رییس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از اجرای طرح های تحقیقاتی درمان تومورهای نورواندوکرین با ماده رادیو اکتیو در این مرکز خبر داد.

 

به گزارش وب دا، دکتر سید رسول زکوی اظهار داشت: این تحقیق برای نخستین بار در ایران در حال انجام است و به این جهت اهمیت دارد که درمان تومورهای نورواندوکرین تا کنون روشهای مناسبی را در بر نداشته است و این بیماران با وجود داشتن چندین کانون بیماری، درمان مناسبی را دریافت نمی کردند. 

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تومورهای نورواندوکرین قسمت های مختلف بدن از جمله دستگاه تنفسی، گوارش، غدد فوق کلیه، تیموس و تیروئید را درگیر می کنند.

 

دکتر سید رسول زکوی در ارائه گزارش عملکرد مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشک مشهد با اشاره به تاریخچه تاسیس این مرکز گفت: مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای در سال 1388 تاسیس شد و از این حیث جزء مراکز جوان دانشگاه محسوب می شود.

 

وی تاکید کرد: هدف از تاسیس این مرکز توسعه دانش پزشکی در شاخه پزشکی هسته ای در کشور بود تا از این طریق به یافته های جدید در این علم دست پیدا کرده و  نقشی در گسترش مرزهای دانش داشته و تحقیقات کاربردی را به ثمر برسانیم.

 

رئیس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای به بهینه سازی تکنیک ها در تحقیقات پزشکی هسته ای تاکید کرد و بیان داشت: آموزش همکاران متخصص پزشکی هسته ای در نواحی مختلف،  رشد پزشکی هسته ای در داخل مرزهای کشور، پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و تربیت متخصصینی که با ذهنیت پژوهش وارد کار می شوند از دیگر اهداف تاسیس این مرکز تحقیقاتی بوده است.

 

مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای به دنبال ایجاد Platform برای دانشجویان است

 

دکتر زکوی جذب و همراهی دانشجویان علاقمند به پژوهش در مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این مرکز به دنبال ایجاد Platform (زمینه و محلی) برای اجتماع دانشجویان علاقمند به پژوهش، ارائه کمک های متدولوژیکی و تحقیقاتی و ارائه راهنمایی های عمده در جهت ایجاد پژوهش و پایان نامه های دانشجویی نیز هستیم.

 

وی اضافه کرد: البته در این میان اصلی ترین هدف تشکیل مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای تربیت نیروهای پژوهشگر و کمک به رشد علم پزشکی هسته ای در کشور بوده است.

 

رییس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای به چشم اندازهای پنج ساله مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای اشاره و ابراز داشت: بر اساس یک چشم انداز پنج ساله؛ بنا را بر این گذاشتیم که تا سال 1395 بتوانیم حداقل به ازای هر هیئت علمی دو طرح تحقیقاتی و دو مقاله معتبر در سال منتشر کنیم و همچنین پژوهش هایی را که لازم است در این فیلد انجام گیرد ارائه دهیم.

 

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: در این چشم انداز ما به دنبال ایجاد زیر ساخت های لازم برای این مرکز تحقیقاتی و انتشار مجله ای در زمینه تحقیقات علم پزشکی هسته ای بوده ایم.

 

از چشم انداز پنج ساله مرکز فراتر رفته ایم

 

دکتر زکوی از دستیابی به چشم انداز تبیین شده برای این مرکز تحقیقاتی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه در این مدت توانستیم بسیار فراتراز برنامه اولیه خود جلو رفته و دستاوردهای خوب علمی از نظر تولید علم، میزان ارجاعات به مقالات و تربیت دانشمندانی که توان کار در زمینه علم پزشکی هسته ای را دارا هستند، به دست آوریم.

 

 

 

دکتر زکوی ابراز داشت: گسترش فضای فیزیکی یکی از زیرساخت های مورد نظر در این مرکز بود که خوشبختانه توانستیم به این هدف دست پیدا کنیم، ایجاد بخش کانسر تیروئید، بخش بستری، تهیه سونوگرافی تیروئید و گسترش بخش پزشکی هسته نیز از جمله دیگر اهداف زیرساختی مرکز بود که موفق به ایجاد آن شدیم.

 

رئیس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای متذکر شد:  اما قسمتی از زیر ساخت ها که هنوز به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم به حل آن نائل شویم؛ تهیه دستگاه های لازم و خرید دستگاه های جدید این علم بوده است.

 

دکتر زکوی ادامه داد: البته به تازگی اقداماتی انجام شده است که امید داریم در نهایت به نتیجه ختم شود که در این صورت می توان با افتخار گفت ما در همه موارد از چشم انداز پنج ساله مرکز جلوتر خواهیم بود.

 

رئیس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای اظهار داشت: در این مدت کوتاه پنج ساله ما بیش از 200 مقاله ایندکس شده در سایت های معتبر جهانی منتشر و با بیش از 10 مرکز جهانی مختلف ارتباط و ارائه مقاله مشترک داشته ایم و از این جهت با افتخار اعلام می کنم که این مرکز از جمله مراکز تحقیقاتی است که بیشترین ارتباطات جهانی را در پرونده خود دارد.

 

مجله پزشکی هسته ای آسیا و اقیانوسیه را منتشر می کنیم

 

 وی یادآور شد: مجله پزشکی هسته ای آسیا و اقیانوسیه را این مرکز تحقیقاتی منتشر می کند؛ که ارگان رسمی فدراسیون آسیا و اقیانوسیه پزشکی هسته ای به شمار می رود.

 

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت:  من به عنوان سردبیر مجله همراهی متخصصانی از کشورهای استرالیا، ژاپن، فیلیپین  و کویت را در کنار خود دارم و با هیات تحریریه ای از تمامی کشورهای آسیایی این مجله را در پنج سال متوالی به چاپ می رسانیم.

 

رییس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای ادامه داد: این مجله از نخستین شماره تا کنون در PubMed Central (پاپ مد سنترال ) نیز ایندکس شده است و از این جهت برای ما جای مباهات دارد.

 

دکتر زکوی، مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد را یکی از بهترین مراکز تحقیقاتی کلینیکی این دانشگاه معرفی کرد و یادآور شد: تا کنون این مرکز دو بار به عنوان مرکز تحقیقات برتر و برترین گروه تحقیقاتی بالینی از سوی دانشگاه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفته است. 

 

وی اظهار داشت: اعضای هیات علمی آموزشی این گروه هفت نفر هستند که پنج نفر از این تعداد متخصص پزشکی هسته ای، یک نفر متخصص داروسازی هسته ای و یک نفر متخصص فیزیک پزشکی است و یک عضو هیات علمی پژوهشی نیز در رشته شیمی فعالیت می کند.

 

مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای پل ارتباطی میان علوم پایه و بالین

 

رییس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای به معرفی این رشته تحقیقاتی پرداخت و ابراز داشت: این رشته از یک سو از متخصصین علوم پایه کمک می گیرد و از سوی دیگر از متخصصین بالینی استفاده می کند و در حقیقت پلی ارتباطی است بین علوم پایه  و کلینیک؛ به همین خاطر در این گروه افراد با تخصص های مختلف وجود دارند.

 

دکتر زکوی به نبود دستگاه های لازم در مسیر انجام تحقیقات پزشکی هسته ای اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به نبود دستگاه های مورد نیاز در مسیر طرح های تحقیقاتی پزشکی هسته ای؛ محقیقن این مرکز به اجرای تحقیقاتی روی آوردند که نیازمند دستگاه نیست.

 

وی اضافه کرد: تحقیقاتی در زمینه درمان بیماران تیروئید، گره پیشاهنگ و همچنین انجام متاآنالیز که نیاز به تجهیزات  نداشته و این تحقیقات در این مرکز تحقیقاتی به بار نشسته است.

 

رییس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای تهیه تجهیزات جدید در این مرکز تحقیقاتی را یک نیاز مهم عنوان کرد و اظهار داشت: باید تجهیزات این مرکز به روز شود و در این شرایط است که انجام تحقیقات بیشتر و پژوهش های مختلف خواهد توانست میزان تولیدات علمی در این مرکز را افزایش دهد.

 

دکتر زکوی گفت: ما باید تجهیزات به روز داشته باشیم تا در زمینه پزشکی هسته ای در گروه، مرکز تحقیقات و بخش بتوانیم فعالانه کار کنیم و امیدواریم با خرید تجهیزات جدید بتوانیم طرح های تحقیقاتی خود را در زمینه های مختلف افزایش دهیم.

 

گسترش ارتباطات بین المللی و دانشگاهی از برنامه های مهم 5 ساله دوم این مرکز

 

وی در ارائه چشم انداز این مرکز ابراز داشت: در چشم انداز پنج ساله دوم و از سال 95 تا 1400 تلاش داریم به عنوان یک مرکز آموزشی منطقه ای جهت آموزش متخصصین از منطقه و حتی از کشورهای دور دست اقدام کنیم.

 

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: دلیل این نگاه میزان تخصص ما است؛ که در برخی از شاخه های پزشکی هسته ای بسیار بالاتر  از کشورهای آسیایی و حتی کشورهایی چون ژاپن و استرالیا است و به همین دلیل نیازمند تجهیزات جهت انتقال این تخصص و دانش به گروه های مختلف هستیم.

 

رئیس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای ادامه داد: تبادل دستیار و دانشمند بین کشورهای پیشرفته با ایران نیازمند در اختیار داشتن دستگاه های پیشرفته در این علم است و از این جهت نیاز است که به این موضوع توجه شود.

 

بر طبق برنامه قبلی تا سال 1400 باید برترین مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای منطقه شویم

 

دکتر زکوی خاطر نشان کرد: ما باید تا سال 1400 برترین مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای منطقه شویم و در این راستا چشم انداز مرکز را دوباره بازنویسی خواهیم کرد تا با در نظر گرفتن نقص ها و تجهیزات موجود برنامه جدیدی نوشته شود.

 

وی به توان بالای همکاران در جذب بودجه از دیگر مراکز اشاره داشت و افزود: خوشبختانه همکاران ما علی رغم وجود مشکل بودجه ای به عنوان یک مشکل روتین در تمامی مراکز؛ توانسته اند از سازمان انرژی هسته ای، آژانس بین المللی انرژی هسته ای و مراکز خیریه بودجه جذب کنند.

 

رییس مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای به طرح های بزرگ این مرکز تحقیقاتی اشاره داشت و گفت: در حال حاضر طرح بزرگی با عنوان «پاسخ درمانی پرکاری های تیروئید به ید رادیو اکتیو» را در دست اقدام داریم که به درمان به صورت پروتکل های مختلف می پردازد.

 

دکتر زکوی ادامه داد: این طرح از حدود چهار سال قبل آغاز شده است و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته حدود دو سال دیگر ادامه خواهد داشت و پس از شش سال به نتیجه نهایی خود خواهد رسید.

 

طرح های بزرگ درمان بیماران سرطانی را در دست اقدام داریم

 

وی به طرح های در دست اقدام مرکز تحقیقاتی پزشکی هسته ای در خصوص بیماران سرطانی تیروئید اشاره و ابراز داشت: در طرح هایی که برای این بیماران در دست اقدام داریم تلاش می شود که میزان ید درمانی و پروتکل های مختلف آن را بررسی کنیم.

 

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد از استفاده از طب سنتی جهت کاهش عوارض ید درمانی در بیماران سرطانی تیروئید خبر داد و گفت: از نکات مهم در طرح های تحقیقاتی این مرکز می توان به تلاش برخی دانشمندان مرکز بر روی گره پیش آهنگ و ارزش شناسایی این گره در بیماری های مختلف گوارش، زنان و زایمان و اورولوژی اشاره کرد.

 

دکتر زکوی تاکید کرد: گره پیشاهنگ در حقیقت یک گره لنفاوی است که تومور در مسیر گسترش خود در ابتدا به این گره می رسد و در صورتی که ما بتوانیم این گره را با مواد رادیواکتیو مشخص کنیم تا جراح در حین عمل جراحی گره را حذف کند؛ موفق خواهیم بود در مورد گسترش جراحی تصمیم صحیحی اتخاذ کنیم.

 

وی به اهمیت تشخیص گره پیشاهنگ اشاره و اضافه کرد: در صورتی که گره پیشاهنگ با تومور درگیر باشد جراح اجازه پیدا می کند گره های بیشتری را حذف کند؛ اما در صورت درگیر نبودن گره با تومور؛ جراحی های گسترده نه تنها برای بیمار مفید نخواهد بود بلکه برای وی ضرر نیز خواهد داشت.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image