از آنجایی که آموزش پزشکی ارتباط مستقیم با سلامتی انسان دارد، رعایت استانداردهاو توانمندسازی دانشجویان حیطه علوم پزشکی اهمیت بالایی دارد و اگر به هرعلتی دانشجویان نتوانند مهارت های لازم را فرابگیرند عوارض آن متوجه سلامت جامعه و مردم خواهد بود.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا در خصوص جلوگیری از افت کیفیت آموزش بالینی دانشجویان در ایام همه گیری و انتشار سویه های مختلف کووید19 بیان داشت؛ از دوران قدیم، علم طب و علوم پیرامون آن، با فعالیتهای عملی عجین بوده است. حضور کارآموزان و کارورزان در بیمارستانها و فضاهای آموزشی بالینی موجب شده است دانشجویان علاوه بر فراگیری مهارت های لازم، افراد کارآزموده و با تجربهای شوند و خود را برای حضور در مراکز بهداشتی و درمانی آماده کنند.
دکتر ابوالفضل خواجوی راد گفت : متاسفانه در دوسال گذشته بدلیل شرایط پاندمی کرونا ناگزیر آموزش ها بصورت مجازی و یا ترکیبی انجام گرفته و حضور آموزشی دانشجویان در بخش های درمانی با مشکلاتی مواجه شد که در نتیجه کیفیت آموزش دانشجویان مقطع بالینی افت پیدا کرده است.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به تجارب کسب شده و سیاست های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تلاش براین است که عقب ماندگی های ایجاد شده در امر آموزش بالینی جبران شده تا دانشجو از عرصه درمانی دورنشده و توانمندی های وی آسیب نبیند، که در این راستا چند راهکار در حال پیگیری است.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود؛ در وهله اول واکسیناسیون کامل دانشجویان در حال انجام است که تاکنون درصد بالای از ایشان ( بیش از90 درصد) واکسینه شده اند، همچنین با تدابیر و کار شناسی های انجام شده توسط مبادی ذیربط ازجمله ریاست دانشگاه، معاونت های آموزشی، درمان، بهداشتی و بیمارستان ها برای ثبات و ارتقاء بیشتر آموزش پزشکی مقرر شد بیمارستان هایی که در این امر تاثیر گذارند در خط مقدم درمان کرونا قرار نگیرند و برای پذیرش بیماران مبتلا به کوید 19 از سایر مراکز درمانی پیش بینی شده استفاده شود. که بااجرایی شدن این تصمیم بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان های غیر آموزشی هدایت و خدمات مورد نیازشان را دریافت کرده اند.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه با اشاره به فرهنگ سازی و آموزش دانشجویان اظهار کرد، یکی از موضوعات مهم که در حال پیگیری و برنامه ریزی است ایجاد تفاهم بین دانشجویان و مسئولین ستادی، دانشکده ها و بیمارستان های آموزشی و رسیدن به این باور است که خودمان با رعایت ضوابط بهداشتی می توانیم به آموزش حضوری کمک کرده و از عقب گرد و تکرار شرایط گذشته جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد، در فضاهای آموزشی و خوابگاهی تمهیدات لازم برای رعایت پروتکل های بهداشتی اندیشیده شده است تا دانشجویان با آرامش خاطر موضوعات آموزشی را بصورت حضوری فرا گرفته و اهداف آموزشی محقق شود.
دکتر خواجوی راد با تاکید بر انجام واکسیناسیون افزود، برای معاونت آموزشی دانشگاه هم توانمندسازی دانشجویان و به تبع آن ارائه خدمات مطلوب پزشکی به مردم حائز اهمیت است و هم حفظ سلامت آنها که این هردو با همیاری و جدی گرفتن واکسیناسیون و رعایت مسائل بهداشتی امکان پذیر است.
وی اظهار امیدواری کرد؛ همه سیاست گزاران، مدیران، اساتید و دانشجویان به جبران عقب ماندگی آموزش حضوری کمک کرده تا بیش از این خدشه ای به این مهم وارد نشود که یقینا به نفع سلامت جامعه و مردم نخواهد بود.
خبرنگار: سید جواد نظری هاشمی