عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی کنگرهی آسیایی هیپنوتیزم اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده و حمایتهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال حاضر هیپنوتیزم به برنامهی آموزشی 7 رشتهی طب مکمل، روانپزشکی، پزشکی عمومی، فلوشیپ رواندرمانی، فلوشیپ بیهوشی درد، مامایی و روانشناسی وارد شده است که در تمام این رشتهها باید آموزش داده شود اگر چه در برخی رشتهها واحد اختیاری دارد.
دکترمهدی فتحی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در حال حاضر، ایران جزو 5 کشور برتر دنیا در زمینهی هیپنوتیزم است خاطر نشان کرد: تا کنون عمل های جراحی مختلفی همچون خارج کردن پلاک فلزی از داخل دست، ترمیم رباط زانو، کورتاژ، کاشت مو و جراحی ترمیم دو طرفهی پلک که جزو دردناکترین اعمال جراحی است همگی برای اولین بار در جهان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری جراحان برجستهی دانشگاه با کمک هیپنوتیزم و بدون بیهوشی انجام شده است.
انتخاب عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ریاست انجمن آسیایی هیپنوتیزم
دبیر علمی کنگرهی آسیایی هیپنوتیزم، با اشاره به انتخابش به عنوان ریاست انجمن آسیایی هیپنوتیزم اظهار کرد: این انتخاب در کنگرهی جهانی هیپنوتیزم که در سال 2018 در مونترآل کانادا برگزار شد اعلام گردید.
دکتر مهدی فتحی گفت: این مصوبهی کنگرهی جهانی هیپنوتیزم در کنگرهی آسیایی امسال که مهرماه در مشهد برگزار میشود رسما رونمایی خواهد شد و انتخاب بنده به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ریاست این انجمن، رسما اعلام میشود.
فوق تخصص بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در کنگرهی امسال در مشهد، یکی از جراحیهای انحصاری این دانشگاه که با کمک هیپنوتیزم و بدون استفاده از داروهای بیهوشی صورت گرفته، به صورت زنده برای مهمانان و پژوهشگران 25 کشور دنیا که در کنگره حضور دارند انجام میشود.
وی تصریح کرد: این جراحی و جراحیهای دیگری که همگی در جهان انحصاری هستند توسط تیمهای جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گروههای مختلف آموزشی و اینجانب به عنوان مسؤول هیپنوتیزم بر روی بیمار انجام گرفته و نتایج همگی موفقیت آمیز بوده که در مقالات علمی متعددی در مجلات رسمی و بینالمللی منتشر شده است.
دکتر فتحی گفت: تا کنون حدود 150 مقاله به دبیرخانه کنگره واصل شده که در محورهای تعیین شدهی کنگره، مورد بررسی هیأت علمی قرار میگیرد.
25صندلی کنگره برای علاقهمندان غیر دانشگاهی
وی یادآور شد علاوه بر مهمانان رسمی و اعضای هیأت علمی دانشگاهها که مایل به شرکت هستند، 25 صندلی به پژوهشگران غیر آکادمیک علاقهمندی که واجد شرایط شرکت هستند اختصاص یافته است.
وی یادآور شد: در این کنگره 14 انجمن هیپنوتیزم از سراسر جهان، رئیس انجمن بینالمللی هیپنوتیزم و 5 نفر از اعضای هیأت رئیسهی این انجمن حضور دارند.
وی هیپنوتیزم، سیر تاریخی، تئوریها و الگوها، نوروسایکوفیزیولوژی هیپنوتیزم، جامعه شناختی هیپنوتیزم، هیپنوتیزم پزشکی، بیهوشی و بیدردی هیپنوتیزمی و هیپنوتیزم روان شناختی را از جمله محورهای علمی کنگرهی پیش رو اعلام کرد.
دبیر انجمن علمی هیپنوتیزم ایران افزود:علاوه بر اینها، آسیبشناسی هیپنوتیزم، ادراک، شناخت و مدلهای طراحی مغز، هیپنوتیزم و تکنولوژی تحریک مغز، فلسفهی ذهن، نوروفیدبک، نوروساینس و سایکوسایبرنتیک، رویکردهای مهندسی در روانشناسی، هیپنوتیزم در ورزش و هیپنوتیزم در دندانپزشکی، دیگر محورهای کنگرهی آسیایی هیپنوتیزم است که با حضور 80 پژوهشگر ایرانی و خارجی از 25 کشور جهان در مشهد برگزار میگردد.
وی با بیان اینکه تمام انجمنهای هیپنوتیزم مطرح دنیا در این کنگره حضور دارند گفت: از این جهت میتوان آن را کنگرهی جهانی دانست که دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افتخار برگزاری آن را پیدا کرده است.
جراحیهایی که برای نخستین بار در جهان، در مشهد انجام شده است
وی گفت: وجه انتخاب عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پرشکی مشهد به عنوان رئیس انجمن آسیایی هیپنوتیزم، تعداد مقالات و پژوهشهای علمی و نیز جراحیهایی است که توسط تیمهای علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و برای اولین بار در جهان در این زمینه انجام شده است.
دکتر فتحی اظهار کرد: 14 انجمن هیپنوتیزم معتبر دنیا، رئیس انجمن بینالمللی و 5 نفر از اعضای هیأت رئیسهی این انجمن در کنگرهی مشهد حضور دارند تا بر اهمیت و نقش هیپنوتیزم در تحول پزشکی امروز جهان بخصوص در زمینهی جراحیها تأکید کنند.
رئیس انجمن آسیایی هیپنوتیزم در خصوص اعمال جراحی که برای اولین بار در سطح جهان در مشهد به کمک هیپنوتیزم انجام شده گفت: خارج کردن پلاک فلزی از داخل دست، ترمیم رباط زانو، کورتاژ، کاشت مو و جراحی ترمیم دو طرفهی پلک که جزو دردناکترین اعمال جراحی است همگی برای اولین بار در جهان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری جراحان برجستهی دانشگاه با کمک هیپنوتیزم و بدون بیهوشی انجام شده است.
تئوریهای جدید در باب بیهوشی برای جراحی
وی هدف از برگزاری این کنگره را تبادلات و تعاملات علمی در زمینهی بکارگیری هیپپنوتیزم در بالین، بخصوص در روانپزشکی، طب عمومی، زایمان بیدرد، ورزش، دندانپزشکی، روان درمانی، کاربرد فناوریهای نوین در هیپنوتیزم، درمان بیماریهای مغز و اعصاب و مبانی نظری این دانش برشمرد و گفت: بخشی از فعالیتهایی که منجر به گسترش دانش نظری و عملی این فن گردیده از طریق دانشگاه و برخی نیز توسط انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران صورت گرفته است.
این فوق تخصص بیهوشی تأکید کرد: مهمترین پژوهشی که تا کنون صورت گرفته، نگاهی جدید در تئوری هدایت عصبی است که به گفتهی برخی محققین کانادایی، این تحقیق، علوم عصبشناختی جهان را بکلی متحول خواهد کرد.
این پژوهشگر هیپنوتیزم گفت: در این تحقیق، اثبات شده که هیپنوتیزم نه تنها هدایت عصب را کند نمیکند بلکه بر سرعت و شدت آن میافزاید بنا بر این بر خلاف تصور جامعهی جهانی پزشکی که بیدردی هیپنوتیزم را نشانهی توقف هدایت عصبی میدانستند این احساس بیدردی نمیتواند مربوط به اعصاب محیطی باشد بلکه باید علت آن را در فعل و انفعالات مغزی جستجو کرد.