نخستين همايش ملي سواد سلامت، در دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار مي شود.
به گزارش وب دا، اين همايش در محورهاي سواد سلامت و شيوه زندگي، سواد سلامت و خودمراقبتي، سواد سلامت و پيشگيري از بيماري هاي واگير و غير واگير، سواد سلامت و کيفيت زندگي، سواد سلامت و آموزش بهداشت، سواد سلامت و رسانه، سواد سلامت و فرهنگ ديني، سواد سلامت و سلامت خانواده، سواد سلامت و بهداشت روان، سواد سلامت و فرهنگ سلامتي، سواد سلامت و مراکز ارتقاء دهنده سلامت و سواد سلامت و نقش بانوان در ارتقاي سلامت برگزار مي شود.
اين همايش قرار است 17 و 18 فروردين سال جاری به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شود.
سواد سلامت به عنوان میزان ظرفیت افراد در کسب ،تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامت که برای تصمیم گیری متناسب لازم است، تعریف می شود.
همچنین سواد سلامت شامل مجموعهای از مهارتهای خواندن ، شنیدن، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری و توانایی به کارگیری این مهارتها در موقعیت های سلامت است که لزوما به سال های تحصیل یا توانایی خواندن عمومی باز نمي گردد.
با توجه به اهمیت سواد سلامت در سیستم بهداشتی و درمانی در جامعه، جلوگیری از شیوع بیماریهای مزمن، کاهش هزینه های درمان، توجه به اقدامات پیشگیرانه از سوی افراد برای عدم ابتلا به بیماریهای مزمن و ارتقاء سطح بهداشت عمومی در جامعه ، شناسایی سطح سواد سلامت در جامعه برای اتخاذ تصمیمات لازم در جهت ارتقاء آن ضروری به نظر می رسد.
بررسی و شناخت سطح سواد سلامت شهروندان به سیاست گزاران و برنامه ریزان در حوزه سلامت شهری کمک می کند تا راهکارهای مناسب را جهت ارتقاء سواد سلامت شهروندان ارائه نمایند .