پژوهشگران مرکز تحقيقات علوم دارويي دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در پژوهشي به خواص ضد سرطانی گیاه زعفران دست یافتند .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد این تحقیق با مشارکت دکتر حسین حسین زاده استاد دانشکده داروسازی ، دکتر جواد بهروان استاد، گروه فارماکودینامی و سم شناسی ، دانشکده داروسازی، دکتر محمد رمضانی استاد دانشکده داروسازی و دکتر خدیجه ژاکان داروساز با موفقیت به اجرا در آمده است.
عضو مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان یکی از بزرگترین علل مرگ و میر در جهان به شمار می رود و سالانه بیش از شش میلیون نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست می دهند اظهار داشت : دراین میان کاروتنوئیدها دارای اثرات ضد سرطانی ، ضد جهش زایی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی بدن است و زعفران که از کلاله های خشک شده گیاه زعفران گرفته می شود از جمله گونه هایی است که سرشار از کاروتنو ئیدها می باشد .
دکتر حسین حسین زاده افزود: در این طرح که در محیط آزمایشگاهی و بر روی سیب زمینی و میگو صورت گرفت مشخص شد عصاره کلاله زعفران در مهار رشد تومورها سرطانی موثر است .
وی افزود: در مطالعه ای اثر ضد سرطانی الکلی کلاله زعفران بر روی سلولهای سرطانی انسان بررسی شد که در این تحقیق نشان داد کروسین به عنوان مهمترین ماده ضدسرطانی حاوی کاروتنویید معرفی شده است .
وی با بیان اینکه در طب سنتی نیز از زعفران به عنوان گیاهی درمانی یاد شده است اظهار امیدواری کرد نتایج این تحقیقات بتواند در تولید داروهای مرتبط با درمان و یا مهار بیماری سرطان موثر باشد .
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : در طب سنتی از زعفران به عنوان ضد اسپاسم ، کمک به هضم طبیعی غذا ، تسکین دهنده ناراختی های لثه ، ضد آبریزش ، آرام بخش ، ضد نفخ و افزاینده تعرق یاد شده است .