رئیس مرکز مایکرو آناتومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پژوهش بر روی ساختارهای میکروسکوپی بدن را ازجمله محورهای پژوهشی این مرکز عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر ابراهیم‌زاده بیدسکان در ارائه گزارش عملکرد سه‌ساله مرکز تحقیقاتی مایکرو آناتومی با اشاره به زمان تأسیس این مرکز تحقیقاتی، گفت: این مرکز در سال 93 فعالیت خود را آغاز کرده است و عمر کوتاهی در حوزه پژوهش دارد.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقاتی مایکرو آناتومی دارای آزمایشگاه مجهزی؛ است که عمده تحقیقات و پژوهش‌های مرکز با حضور دانشجویان در این آزمایشگاه انجام می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات مایکرو آناتومی خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه از محل ایجاد ارتباط بین مرکز و بخش خصوصی و با حضور خیرین در دانشکده پزشکی ساخته شد و در طول چهار سال تجهیزات آن به شکل تدریجی از سوی دانشگاه خریداری و در اختیار پژوهشگران مرکز قرار گرفت.

دکتر ابراهیم‌زاده اظهار داشت: آزمایشگاه، با محوریت درس جنین‌شناسی و تراتولوژی ایجادشده است و محققان درس جنین‌شناسی نیز در کنار پژوهشگران مرکز تحقیقاتی میکرو آناتومی در این آزماش گاه به فعالیت دارند.

وی بیان داشت:  آزمایشگاه با حمایت بخش خصوصی و خیران با هزینه‌ای بالغ‌بر 35 میلیون تومان تأسیس شد و تجهیزات در طی چهار سال توسط دانشگاه خریداری‌شده است.

وی به اعضای فعال در امر پژوهش در مرکز تحقیقاتی اشاره و تأکید کرد:  عمده فعالیت‌های این مرکز تحقیقاتی را اعضای هیئت‌علمی گروه آموزشی علوم تشریحی، بیولوژیست سلولی، بیوشیمی و سایر گروه‌های آموزشی انجام می‌دهند.

رئیس مرکز تحقیقات مایکرو آناتومی تصریح کرد: حضور افراد فعال و توانا در این مرکز در کنار ایجاد ارتباط میان گروه‌های علوم پایه و بالینی درزمینهٔ بافت‌شناسی و آسیب‌شناسی یکی از مهم‌ترین اهداف ایجاد این مرکز تحقیقاتی بوده است.

دکتر ابراهیم‌زاده افزود: با توجه به این‌که میکرو آناتومی حوزه کاری خود را پیرامون علم آناتومی میکروسکوپ یک قرار داده است، ما بر آن شدیم تا همکاری بین گروهی میان متخصصان دارای اشتراکات در این علم ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: آناتومی میکروسکوپ یک سابق بر این در دروس گروه علوم تشریح و بخش‌های آسیب‌شناسی آن، توسط همکاران آسیب‌شناسی در گروه پاتولوژی ارائه می‌گردید؛ که درنهایت تلاش کردیم ارتباط میان این دو حوزه را با ایجاد این مرکز تحقیقاتی تقویت کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات مایکرو آناتومی ابراز داشت: این مرکز در سال‌های ابتدایی کار خود قرار دارد و تنها یک سال و نیم از تأسیس آن گذشته؛ اما در همین مدت کم توانسته‌ایم به ازای هر عضو هیئت‌علمی آموزشی فعال در این مرکز، سه مقاله در سال ارائه دهیم.

دکتر ابراهیم‌زاده همکاری میان متخصصان بالین و پایه را موجب رشد علم و ایجاد دانش در مراکز تحقیقاتی دانست و گفت: در بسیاری موارد به‌وضوح مشاهده می‌کنیم متخصصان بالین علاقه دارند در حوزه‌هایی که در حوزه علوم پایه است حضور پیدا کنند و این امکان وجود دارد با ارائه ایده از سوی متخصصان بالین؛ طرح‌های پژوهشی موفقی در حوزه علوم پایه ایجاد شود.

وی به افتتاح دپارتمان علوم اعصاب در دانشکده پزشکی در ماه گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: در حال حاضر گروه‌های مختلف پژوهشگران در این مرکز حضور و فعالیت پژوهشی خود را دنبال می‌کنند و به‌تازگی با افتتاح دپارتمان علوم اعصاب در دانشکده به دنبال ایجاد همکاری بسیار خوبی در علوم بین‌رشته‌ای هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات مایکرو آناتومی تصریح کرد: این مرکز اکنون در شرایط نوپایی قرار دارد و پروژه‌های عمده خود را بر اساس پایان‌نامه‌های دانشجویان دنبال می‌کند و باید کمی صبر کرد تا موفقیت‌های موردنظر دانشگاه در این مرکز بیش از این پدیدار شود.

وی به اهمیت ارائه ایده‌های برتر در مراکز تحقیقاتی اشاره داشت و گفت: درصورتی‌که ایده‌ای خوبی میان مراکز تحقیقات ارائه شود با ارتباط‌گیری میان این مراکز می‌توان به موفقیت‌های بالایی دست‌یافت که ما در ادامه کار این مرکز تحقیقاتی بر این اصل تأکیدداریم.

رئیس مرکز تحقیقات مایکرو آناتومی به برنامه این مرکز تحقیقاتی اشاره و تصریح کرد: در این مرکز تحقیقاتی آناتومی میکروسکوپی موردتحقیق و تفحص قرار می‌گیرد و به بررسی ساختمان و ساختار سلولی و بافتی، بافت‌های بدن پرداخته می‌شود و تلاش می‌گردد ساختارهایی از سلول که با میکروسکوپ دیده می‌شود را موردتوجه قرار دهیم.

دکتر ابراهیم‌زاده در پایان ابراز داشت: اساس توسعه هر مجموعه را نیروی انسانی مفید شکل می‌دهد که بر این اساس امیدواریم با حمایت مسئولان دانشگاه بتوانیم یکی از مراکز بالنده تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال‌های آینده باشیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image