نخستین کنفرانس علمی نوروساینس از سوی گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عنوان «مغز در گذر زمان، نقش آتش(پختن) در تکامل مغز زن و مرد» در بیمارستان قائم(عج) برگزار شد.
به گزارش وب دا، این کنفرانس با حضور دکتر موسی تقی پور، سخنران ویژه و جمعی از اساتید و دستیاران گروه های مختلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این کنفرانس با اشاره به اینکه آتش نقش مهمی در تکامل مغز داشته است، بیان کرد: استفاده از غذاهای پخته که جایگزین خام خواری انسان در طول بشر شده، در نهایت علت مهم و اصلی تکامل مغز انسان در گذر زمان بوده است.
دکتر موسی تقی پور با بیان اینکه تحقیقات نشان می دهد در طول دو میلیون سال اخیر وزن مغز انسان رشد زیادی داشته است، اضافه کرد: از علل دیگر رشد و تکامل مغز انسان در گذر زمان می توان به راه رفتن روی پاها، کاهش نیاز به انرژی، حمل غذا، کاهش سطح تماس با خورشید و کنترل حرارات بدن و همچنین استفاده بیشتر از زمان برای انجام کارها اشاره کرد.
این استاد برجسته که تاکنون مطالعات زیادی در زمینه نوروساینس داشته و در این زمینه کنفرانس های متعددی در سراسر کشور برگزار کرده است، درباره تفاوت های میان خام خواری و استفاده از غذاهای پخته عنوان کرد: اگر انسان به شیوه تغذیه 2 میلیون سال پیش بازگردد، باید هرشبانه روز حدود 12 ساعت به شکل متناوب مواد غذایی مصرف کند تا کالری موردنیاز بدن را جذب کند.
وی با تفسیر مراحل رشد مغز انسان در مراحل مختلف جنینی و بعد از تولد تا سن پیری، گفت: تفاوت های متعددی بین شکل رشد و تکامل مغز زن و مرد وجود دارد که آنها را در برخی موارد متمایز می کند.
دکتر تقی پور تصریح کرد: وزن مغز در زنان و مردان و هم چنین سن تکامل مغز ودر این دو دسته از جمله اختلاف های موجود در این زمینه است.
به گفته دکتر حمید اعتماد رضایی گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با برگزاری نخستین کنفرانس علمی نوروساینیس قصد دارد این کنفرانس ها را با موضوعات مختلف و با حضور دکتر موسی تقی پور، استاد برجسته مغز و اعصاب و پژوهشگر در زمینه علم نوروساینس ادامه دهد.