ريیس مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تلاش ما در این مرکز علاوه بر شناختن عوامل دخیل در اختلالات و بیماریهای سیستم عصبی، پژوهش در مورد راهکارهای درمان این بیماریها نیز هست.

به گزارش وب دا؛ دکتر سید محمود حسینی در ارائه گزارش عملکرد جامع مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: این مرکز در مرداد ماه سال 89 تحت عنوان مرکز تحقیقات علوم اعصاب مصوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد و در ادامه در سال 1392 توانست موافقت اصولی خود را از وزارت بهداشت تحت عنوان مرکز تحقیقات علوم شناختی دریافت کند.

ريیس مرکز تحقیقات علوم شناختی، به بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با اختلالات حافظه اشاره کرد و افزود: مرکز تحقیقاتی علوم شناختی تلاش دارد تا ارتباط  اختلالات حافظه با بیماری های غیر واگیر مانند  دیابت و هیپوتیروئیدی را مورد پژوهش قرار داده و راهکارهای جلوگیری از  عوارض عصبی ناشی از این بیماریها را جستجو نماید.

وی ضمن تاکید بر لزوم همکاریهای علمی بین اساتید گروههای مختلف بالینی و پایه بیان داشت که در مرکز تحقیقات علوم شناختی ، اساتیدی از رشته های نورولوژی، فیزیولوژی، فارماکولوژی و سم شناسی از دانشکده پزشکی، داروسازی و بیمارستان قائم(عج) فعالیت می کنند.

 دکتر حسینی افزود: همکاران ما با استفاده از مدلهای حیوانی و همینطور با استفاده از کشت سلولی سعی در شناسایی تغییرات سیناپسی و مسیرهای پیام رسانی دخیل در حافظه و تغییر این مسیرها در هنگام آسیب نورونی دارند. این مطالعات با استفاده از روشهای الکتروفیزیولوژی و همینطور مطالعات سلولی و مولکولی صورت می گیرد.   

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: مطالعات صورت گرفته بعضا کاربردی بوده و در اغلب موارد منجر به  تولید علم و ارائه در سمینارها و همینطور چاپ مقالات در مجلات ایندکس شده در Pubmed  و ISI شده اند.

در این مرکز با استفاده از مدلهای حیوانی و ابزارهای استاندارد امکان مطالعه بیماریهای افسردگی و اضطرابی و Multiple sclerosis (MS) نیز وجود داشته و در این زمینه نیز مطالعاتی انجام شده است.

وی تاکید کرد: در این مرکز تحقیقات هفت نفر عضو هیات علمی آموزشی در حال فعالیت  هستند؛ که تا کنون موفق به جذب عضو هیات علمی پژوهشی علیرغم برخی پیگیری ها از سوی مرکز و دانشگاه نشده ایم.

ريیس مرکز تحقیقات علوم شناختی تصریح کرد: ایجاد ارتباط میان اعضای هیات علمی در گروه های مختلف در راستای ارائه طرح های تحقیقاتی موفق در این مرکز تحقیقاتی دنبال شده است؛ که بر این مبنا توانسته ایم ارتباط موفقی با گروه های فارماکولوژی، بالینی و داروسازی داشته باشیم.

دکتر حسینی از ادغام مرکز تحقیقات علوم شناختی و روانپزشکی خبر داد و بیان داشت: این اتفاق که توسط معاونت پژوهشی دانشگاه در حال پیگیری است ؛ می تواند در ایجاد ارتباط میان علوم پایه و بالین بسیار تاثیر گذار باشد.

وی ادامه داد: قسمت زیادی از مقالات این مرکز تحقیقاتی در خصوص بررسی سکته های مغزی، راه کارهای درمان و بهبود این بیماران است؛ که می تواند در راستای حل یکی از مشکلات درمانی کشور و جامعه باشد.

رییس مرکز تحقیقات علوم شناختی به برخی طرح های تحقیقاتی در دست اقدام در این مرکز تحقیقات اشاره کرد و گفت: برخی محققان در این مرکز با همکاری مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری کارآزمایی بالینی به منظور بررسی اثر بخشی کندر در بهبود بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط پرداخته اند.

 دکتر حسینی با تاکید بر این که حداقل نتیجه این گونه تحقیقات این است که می تواند مردم را از اهمیت گیاهان دارویی و تاثیر این گیاهان بر سلامت جسم و بعضا حتی عوارض آنها مطلع کند. تصریح کرد: با وجود عدم تبدیل بسیاری از این تحقیقات به محصول؛ اما انجام این تحقیقات در کنار یکدیگر  و با انجام مطالعات بعدی می تواند در نهایت منجر به تولید داروی خاص و یا ارائه راهکار خاص در زمینه پیشگیری یا درمان بیماریها در سطح کشور از سوی دیگر محققان بشود.

وی ادامه داد: این نکته نیز مد نظر است که انجام بعضی از  این تحقیقات نیز به خودی خود تولید علم را به دنبال داشته است؛ که یکی از اهداف ما در این مرکز تحقیقاتی در این راستا در رشته های فیزیولوژی و فارماکولوژی یافتن مسیرهای سیگنالینگ بوده است.

رییس مرکز تحقیقات علوم شناختی تصریح کرد: استفاده از مدل حیوانی جهت تحقیق در خصوص سکته مغزی، ایجاد ترومای نخاع در موش و درمان از طریق سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی (بصورت naive و یا مهندسی ژنتیک شده) صورت گرفته است و انجام مطالعات تکمیلی بیشتر بمنظور کاربردی کردن آن در بیماران در دست انجام می باشد.

وی ضمن قدردانی از معاونت پژوهشی دانشگاه برای فراهم کردن ابزار پژوهش، به برخی پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی موفق در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تمامی ابزارهای پژوهش را در یک مرکز جمع آوری کرده و مسیر پژوهش برای مراکز تحقیقاتی  تعیین نماییم و البته برای حرکت کردن در این مسیر رشد باید زیرساخت های لازم را ایجاد و توسعه داد.

رییس مرکز تحقیقات علوم شناختی به اهمیت همراهی دانشجویان در ایجاد طرح های تحقیقاتی اشاره کرد و اظهار داشت: دانشجویان در این مرکز موتور محرکه تحقیقات هستند به نحوی که استقبال بسیار دانشجویان در امر تحقیقات موجب شده است که نتوان از برخی طرح ها به دلیل کمبود بودجه حمایت کرد.

دکتر حسینی یادآور شد: ما به آینده بسیار خوشبین و مطمئن هستیم، رشد بسیار خوبی در حوزه تحقیقات در مراکز تحقیقاتی خواهیم داشت و این مهم را در آینده به شکل ملموس خواهیم دید.

وی به امتیازات کسب شده در این مرکز تحقیقاتی اشاره کرد و ابراز داشت: این مرکز بر اساس ارزشیابی صورت گرفته توسط معاونت پژوهشی دانشگاه 565 امتیاز در سال 92 و حدود 636 امتیاز در سال 93 کسب کرده است.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان به رتبه مرکز تحقیقات علوم شناختی در میان دیگر مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و ابراز داشت: در میان کل مراکز تحقیقاتی دانشگاه که بیش از 40 مرکز می باشند این مرکز رتبه سیزدهم را به خود اختصاص داده است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image