رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زیر ساخت های حال حاضر در دانشگاه های علوم پزشکی پاسخگوی افزایش ظرفیت جذب دانشجو در رشته های پزشکی نیست اظهار کرد: دلیل عمده کمبود پزشک در مناطق مختلف کشور به ویژه در مناطق کم برخوردار نبود امکانات رفاهی و توزیع نامناسب بوده است.
دکتر محمد رضا دارابی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی کشورمان با کمبود پزشک روبرو بود و این امر موجب شد تا مجلس شورای اسلامی افزایش ظرفیت سالانه 5 هزار دانشجو در گروه های پزشکی را به تصویب برساند خاطر نشان کرد: در حال حاضر کشورمان در تربیت تمامی گروه های پزشکی تخصصی، فوق تخصصی و عمومی خود کفا شده است و دیگر نیازی به تامین پزشک از خارج از کشور نیست.
وی با اشاره به وجود 150 هزار دانش آموخته رشته های پزشکی در کشور تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر یک هزار نفر در کشور پزشک وجود دارد و دلیل عمده کمبودهای ایجاد شده تمرکز بیشتر پزشکان در مراکز استان هاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کمبود امکانات رفاهی در شهرستان ها به ویژه شهرستان های کوچک و اختلاف سطح درآمد از دلایل اصلی مهاجرت پزشکان به مراکز استان هاست اظهار کرد: برای رفع این مشکل باید سطح امکانات در شهرستان ها را بر اساس نیاز پزشکان تامین نمود و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود به هر میزان که پزشک تربیت شود باز هم کمبود ها در مناطق کم برخوردار وجود خواهد داشت.
دکتر دارابی با بیان اینکه آموزش رشته های علوم پزشکی با دیگر رشته های آموزشی متفاوت است و نیاز به محیط آموزشی عملی و آزمایشگاهی دارد خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی کشور با کمبود فضای آموزشی روبرو هستند و افزایش ظرفیت جذب دانشجو به طور حتما کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با اشاره به طرح مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی تاکید کرد: پیش از تصویب این طرح باید زیر ساخت های مناسب برای آموزش دانشجویان در کشور فراهم شود.