شورای گسترش آموزش عالی کشور، برنامه‌ی آموزش طب سرپاییو تروما دانشگاه علوم پزشکی کشور را تصویب و دانشگاه علوم پزشکی مشهد را برای تشکیل گروه آموزشی در رشته‌ی طب سرپایی، مخیر کرد.

بر اساس نامه‌ای که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد نوشته، این آموزش توسط دکتر سید مجید صدرزاده،مسئول برنامه آمورشی کلینیک طب سرپایی و تروماتولوژی دانشکده پزشکی و معاون آموزشی پژوهشی بیمارستان هاشمی‌نژاد، در کمیته‌ی استانداردسازی آموزش استدلال بالینی وزارت مطرح و به تصویب رسیده است.

همچنین تشکیل گروه آموزشی جدید در رشته‌ی طب سرپاییو تروما نیز به تصویب شورای گسترش رسیده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد مخیر شده است که این گروه را به صورت مجازی و حسب صلاحدیدهای شورای دانشگاه تشکیل دهد.

رئیس دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این رابطه به وب دا گفت: از آبان‌ماه گذشته، دوره‌ی آموزشی پزشکان عمومی مقطع کارورزی تحت عنوان آموزش طب سرپایی و تروما در بیمارستان هاشمی‌نژاد مشهد آغاز شده و اکنون قریب به یک سال از شروع بکار این دوره می‌گذرد.

دکتر علی طلایی افزود: حدود دو ماه پیش، کارشناسان وزارت‌ بهداشت برای بازدید از این طرح ابتکاری دانشگاه به مشهد آمدند و از اجرای این طرح آموزشی، بسیار خشنود شدند و از آن تقدیر کردند.

وی ادامه داد: این طرح در درمانگاه بیمارستان شهیدهاشمی‌نژاد که آقای دکتر بحرینی، سرپرست فعلی دانشگاه در ساخت و تجهیز آن سنگ تمام گذاشت به اجرا درآمد که از ابتدا هم به شکلی طراحی و راه‌اندازی شد که امکان کار آموزشی در آن باشد.

وی اضافه کرد: در این درمانگاه، بیماران در تریاژ، با ملاک‌های تعیین شده، پذیرش و انتخاب شده و سپس به درمانگاه‌ها ارجاع می‌شوند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح آموزش پزشکان عمومی، یک اولویت خاص و مهم برای دانشگاه بوده است گفت: اجرای این طرح، با توجه به پراکندگی واحدهای آموزشی دانشگاه در سطح شهر مشهد، کار نسبتا دشواری بود زیرا باید استادان از مراکز مختلف در یک ساعات معین به این مرکز می‌آمدند و انترن‌ها را در زمینه‌ی درمان سرپایی آموزش می‌دادند.

دکتر طلایی خاطر نشان کرد: با همکاری و هماهنگی گروه‌های آموزشی و همت آقای دکتر شعیبی معاونت دانشکده‌ی پزشکی، این کار با زحمت زیاد میسر شد و برنامه‌ای تدوین گردید که استادان از مراکز مختلف به هاشمی‌نژاد بروند و به پزشکان عمومی آموزش بدهند.

وی یادآور شد: در همین زمینه و برای تکمیل این فرایند آموزشی، اولا آموزش رزیدنت‌های تخصصی در این درمانگاه، متوقف گردید که وقت و انرژی و تمرکز بیشتری روی پزشکان عمومی گذاشته شود ثانیا بخش کشیک‌ انترن‌ها هم در یک برنامه‌ی 12 ساعته‌ی پر تردد درمانگاه‌ها در همین مرکز آموزشی تنظیم گردید که این عزیزان با انواع تروما و جراحی‌های ساده آشنا شوند.

رئیس دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه من از روزی که به این دانشکده آمدم، آموزش پزشکان عمومی را در اولویت قرار دادم گفت:‌ این عزیزان قرار است پس از فراغت از تحصیل، به اقصی نقاط کشور بروند و به مردم خدمت مستقیم درمانی بدهند بنا بر این لازم است که با انواع تروما، جراحی‌های ساده و طب سرپاییو تروما به طور کامل آشنا و به آنها مسلط باشند تا بتوانند به شهروندان، خدمات درمانی با کیفیت ارائه دهند.

وی خاطر نشان ساخت: بیمارستان هاشمی‌نژاد نیز از این جهت برای این سانتر آموزشی انتخاب شد که اولا در منطقه‌ی کم‌برخوردار واقع شده و اجرای این طرح می‌تواند خدمت مضاعفی به مردم محروم منطقه باشد ثانیا به جهت اینکه مراجعین به این مرکز تقریبا بیماران سطح یک می‌باشند لذا از نظر تنوع و تکثر مراجعات، بهترین ظرفیت و زمینه‌ی آموزشی را فراهم می‌سازند.

دکتر طلایی اظهار داشت: علاوه بر این، در این منطقه‌ به خاطر کم‌برخورداری، و نیز نوع فرهنگ اجتماعی، حوادث و تروما بیشتر دیده می‌شود و از این لحاظ نیز زمینه‌ی بیشتری برای آموزش پزشکان عمومی وجود دارد.

وی در خصوص نتایج اجرای این طرح بیان داشت: این طرح به ابتکار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا درآمد و از چنان استحکام و انسجامی برخوردار بود که علاوه بر اینکه مورد پذیرش و تصویب وزارت‌خانه و نهادهای بالادستی قرار گرفت، به عنوان الگوی کشوری پذیرفته شد و از دانشگاه خواسته شد که مستندات را جهت بهره‌برداری سایر دانشگاه‌ها به وزارتخانه ارسال نماید.

وی از دکتر موسوی رییس بیمارستان هاشمی‌نژاد و دکتر صدرزاده مسئول برنامه آمورشی کلینیک طب سرپایی و تروماتولوژی دانشکده پزشکی و معاون آموزشی پژوهشی بیمارستان هاشمی‌نژاد برای راه‌اندازی کلینیک سرپایی در این بیمارستان، همت و همراهی سرپرست دانشگاه، آقای دکتر بحرینی، مدیران گروه‌های آموزشی و استادان رشته‌های مختلف پزشکی، مدیران و رؤسای مراکز آموزشی تحت نظارت دانشگاه، کادر مدیریتی و اجرایی دانشکده‌ی پزشکی، دکتر شعیبی، معاون آموزش عمومی این دانشکده قدرانی کرد و گفت: از وقتی که فکر یک طرح ابتکاری در یک مرکز یا گروه، کلید می‌خورد تا هنگامی که این طرح اجرایی می‌شود و به نتیجه می‌رسد صدها نفر تلاش می‌کنند و دلسوزی دارند بنا بر این باید از همه‌ی همکارانی که در سطوح مختلف در مراکز درمانی تلاش کردند و در اجرای این طرح آموزشی کمک نمودند تشکر و قدردانی نمود.

رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در پایان در خصوص تشکیل گروه آموزشی جدید در این رشته گفت: در حال رایزنی و بررسی کارشناسی با گروه‌های آموزشی از جمله گروه پزشکی اجتماعی هستیم تا راهکارهای اجرایی رهنمود وزارت‌خانه را بیابیم و از این فرصت برای ارتقا و توسعه‌ی آموزش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز بهره‌مند شویم.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image