابت هستند حتما برای پیگیری به مراکز بهداشتی مراجعه کند. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image