سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ایجاد یک تیم مشورتی نخبگانی در سطح کشور متشکل از افراد حقیقی و حقوقی که در ابعاد تعهدی و تخصصی و در مسیر توسعه و ارتقاء آموزش بهترین راهکارها و تصمیمات را اتخاذ کنند، مورد نیاز است.
دکتر ابوالفضل خواجویراد در شصت و ششمین همایش منطقهای هیأت اجرایی جذب دانشگاههای خراسان رضوی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در کلان منطقه 9 پیگیر فعالیت های مهمی هستیم که تصویب سند توسعه متوازن یکی از کارهای زیربنایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مبنای فعالیت های کلان منطقه 9 کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.
وی تصریح کرد: سند توسعه متوازن منطقه کاستی هایی دارد که برای حرکت جهشی دانشگاه هایی که ظرفیت بیشتری دارند موانعی ایجاد کرده است، که این موارد به معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است،ولی با تمام این مسایل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه آموزش ظرفیتهای منطقهای و دانشگاهی را بهخوبی لحاظ خواهد کرد.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سندها نباید مانعی برای جهش و رشد علم و فناوری باشد، خاطرنشان کرد: در بحث هیات جذب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری و مشارکت صاحبنظران پیوست برنامه توسعه گروهها را درخواست کرده ایم تا مسیر حرکتی هرگروه آموزشی در برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت بهخوبی مشخص باشد، ضمن اینکه این موارد در فراخوانهای تعهد خدمت هم دیده شده است.
دکتر خواجویراد افزود: یکی از جادهها و ریلگذاریهای بسیار مهم آئیننامه ارتقاء اساتید بوده،که در حال بازنگری است و معتقدیم اگر بر اساس یکسری شاخصها و معیارها بتوان نقش تربیتی و الگوسازی اساتید را تقویت کرد، قطعاً میتوان در زمینه جذب اساتیدی دلسوز و متعهد موفق عمل کرد.
دکتر خواجویراد به توازن در تعهد و تخصص و عدم آسیبرسانی به هر دو مقوله تاکید کرد و افزود: در سخنان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر تزکیه و تعلیم در کنار هم اشاره شده، هرچند که تزکیه اولای بر تعلیم بوده، اما مقوله تعلیم را هم نباید فراموش کنیم، بسیاری از دانشمندان ما با آموزش و تعلیم و تربیت درست به این جایگاه رسیدند و اکنون هم جوانان زیادی در حال جذب هستند که هم مصداق تهعد و هم مصداق تخصص هستند و هرگز نباید برداشتهایی مبنی بر کم اهمیت دانستن توانمندی علمی وجود داشته باشد چراکه تاثیرات منفی آموزشی و آسیب به روند توسعه علم و فن آوری کشور را در پی خواهد داشت. آسیبهایی که در10 تا 20 سال آینده نمود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از جهشهای صورت گرفته کشور به خاطر توجه به بُعد توانمندی علمی در کنار تعهدها بوده که بهخوبی از آن برخوردار هستیم، خاطرنشان کرد: در دو بال تخصص و تعهد باید در کنار هم باشند و در این رابطه پیشنهاد میکنیم؛ تیم مشورتی نخبگانی از افراد حقیقی و حقوقی در سطح کشور و در ابعاد تعهدی و تخصصی تشکیل شده تا بهترین راهکارها در مسیر توسعه و ارتقاء آموزش اتخاذ و اجرا شود.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما جوانهای مؤمن و توانمند زیادی داریم که باید از ظرفیتهای آنان در حوزه پیشرفت و توسعه کشور به بهترین شکل ممکن استفاده شود و اینکه نباید هیچگونه شائبهای در خصوص کم اهمیتی و بی اهمیتی در بحث جذب نخبگان علمی ایجاد شود.