رئیس دانشکده‌ی طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سلامت‌کده‌ها نگاه اقتصادی ندارند و برای توسعه‌ی طب ایرانی و بهره‌مندی مردم از خدمات متنوع آن راه‌اندازی می‌شوند.

دکتر مهدی یوسفی درحاشیه  بازدید مشاور وزیر بهداشت از سلامت‌کده‌ی حکمت در بلوار کلاهدوز مشهد در گفتگو با وب دا با بیان این مطلب گفت: در سلامت‌کده‌‌های جدید و از جمله در این مرکز، علاوه بر خدمات درمانی و علمیات یداوی، بخش آموزش و پژوهش نیز فعال می‌شود تا بتوانیم طب سنتی و ایرانی را به جایگاه واقعی خود نزدیک کنیم.

وی با بیان اینکه این مرکز توسط دانش‌آموختگان رشته‌ی طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی و تجهیز شده است گفت: این مکان استیجاری است و هزینه‌های بازسازی و بهسازی ساختمان و تجهیز آن تماما توسط بخش غیر دولتی انجام شده است.

وی تأکید کرد: تلاش می‌کنیم که استانداردهای درمان بخش طب سنتی، در این سلامت‌کده‌ها رعایت شود و در آنها کاری علمی توسط پزشکان متخصص این رشته با رویکرد درمان غیر دارویی و با تکیه بر طب ایرانی صورت گیرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بخش آموزشی این سلامت‌کده، آموزش‌های لازم خودمراقبتی، تغییر سبک زندگی، و سایر آموزش‌های سلامت‌محور ارائه می‌شود و امیدواریم در آینده‌ی نزدیک، بتوانیم به صورت تیپیک، بخش پژوهش این سلامت‌کده‌ ها را نیز فعال کنیم.

وی با قدردانی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاونت درمان و آموزش دانشگاه برای راه‌اندازی این مراکز گفت: مشهد از نظر راه‌اندازی مراکز مشارکتی طب ایرانی، در حال الگو شدن برای کشور است و این بدان خاطر است که اساسا نگاه اقتصادی در این مراکز، اولویت ندارد بلکه تکیه و تأکید ما بر ارتقای سلامت عمومی و افزایش سواد سلامت مردم است.

معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این بازدید گفت: این مراکز، نمودی از دانشگاه نسل سوم هستند زیرا با هدف کارآفرینی برای دانش‌آموختگان دانشگاه در زمینه‌ی تخصصی خودشان راه‌اندازی می‌شوند.

دکتر محمد اعتضاد رضوی افزود: در این مراکز که در راستای سیاست‌های تحولی در آموزش عالی پزشکی نیز هستند خیلی از مشکلات و آفت‌های نظام غیر علمی طب سنتی را که در جامعه رواج دارد شناسایی و جلوگیری می‌کنند.

وی اظهار امیدواری کرد که آموزش و پژوهش در این مراکز بر اساس منابع و راهنماهای علمی و دانشگاهی برنامه‌ریزی شود تا بتواند سطح قابل اتکایی برای دانشگاه داشته باشد.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه نیز در این بازدید گفت: اگر از مردم می‌خواهیم که به مراکز غیر مجاز نروند باید مراکز جایگزینی به آنها معرفی کنیم.

دکتر جواد حسینی  افزود: سلامت‌کده‌ها در همین راستا تأسیس شده‌اند که به نیاز رو به گسترش مردم به خدمات طب سنتی، پاسخ بدهند.

وی افزایش این مراکز را سبب ارتقای سلامت اجتماعی دانست و گفت: با تأسیس این مراکز افراد فاقد صلاحیت و مراکز غیر مجاز طب سنتی، رفته رفته بازار کارشان را از دست می‌دهند زیرا مردم به مراکز علمی و دانشگاهی که با استانداردهای درمانی کار می‌کنند اعتماد بیشتری دارند.

وی همچنین از درخواست شهرستان‌های استان برای تأسیس سلامت‌کده‌ها خبر داد و گفت: این مراکز بزودی در شهرستان‌های فریمان و چناران راه‌اندازی می‌شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image