رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اجرای طرح های پژوهشی کاربردی در مراکز تحقیقاتی را یکی از اصول مهم درگسترش خدمات و ارتقا سلامت جامعه دانست.

به گزارش وب دا؛ دکتر محمد حسین بسکابادی،گفت: ما باید در مراکز تحقیقاتی، تحقیقات کاربردی داشته باشیم و به عنوان مثال در زمینه تست های عملکرد ریه، کار را به شکلی انجام دهیم که مشکلات افراد در این سطح در جامعه را حل کنیم.

به گزارش وب دا؛ دکتر محمد حسین بسکابادی در ارائه گزارشی از عملکرد و روند توسعه ای مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ابتدا با اشاره به اهمیت ایجاد مراکز تحقیقاتی، گفت: من اعتقاد دارم مراکز تحقیقاتی در حقیقت به عنوان مراکزی مجتمع از اعضای هیات علمی دانشگاه مطرح هستند؛ که جهت انجام تحقیقات و پژوهش های خود در این مکان اجتماع می کنند.

وی استقلال را عاملی مهم در رشد مراکز تحقیقاتی دانست و ادامه داد: با توجه به عدم استقلال مراکز تحقیقاتی از نظر مالی؛ نمی توان انتظار بیش از اندازه ای از این مراکز در تولید دانش و علم داشت و به معناي ديگر عامل اصلی رشد علمی و تولید دانش در مراکز تحقیقاتی در شرایط کنونی تنها اعضا هیات علمی هستند.

دکتر بسکابادی خاطر نشان کرد: باید در مراکز تحقیقاتی ایجاد انگیزه بیشتري داشت و تلاش کرد تا با دادن استقلال به این مراکز که بسیار می توانند در رشد علم موثر باشند، تحقیقات و پژوهش ها را در مسیر خاص و مورد نیاز دانشگاه و کشور هدایت کرد.

رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک ،به تاثیر مراکز تحقیقاتی در ایجاد حس رقابت میان اعضای هیات علمی و گروه های مختلف  اشاره کرد و افزود: مراکز تحقیقاتی به خوبی توانسته اند میان خود در مسیر ارزشیابی صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت و امتیازبندی های شکل گرفته، حس رقابتی ایجاد کنند؛ که این مورد نیز باید رشد و توسعه کیفی پیدا کند.

دکتر بسکابادی تاکید کرد: البته این رقابت زمانی موجودیت اصلی خود را خواهد گرفت که مرکز تحقیقاتی دارای هزار و 500 امتیاز در دانشگاه، همان امکاناتی را که یک مرکز با 150 امتیاز دریافت میکند را دریافت نکند.

رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک افزود: به لطف خدا در چند سال اخیر این نابرابری توزیع امکانات تا اندازه ای کم شده است و مراکز دارای امتیازات علمی بالا، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند؛ اما بازهم جا برای دیده شدن این مراکر تحقیقاتی و ارائه امکانات بر اساس میزان تلاش علمی آن ها وجود دارد.

دکتر بسکابادی کارشناسان آشنا به پژوهش و تحقیقات در هر مرکز تحقیقاتی را موثر در جذب دانشجویان محقق و نخبه دانست و تصریح کرد: وجود این کارشناسان بی نهایت می تواند در جذب دانشجویان جدیدالورود در یک دانشکده در خصوص تولید دانش موفق باشند.

رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک اظهار داشت: جدا از این مرکز که مشکل نبود کارشناس را دارد در برخی دیگر از مراکز، کارشناسان یا نیمه وقت هستند و یا کار اداری به جای کار کارشناسی وقت آن ها را می گیرد؛ که اگر این نگاه ترمیم شود تولید دانش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد رشد چند برابری خواهد داشت.

وی بیان داشت: یکی از اصول مور نیاز در مراکز تحقیقات واقع بینانه بودن و واقعی بودن این مراکز است؛ یعنی هر مرکز هدف خود را ازشکل گیری بداند و در صورتی که صرفا اسمی از مرکز تحقیقاتی را یدک می کشد در دیگر مراکز ادغام و یا فرصتی برای ایجاد یک جهش علمی پیدا کند.

دکتر بسکابادی در ادامه به مرکز تحقیقاتی التهاب نوروژنیک اشاره کرد و ابراز داشت: این مرکز دارای 19 عضو هیات علمی آموزشی است که از این تعداد هشت نفر؛ اعضای هیات علمی گروه فیزیولوژی و دیگر اعضا ازسایر گروه ها، دانشکده ها و دانشگاه ها می باشند.

رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک ادامه داد: یکی از خواسته های دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراکز تحقیقاتی خود که ما به آن به خوبی عمل کرده ایم این بوده است؛ که این مراکز از دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور دارای اعضای هیات علمی باشند.

وی تاکید کرد: این مرکز در حال حاضر از دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان، تبریز، بجنورد و اهواز دارای پنج عضو  هیات علمی فعال را جذب نموده است .

ريیس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک به چشم انداز این مرکز تحقیقاتی اشاره داشت و گفت: ما به آینده بسیار امیدوار هستیم و در صورتی که مشکلات مرتفع شود؛ می توان در زمینه های تنفس، غدد، بیماری های قندی، عصبی، قلب و عروق، افزایش فشار خون، تنفس، آلاینده های محیطی، کلیه، گوارش و...پژوهش های کاربردی بسیار خوبی انجام داد.

وی تاکید کرد: در صورتی که معضلات این گونه مراکز که امید به ارتقای دانش و علم در دانشگاه و به تبع آن در کشور دارند، برداشته شود، چشم انداز آینده مرکز تحقیقاتی التهاب نوروژنیک و یا فیزیولوزی کاربردی، بسیار روشن، جدی و منسجم خواهد بود و در صورت پایداری مشکلات علی رغم تلاش مسئولان دلسوز دانشگاه، باز هم این چشم انداز را دنبال خواهیم کرد.

استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به امتیازات کسب شده در این مرکز در سال 93 اشاره و ابراز داشت: در این سال این مرکز در مجموع توانست 1436.79 امتیاز کسب کند و گرنت اعضای هیات علمی این مرکز تحقیقاتی بر اساس امتیازات کسب شده در بودجه مصوب سال 93 بیش از 40 میلیون تومان بوده است.

رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک ادامه داد: در این سال حدود 47 مقاله از سوی اعضای هیات علمی فعال در مرکز ارائه شده است؛ که توانستیم در ارائه این مقالات به کنگره های مختلف بسیار موفق عمل کنیم.

وی در پایان به شش طرح پژوهشی مرکز تحقیقاتی التهاب نوروژنیک اشاره کرد و گفت: طرح های تحقیقاتی بسیار خوبی در این مرکز در حال انجام است که حدود 30 میلیون تومان بودجه جهت انجام آن از سوی دانشگاه دریافت شده است؛ که امیدواریم با به سرانجام رسیدن این طرح ها در تولید دانش در دانشگاه موفق باشیم.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image