معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امسال بر اساس دستور رئیس جمهور برنامه ویژه‌ای در بحث جذب هیات علمی دیده شده است و در این خصوص دانشگاه‌ها باید ورود جدی داشته باشند و باید قبل از ارائه هرگونه درخواستی زیرساخت‌های لازم را فراهم آورند.

به گزارش وب دا، دکتر ابوالفضل باقری‌فرد، در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در اظهار کرد: آموزش رکن اصلی دانشگاه‌هاست و عنصر مهم آموزش استاد و عضو هیات علمی بوده و در سطح کشور ۲۱ هزار عضو هیات علمی و ۲۵۴ هزار دانشجو داریم که در میان اساتید ۱۵ هزار نفر رسمی و ۶ هزار نفر قراردادی هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: همچنین بیش از یک سوم دانشجویان و بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی پزشکی هستند و در کنار آن ۱۵ هزار نفر دانشجوی دندانپزشکی و ۱۲ هزار دانشجوی داروسازی داریم و ۱۲۷ هزار نفر مابقی هم در رشته‌های پرستاری، بهداشت، پیرپزشکی و طب ایرانی و مکمل تحصیل می‌کنند.

دکتر باقری‌فرد با بیان اینکه در جلسات متعدد وزارتخانه و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ماندگاری اعضای هیات علمی تاکید داریم، خاطرنشان کرد: بحث بومی گزینی در پزشکان عمومی و متخصص در دستور کار قرار گرفته و عدد پذیرش ۳۶۰۰ نفر سال‌های قبل را به بیش از ۴ هزار نفر در سال جاری رساندیم.

وی تاکید کرد: افزایش ۶ تا ۸ میلیونی حقوق دستیاران از اقدامات صورت گرفته در ماه‌های اخیر بود و گرچه می‌دانیم که کم است، اما حداقل‌ها را برای آنان لحاظ کردیم.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سختی کار پرستاران، نیروهای بخش‌های اورژانس و مراقبت ویژه، بیان کرد: در جلساتی که همراه با معاون درمان وزارتخانه با مسئولان داشتیم بر سختی کار کادر درمان بخش‌های خاص اشاره کردیم تا به‌جای ۳۰ سال با ۲۵ سال بازنشسته شوند و هر سال آنان معادل ۱.۵ سال حساب گردد.

دکتر باقری‌فرد با تاکید بر اینکه اصلاحات لازم در خصوص سقف حقوق اعضای هیات علمی صورت پذیرفته است، گفت: با تاکید ویژه رئیس جمهور موارد جدید همچون مسکن، بورسیه و فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی و به‌روزرسانی تجهیزات آموزشی در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار بگیرد تا پس از تصویب و تایید به مرحله اجرا برسد.

وی افزود: اختیارات دانشگاه‌ها در موضوعات مختلف از جمله جذب هیات علمی افزایش یافته و تمامی دانشگاه‌ها از ظرفیت نخبگان و متخصصان برجسته در کانون‌ها و انجمن‌های تخصصی‌شان بهره‌مند گردند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: بنا داریم تا در هیات امناء دانشگاه‌ها از ظرفیت‌ها و خدمات قانونی فلوشیپ‌ها استفاده کنیم، ضمن اینکه شرط تاسیس دانشکده داشتن حداقل ۳ گروه بوده، اما برای طب سنتی با یک رشته اجازه تاسیس دانشکده را دادیم.

دکتر باقری‌فرد با بیان اینکه مجوز پذیرش مستقیم فوق‌تخصص‌ها برای تکمیل صندلی‌های خالی را دادیم، خاطرنشان کرد: در برخی از رشته‌ها مانند جراحی توراکس این موارد را دیده‌ایم و نکته‌ای که با تاکید ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دنبال می‌کنیم تغییر قوانین آموزشی متناسب با نیاز روز بوده تا اثرپذیری لازم را هم در حوزه آموزش و هم در حوزه درمان شاهد باشیم.

وی تاکید کرد: امسال طبق دستور رئیس جمهور برنامه ویژه‌ای در بحث جذب هیات علمی دیده شده است و در این خصوص دانشگاه‌ها باید ورود جدی داشته باشند و باید قبل از ارائه هرگونه درخواستی زیرساخت‌های لازم را فراهم آورند تا در ابعاد کمی و کیفی دارای اثرپذیری لازم باشد تا آن دانشگاه بتواند موافقت مسئولان مربوطه را داشته باشد.

حوزه آموزش در علوم مختلف از جمله علوم پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و هست

در این نشست دکتر محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: حوزه آموزش در علوم مختلف از جمله علوم پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و هست و ما دغدغه‌های اساتید را به مسئولان مربوطه در وزارتخانه منتقل کرده‌ایم تا بهترین نوع آموزش را در تمامی رشته‌ها و در تمامی کلاس‌های تئوری و عملی شاهد باشیم.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه آموزش بوده و در این دانشگاه از ظرفیت اساتید نخبه و به‌نام برخوردار هستیم، اساتیدی که تعدادی از آنان جزو نخبگان یک درصدی هستند.

به دنبال حداکثر میزان بهره‌وری در حوزه آموزش هستیم

همچنین دکتر ابوالفضل خواجوی‌راد، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: برای ظرفیت تکمیلی، برنامه در حال اجرا را مساعد می‌دانیم، اما اگر اساتید خواستار تغییراتی در این خصوص هستند به معاونت آموزشی وزارتخانه انتقال می‌دهیم و همکاری لازم را در تمامی مباحث مرتبط با موضوع آموزش داریم.

وی افزود: ما به دنبال حداکثر میزان بهره‌وری در حوزه آموزش هستیم تا از ظرفیت اساتید به نحو احسن در مسیر پرورش پزشکان و متخصصان آینده جامعه استفاده شود.

بیان ۱۸ نکته کلیدی آموزشی و درماتی اساتید دانشگاه علوم پزشکی به معاون وزیر بهداشت

در این نشست دکتر ملکی، دکتر سبحانی‌راد، دکتر سرگل‌زایی، دکتر رضوی، دکتر قلیان، دکتر حاجی‌آبادی و دکتر فرهمند روسای دانشکده‌های پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، بهداشت، پرستاری و مامایی و طب ایرانی و مکمل مشهد و اساتید و معاونان آموزشی این دانشکده‌ها در خصوص مسائل مختلف به ایراد سخن پرداختند.

237.jpg - 69.55 kB

238.jpg - 47.81 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image