آیا تا به حال به این موضوع فكر كرده اید كه روزی بتوانید در حالی كه در کلاس درس نشسته اید، علاوه بر توضیحات مدرس، عناصر مجازی مانند: اشکال سه بعدی، متن، و حتی فیلمی مرتبط جلوی چشمان شما ظاهر شود و شما نیز بتوانید با این اطلاعات تعامل برقرار کنید.
حقیقت این است كه تکنولوژی واقعیت افزوده توانسته است این امكان را برای ما فراهم کند تا بتوانیم این افكار را در دنیای واقعی نیز تجربه كنیم. واقعیت افزوده را می توان به عنوان تکنولوژیی که در آن عناصر مجازی دنیای واقعی را فراگرفته است، توصیف کرد.
واقعیت افزوده محیطی دیداری و شنیداری است که اطلاعات اضافه و تکمیل کننده از محیط واقعی را در اختیار ما قرار می دهد. پردازش تصاویر در دنیای واقعیت افزوده بسیار پیشرفته و پیچیده است و در این فناوری ، اطلاعات نه تنها در محدوده دید كاربر، بلكه اطلاعاتی كه در شعاع دید كاربر قرار نمی گیرد نیز به صورت سه بعدی قابل مشاهده است.
با توجه به دستاورد های محققان استفاده از فنآوری واقعیت افزوده در آموزش جهت ارائه مطالب درسی به دانشجویان ، از بهترین روش های تدریس و آموزش می باشد ودانشجویان می توانند مسائل علمی را بصورت مجازی با گذاشتن عینک واقعیت افزوده جلوی چشمان خود و یا گرفتن دوربین تلفن همراه روی متون درسی در محیط واقعی ببینند و به راحتی همه ی مسائل را درک کنند. بنابراین انگیزه دانشجویان را افزایش می دهد و به آن ها در بدست آوردن مهارت های بهتر کمک می کند.
مهمترین مزیت واقعیت افزوده توانایی منحصر به فرد آن در ایجاد محیط های آموزشی ترکیبی با استفاده از ترکیب اشیاء دیجیتال و فیزیکی است. از این طریق مهارت هایی مانند تفکر انتقادی، حل مساله و برقراری ارتباط از طریق تمرینات مشترک به راحتی توسعه می یابد. تحقیقات نشان داد که تکنولوژی واقعیت افزوده باعث بهبود مهارت های عملی دانشجویان می شود و کمک می کند که ایشان نگرش مثبتی نسب به کار در محیط های آزمایشگاهی داشته باشند.
باتوجه به مطالب پیش گفت و تاثیر تکنولوژی های جدید بر کیفیت آموزش پوستر واقیعت افزوده مجازی با عنوان آشنایی با بخیه های متداول و پرکاربرد به همت گروه جراحی دهان ، فک وصورت دانشکده دندانپزشکی و با همکاری معاونت آموزشی( مرکز تخصصی آموزش مجازی) دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و مورد بهره برداری دانشجویان عمومی دندانپزشکی قرار گرفت.
دکتر سهند سمیعی راد استادیار گروه جراحی فک و صورت و طراح این پوسترگفت؛ موضوع بخیه زدن یکی از موضوعاتی چالشی است که معمولا دانشجویان با آن سروکار دارند و بودن یک پوستر واقعیت افزوده که هم آموزش تئوری بدهد و هم قابلیت ارایه فیلم و تصاویر را داشته باشد به آموزش بهتر دانشجویان کمک به سزایی می کند.
وی در توضیح استفاده از این پوستر هوشمند اظهار کرد: دانشجویان می توانند با نصب نرم افزار کوئیک اسکن(Quick Scan) ، QR کد درج شده در هرقسمت از پوستر را اسکن نموده و به فیلم و محتوای آموزشی مربوطه که توسط اساتید گروه ارایه می شود دسترسی پیدا کنند.
مخاطبان برای دریافت اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنند.