رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رییس پانزدهمین دوره جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور گفت: نیازمند استمرار آموزشهای نوین و بهروز در جهت بهرهوری حداکثری در عرصه آموزش هستیم و این برنامه نباید تنها در مدت زمان یک هفتهای برگزاری جشنواره شهید مطهری خلاصه شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، اظهار کرد: نام و اساتید شهید مدافع سلامت دکتر اسماعیلی، دکتر خسروی، دکتر خوارزمی و اساتید مرحوم دکتر میرحسینی، دکتر فاضل، دکتر شیردل و دکتر نوروزبیگی را گرامی میداریم و به روح پاک این عزیزان درود میفرستیم.
وی تصریح کرد: جشنواره امسال با توجه به موضوع بهرهوری آموزشی از اهمیت ویژهای برخوردار بود و حضور پررنگ دانشجویان در این رویداد علمی و آموزشی را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با حداکثر بهرهوری در دوران تحصیل، بهترین نوع خدمت را پس از فارغالتحصیلی داشته باشند.
رییس پانزدهمین دوره جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور با بیان اینکه شهید مطهری پاره تن امام راحل(ره) بود و بنیانگذار کبیر انقلاب شکوهمند اسلامی ارزش ویژهای برای این استاد شهید قائل بودند، خاطرنشان کرد: وجود اساتید خدوم، نخبه و ولایی در دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد مایه افتخار و مباهات هستند، اساتیدی که ادامه دهنده راه پرافتخار استاد شهید مرتضی مطهری هستند.
دکتر کیانی افزود: در حوزه بهرهوری آموزش برخی عقبماندگیها به واسطه کرونا ایجاد شد که خوشبختانه به سرعت برطرف شد و در ادامه نیازمند استمرار آموزشهای نوین و بهروز در جهت بهرهوری حداکثری در عرصه آموزش هستیم .
وی با تاکید بر اینکه نیازمند برنامهریزی تخصصی در حوزه مرجعیت علمی هستیم، گفت: در حوزه مرجعیت علمی کارهای بسیاری انجام شده، اما کارهای ناتمامی هم هنوز هست که اتمام موفق آنها همانند موارد انجام شده همت ویژهتر اساتید و مسئولان امر را میطلبد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: قدردان تلاشهای اساتید با وجود تمامی مشکلات موجود هستیم و در جلساتی که با مسئولان وزارتخانه داشتیم پیگیر رفع مشکلات اعضای هیات علمی بودیم و امیدواریم که اقدامات صورت گرفته در این خصوص موثر واقع شده و رضایتمندی اساتید را فراهم آورد.
*نیازمند استقلال بیشتر در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور هستیم
در این مراسم دکتر ابوالفضل خواجویراد، دبیر پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور،
با ذکر این نکته که در مبانی و ارزشهای بنیادین نقشه جامع علمی کشور به موضوعات بسیار مهمی همچون علم هدایتگر، دستیابی همگانی، آزاداندیشی، تکریم علم و عالم، علم کمال آفرین، تعامل فعال و الهام بخش، اخلاق محوری و غیره اشاره شده است، تاکید کرد: در تلاش هستیم تا حوزه بینالمللی سازی آموزش پیشرفتهای رو به جلویی داشته باشیم.
دکتر خواجویراد اضافه کرد: پاسخگویی اجتماعی، آموزشهای نوین و بهروز، تربیت نیروی متخصص، اخلاق حرفهای و خدمتگزاری موثر در حوزه تخصصی از جمله مهمترین اولویتها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص موضوع مرجعیت علمی کارهای خوبی انجام شده، اما کافی نیست و در کارگروههای تخصصی آموزشی جشنواره پانزدهم به تکتک موضوعات حوزه آموزش بهصورت تخصصی پرداخته شد.
دبیر پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور ادامه داد: تدوین سند کلان منطقه، تشکیل کارگروه شفافیتها و تشکیل کمیسیون همگرایی از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور از ۹ ماه گذشته بوده است و در همین بازه زمانی کارهای شاخص زیادی انجام شده است.
دکتر خواجویراد با تاکید بر اینکه نیازمند استقلال بیشتر در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور هستیم، گفت: همچنین چالشهای کمبود اعتبارات در حوزه آموزش را هم داریم و در این خصوص نیز نیازمند حمایت ویژه مسئولان هستیم.
وی افزود: از اقدامات شاخص یک سال اخیر میتوان به توسعه کمی و کیفی آموزشهای مداوم و مجازی، ارتقاء آموزشهای حضوری و مجازی و توسعه فعالیتهای آموزشی در آموزشهای تئوری و عملی اشاره کرد و معتقدیم اگر اعتبارات و تنخواه ویژهای در بحث آموزش مداوم اختصاص یابد میتوانیم تا ۳ برابر میزان فعلی آورده و اثرپذیری داشته باشیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: همچنین از مهمترین اقدام پیش رو هم میتوان به مواردی همچون توسعه زیرساختها، راهاندازی شبکه تعاملی و توسعه یابی EDC، راهاندازی سامانه آموزش دانشگاه، راهاندازی سامانه وب سایت آموزش بالین، توسعه بیش از پیش آموزش مجازی و حرکت به سمت دانشکده مجازی در این عرصه، ایجاد باشگاه المپیاد آموزش، ارتباط موثرتر با دفاتر و گروهها، توسعه فعالیتهای مرکز مهارتهای بالینی، توسعه ارتباطات با شرکتهای دانش بنیان، متمرکز کردن ورودیها، شفافیت در صلاحیتها و توسعه ارتباطات بینالملل اشاره کرد.
*حضور ۲۷۰۲ شرکتکننده در بخشهای حضوری و مجازی جشنواره پانزدهم
در بخش دیگری از این مراسم دکتر علی عمادزاده، دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، گفت: در هفته آموزش ۲۸ رویداد آموزشی از ۷ تا ۱۲ خرداد ماه برگزار شد و به آیتمهای آموزشی متفاوتی که حاصل تلاشها و دستاوردها بوده است.
وی افزود: در طول ۶ روز برگزاری پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور در مشهد ۴ سخنرانی کلیدی، ۴ میزگرد تخصصی، ۶ سمپوزیوم، ۶ کارگاه آموزشی و ۷ گفتوگوی تخصصی برگزار شد.
مدیر مرکز مطالعات EDC دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: امسال ۲۷۰۲ شرکتکننده داشتیم که ۱۰۱۵ نفر حضوری و ۱۶۸۷ نفر مجازی بودند؛ همچنین ۳۶ راهکار اجرایی را شناسایی کردیم که در موعد مقرر اطلاعرسانی خواهد شد.
دکتر عمادزاده بیان کرد: در جشنواره پانزدهم توجه ویژهای به موضوع ارتقاء کیفیت و بهرهوری در آموزش شد و در این رویداد ۶ روزه علمی و آموزشی بخشهای مختلفی در قالب برنامههای دانشگاهی متمرکز و دانشکدهای نیمه متمرکز در نظر گرفته شد.
*توجه ویژه به جایگاه آموزش در تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین
دکتر رضا پروانه، دبیر اجرایی پانزدهمین دوره جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، اظهار کرد: این دوره از جشنواره شهید مطهری به مدت ۶ روز و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
وی تصریح کرد: در این رویداد علمی و آموزشی با افتخار تمام تقدیر از ۴۰ نفر اساتید برتر آموزشی، مجازی، آموزش در زمان کرونا و اخلاق، یادمان ۳۰ نفر از استاد شهید، درگذشته و بازنشسته، تقدیر از ۱۱۲ استاد ارتقاء یافته و تجلیل از نمونههای ۲۷ فرآیند برتر آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کلان منطقه ۹ آمایشی کشور را داشتیم.
معاون اجرایی مرکز مطالعات EDC دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در پانزدهمین جشنواره شهید مطهری در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور به موضوعاتی همچون اخلاق حرفهای، مرجعیت علمی، جایگاه آموزش در تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین و غیره پرداخته شد.
دکتر پروانه با بیان اینکه نام کلان منطقه ۹ آمایشی که در شرق کشور قرار دارد با واسطه وجود بارگاه منور رضوی همواره در عرصههای مختلف خوش درخشیده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به توسعه جایگاه آموزش و بینالمللی سازی در این عرصه و نیز رسیدن به مرجعیت علمی توجه ویژه شده است و امیدواریم که در هر ۳ حوزه به نتایج مطلوب دست یابیم.