84.jpg - 16.78 kBبا هدف ارتقای فرهنگ جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی، برای نخستین بار در سال ١۹۸۹ میلادی 13 اکتبر به عنوان روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی تعیین شد. در همین راستا در کشورمان 5 دی "روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی" نامگذاری و شعار این روز جهانی برای سال ٢٠٢٤ "توانمند سازی نسل آینده برای فردایی تاب آور" تعیین شده است.

معاون اجرایی و رئیس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا گفت: بلایای طبیعی ، شرایطی را ایجاد می کنند که افراد باید بتوانند ضمن مقاومت و سازگاری در برابر مشکلات و سختی ها، برای تغییر شرایط و بهبود اوضاع زندگی تلاش کرده و درد های خود را تحمل کنند تا با گذر از آن ها زندگی بهتری را تجربه کنند.

دکتر محمدرضاجویا افزود: تاب آوری به معنای توانایی، در مواجهه با چالش های زندگی، تلاش برای رفع موانع، قدرت سازگاری در برابر تغییرات، بازیابی خود و مقابله با فروپاشی بعد از شکست است و اینکه افراد بعد از مواجهه با چالش های زندگی امیدوار مانده و به تلاش خود ادامه می دهند، میزان تاب آوری و سازش آن ها را نشان می دهد.

وی اظهار کرد: تاب آوری شامل برخورداری از توانایی انعطاف پذیری و سازگاری در ابعاد روانی، عاطفی و رفتاری، در هنگام رو به رو شدن با شرایط نامطلوب زندگی است، که به افراد اجازه می‌دهد در صورت شکست و زمین خوردن، بتوانند با امیدواری، از چالش های استرس آمیز و اذیت کننده زندگی، عبور کرده و بعد از شکست، خود را بازیابی کرده و زخم هایشان را التیام بخشند و برای ادامه زندگی تلاش کنند.

دکتر جویا با بیان اینکه آموزش تاب آوری به کودکان و نوجوانان با هدف فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی و آمادگی نسل آینده برای مقابله با حوادث و بلایا از الزامات تاب آوری جوامع می باشد، تصریح کرد: تقویت احساس شایستگی و اعتماد به نفس ، برقراری و تقویت ارتباطات، افزایش خودآگاهی، حضور در جامعه ومشارکت اجتماعی، آموزش سبک های مقابله و کنترل خود مواردی هستند که باید در آموزشهای تاب آوری به کودکان و نوجوانان گنجانده شود.

وی خاطرنشان کرد: تقویت احساس شایستگی، به معنای این است که کودکان و نوجوانان به توانایی های خود اعتماد داشته و بتوانند برای گذر از مسائل از آن ها استفاده کنند و افرادی که شایستگی در آن ها تقویت شده باشد، عزت نفس بالاتری را تجربه خواهند کرد و در مقابله با مسائل بهترعمل کرده و ظرفیت تحمل سختی ها در آن ها بیشتر خواهد بود.

وی ادامه داد: برقراری و تقویت پیوندهای نزدیک با خانواده، دوستان و جامعه، موجب افزایش احساس تعلق خاطر افراد شده و احساس تنهایی کمتری را تجربه خواهند کرد؛ همچنین افزایش میزان خودآگاهی، به منظور انجام تصمیمات مسئولانه تر و توانایی تشخیص خوب یا بد، باعث افزایش تاب آوری می شود.

دکتر جویا با بیان اینکه بهبود حضور در جامعه و افزایش مشارکت باعث می شود تا کودک و نوجوان به سمت تشکیل روابط مثبت و مفید سوق داده شود، ادامه داد: وقتی افراد یاد بگیرند که به طور موثر با استرس کنار بیایند، آمادگی بیشتری برای مقابله با ناملایمات و شکست‌ها داشته و تاب آوری بیشتری را تجربه خواهند کرد و با افزایش مدیریت و کنترل خود، افراد به جای گرفتن نقش قربانی، در صدد رفع مسئله بر آمده و تصمیمات بهتری می گیرند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image