وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، مجوز جذب دانشجوي خارجي در مقطع تحصيلات تکميلي را به دانشگاه علوم پزشکي مشهد اعطاء کرد.
به گزارش وب دا، کسب اين مجوز به دنبال تلاش ها و پيگيري هاي موثر و مستمر رييس، معاون آموزشي و مسئولان اين حوزه در دانشگاه علوم پزشکي مشهد ميسر شده است و به همين منظور گروه خبري وب دا با حضور در دفتر دکتر محمد رضا دارابي معاون آموزشي دانشگاه در جريان کسب اين مجوز و برنامه هاي دانشگاه در اين زمينه قرار گرفت.
در حال تحصيل بودن 260دانشجوي خارجي در مقطع کارشناسي و دکتراي حرفه اي
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در سال هاي گذشته جذب دانشجوي خارجي در رشته هاي کارشناسي و دکتراي حرفه اي در اين دانشگاه صورت مي گرفت اظهار داشت: در حال حاضر 260 دانشجو از کشورهاي مختلف در مقاطع کارشناسي و دکتراي حرفه اي در اين دانشگاه در حال تحصيل هستند.
دکتر محمد رضا دارابي خاطر نشان کرد: در سال 93، معاونت آموزشي وزارت بهداشت مجوز پذيرش دانشجوي خارجي در مقطع تحصيلات تکميلي را به 5 دانشگاه تيپ يک از جمله تهران، شهيد بهشتي، ايران، شيراز و اصفهان ارائه داد، که اين امر موجب شد که دانشگاه علوم پزشکي مشهد و تبريز که در رديف دانشگاههاي تيپ يک و با ظرفيت بالايي قرار دارند نسبت به دريافت مجوز در اين زمينه پيگيري هاي لازم را داشته باشند.
پتانسيل هاي مناسب دانشگاه علوم پزشکي مشهد در جذب دانشجوي خارجي
وي تصريح کرد: وجود بارگاه منور حضرت علي ابن موسي الرضا(ع)، فعاليت اعضاي هيات علمي برجسته و وجود رشته هاي متنوع در دانشگاه و همچنين همجواري استان خراسان با کشورهايي از جمله پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و تاجيکستان از پتانسيل هاي ويژه دانشگاه علوم پزشکي مشهد در جذب دانشجوي خارجي به شمار مي رود.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: به دنبال اجراي موفق برنامه تحول نظام سلامت ، طرح تحول و نوآوري در نظام آموزشي از اول مهر ماه توسط وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي به دانشگاههاي سراسر کشور در قالب 12 بسته براي اجرا ابلاغ شد.
فعاليت دانشگاه بين الملل در قطب هاي دهگانه آموزشي کشور
دکتر دارابي با اشاره به اينکه يکي از بسته هاي دوازده گانه برنامه تحول و نوآوري در نظام آموزشي سند آمايش سرزميني است خاطر نشان کرد: در قالب سند آمايش سرزميني، کشور به ده قطب آموزشي تقسيم شده که خراسان بزرگ قطب نهم کشور بوده و بر اساس اين سند قرار است در هر قطب يک دانشگاه بين المللي براي جذب دانشجوي خارجي در مقطع تحصيلات تکميلي فعال شود.
وي با بيان اينکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکي مشهد از سال گذشته پيگيري هاي مداومي را براي کسب مجوزهاي لازم براي جذب دانشجوي خارجي داشته اند اظهار داشت: با اقدامات انجام شده اين پيگيري ها و تلاش ها به ثمر نشست و بالاخره در چند روز گذشته مجوز پذيرش دانشجوي خارجي در تمام رشته هايي که توسط شوراي گسترش دانشگاهها به تصويب رسيده در قالب 30 درصد ظرفيت پذيرش رشته ها به دانشگاه علوم پزشکي مشهد اعطا شد.
اعطاي مدرک به دانشجويان تحصيلات تکميلي خارجي
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد کسب اين مجوز را گامي بسيار مثبت دانست و اظهار داشت: از اين پس دانشگاه علوم پزشکي مشهد مي تواند علاوه بر دانشجويان در مقطع کارشناسي و دکتراي حرفه اي در مقطع تحصيلات تکميلي از جمله کارشناسي ارشد، دکتراي تخصصي، تخصصي، فوق تخصصي و فلوشيپ نيز جذب دانشجو داشته باشد.
دکتر دارابي با بيان اينکه تا پيش از اين دانشجويان خارجي تنها در دوره هاي کوتاه مدت مي توانستند در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تحصيل کنند و مدرکي نيز براي گذراندن دوره به آنان اعطا نمي شد و تنها تاييديه به افراد داده مي شد خاطر نشان کرد: در حال حاضر با کسب اين مجوز دانشجويان خارجي مي توانند با شرکت در دوره هاي طولاني مدت،مدرک معتبر مورد تاييد که از سوي دانشگاه صادر مي شود را دريافت کنند.
وي خاطر نشان کرد: به منظور معرفي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حوزه پذيرش دانشجوي بين الملل، اطلاعات و پتانسيل هاي اين دانشگاه در پايگاه اطلاع رساني EDUCATION IRAN اطلاع رساني شده است و بر اساس بررسي هاي انجام شده دانشگاه علوم پزشکي مشهد رتبه دوم در زمينه ميزان بازديد کننده داشته است.
در جذب دانشجويان تمامي معيارها رعايت مي شود
دکتر محمد رضا دارابي تاکيد کرد: جذب دانشجوي بين الملل در دانشگاه علوم پزشکي مشهد معيار محور خواهد بود و بر اساس استانداردهاي لازم و پس از هماهنگي با وزارت امور خارجه، سرکنسولگري و حراست صورت مي گيرد و تمام نکات امنيتي را مورد توجه قرار خواهيم داد.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص زبان آموزشي دانشجويان بين الملل نيز اظهار داشت: پيش از آنکه در زمينه جذب دانشجوي خارجي وارد شويم، رابطين بين الملل به منظور مشخص کردن رشته هايي که اعضاي هيات علمي آن مسلط به زبان انگليسي هستند در دانشکده ها مستقر شدند و تا کنون 31 رشته در اين زمينه مشخص شده است.
دکتر دارابي با بيان اينکه در دوره هاي طولاني مدت همچون دکتراي حرفه اي دانشجويان خارجي به زبان فارسي آموزش مي بينند اظهار داشت: در رشته هاي کوتاه مدت تحصيلات تکميلي سوپروايزرهايي تعيين مي شود که به زبان انگليسي به دانشجويان آموزش هاي لازم را ارائه مي دهند.