بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه دوم را پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران در تولید مقالات یک درصد برتر کسب نمود.
به گزارش وب دا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مقالات یک درصد برتر شامل تنها یک درصد از مقالاتی است که در مجلات آی.اس.آی منتشر می شود. هر چند آنها یک درصد از مقالات دنیا را تشکیل می دهد، اما 18% از استنادهای آن را دریافت می کند. تعداد استنادهای دریافتی مقالات جایگاه آنها را در شبکه علم در سطح بین المللی مشخص می نماید.
دکتر محسن تفقدی خاطر نشان کرد: تعداد استنادهای دریافتی مقالات یک دانشگاه تاثیر بسزایی در رتبه یک دانشگاه دارد. در حال حاضر یکی از شاخص های مهم در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی شاخص استناد است. استنادها به معنی میزان استفاده از آثار علمی هستند. هر چقدر استنادهای یک مقاله بیشتر باشد این بدان مفهوم است که آن مقاله بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت:پایگاه استنادی آی.اس.آی هر دو ماه یکبار بر حسب میزان استنادهایی که مقالات در سطح بین المللی دریافت کرده اند به معرفی مقالات یک درصد برتر می پردازد. باید در نظر داشت که در این بررسی تفاوت بین رشته ها لحاظ می شود. به دلیل اینکه اندازه رشته های مختلف با یکدیگر متفاوت است و با در نظر گرفتن فرهنگ استناد در رشته های مختلف باید قبل از تعیین مقالات برتر تعداد استنادها را بر حسب تفاوت رشته ها نرمال سازی نماییم.
پایگاه استنادی آی.اس.آی در یک تقسیم بندی علوم را به 22 رشته موضوعی کلی تقسیم می نماید. سپس مقالات هر رشته در 10 سال اخیر را بر حسب سال های مختلف تفکیک می نماید. در هر رشته و سال مقالات بر حسب تعداد استنادهای دریافتی رتبه بندی می شود. در گام بعدی یک درصد از مقالات بر حسب تعداد استنادهای دریافتی مرتب سازی شده و انتخاب می شود.
بر اساس این رتبه بندی در بین دانشگاه های جامع،سه دانشگاه تهران، تربیت مدرس و مشهد دارای بیشترین مقالات یک درصد برتر کشور بوده اند.