دکتر محمد رمضانی در سال 61 در رشته داروسازی، دانشجوی دانشکده داروسازی مشهد شد. وی در سال 67 از این دانشکده فارغ التحصیل و سربازی خود را در همین دانشکده به عنوان عضو هیات علمی پشت سر گذاشت و در سال 1371 جهت ادامه تحصیل بورس دانشگاه دال حوزی کانادا شد.

 وی در مهرماه سال 1375 به ایران بازگشت و در گروه بیوتکنولوژی فعالیت خود را از سر گرفت و در سال 1379 به عنوان عضو برد بیوتکنولوژی دارویی کشور برگزیده و این همکاری را تا به امروز به عنوان دبیر برد ادامه داده است.

دکتر رمضانی در سال 1375 استادیار، پس از چهار سال در سال 1379 به عنوان دانشیار و در سال 1384 استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد می شود و در ادامه در سال 1396 به عنوان استاد ممتازی دانشگاه، به جهت فعالیت های تحقیقاتی مستمری که در کارنامه خود نشان داده نائل می شود.

این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکنون موفق به برگزیده شدن به عنوان دانشمند یک درصد برتر جهان در موسسه علم سنجی تامسون رویترز ((Thomson Reutersشده است و این موفقیت بهانه ای شد تا در گفت و گو با وب دا؛ بر چگونگی موفقیت خود اشاراتی داشته باشد.

دانشمندان یک درصد برتر جهان در حوزه علمی خود جزو برترین ها هستند

وی در ابتدا گفت: قانون انتخاب دانشمند یک درصد برتر جهان  به این معنا است؛ که اگر در رشته داروسازی در جهان حدود 10 هزار نفر در زمینه تحقیقاتی فعال هستند؛ دانشمندان یک درصد برتر جهان جزو 100 نفر اولی هستند که در این زمینه حرفی برای گفتن دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: برای کسب این موفقیت تعداد مقالات و تعداد ارجاعات به مقالات دارای اهمیت است و در این میان مخلوطی از این دو ،مورد توجه موسسه می باشد؛ به این معنا که اگر پژوهشگر مقاله زیاد و یا اگر مقالات کم؛ اما ارجاعات زیاد داشته باشد تاثیر آن چنانی نخواهد داشت و باید هر دوی این موارد در کنار هم دیده شوند.

دانشمند یک درصد برتر جهان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارجاع به مقالات را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: تعداد ارجاع به مقالات در صورتی بیشتر می شود که موضوع مورد بحث پژوهشگر بیشتر مورد توجه مخاطبین به لحاظ کیفیت مقاله و مورد توجه بودن علمی که به آن پرداخته شده ، قرار گیرد.

حدود چهار هزار ارجاع به مقالاتم شده است

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: از ابتدا تا کنون حدود چهار هزار ارجاع به مقالاتم شده است؛ که از این تعداد تنها سه هزار و 231 ارجاع از سال 2012 تا کنون صورت گرفته است؛ به دیگر معنا 75 درصد ارجاعات در طول پنج سال اخیر اتفاق افتاده؛ که نشان از تولید مقالات مورد توجه مخاطبان در طول این مدت است.

دکتر رمضانی از تولید 250 مقاله  ISI خبر داد و ابراز داشت: زمینه کاری من در حوزه نانوبیوتکنولوژی است؛ به نحوی که ساختارهای نانو را در سیستم های بیولوژی که ساخته می شوند تست می کنم.

عمده تحقیقات انجام شده در حوزه دارورسانی و ژن درمانی است

 وی ادامه داد: عمده کار ما دارورسانی یا دراگ دلیوری و بخشی نیز ژن درمانی یا ژن دلیوری است؛ که در ژن درمانی قابل استفاده می باشد. در این تحقیقات ساختارهای نانو را ساخته و دارو را در داخل آن وارد می کنیم؛ که در نتیجه موجب می شود انتقال دارو با مکانیسم بهتر و راحت تری صورت گیرد.

بیشترین تست ها در خصوص داروهای ضد سرطان با عوارض بالا است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: بیشترین تست های انجام شده در خصوص داروهای ضد سرطان بوده است که به تومور منتقل می شود. این دارو به دلیل ساختاری که پیدا کرده است بسیار بهتر و راحت تر به تومور منتقل می شود؛ به نحوی که سمیت داروی ضد سرطان را برای دیگر سلول های بدن کاهش و درمان را هدفمند می کند.

دانشمند یک درصد برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: این دارو به دلیل ساختار نانوی خود در تومور تجمع پیدا کرده و در مکان تومور آزاد می شود و اهمیت آن برای تومور به جهت کاهش اثرات جانبی می باشد.

دکتر رمضانی خاطر نشان کرد: در خصوص ژن ها نیز می توان ساختار ژن خاصی را با ساختار نانو به شکل نانوذره در آورد و انتقال آن را به داخل سلول تسهیل کرد. پس از انتقال ژن به داخل سلول و خون از تخریب DNA جلوگیری می شود و در نهایت با بیان ژن و ایجاد پروتئین، درمان حاصل می گردد.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تعریف ژن درمانی، گفت: ژن درمانی به معنای ساخت ساختار حاملی است؛ که ژن را به سلول منتقل می کند. در قالب این تحقیقات دانش فنی تولید هیدروژل دارای ساختار نانو انجام شده است؛ که جهت ترمیم در زخم پای دیابتی و زخم های سوختگی قابل استفاده می باشد.

ساختارهای نانو تلاش دارند تا دارو را در بافت تومور آزاد کنند

وی تاکید کرد: بخش عمده کار تحقیقاتی ما بر روی ساختارهای نانو است و تلاش داریم ثابت کنیم؛ که این حامل ساخته شده می تواند مقدار کافی دارو در خود وارد کند به نحوی که دارو در جریان خون آزاد نشود و پس از رسیدن به سلول در بافت تومور جمع و سپس خود را آزاد کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: داروهایی که جهت ایجاد  این ساختار انتخاب می کنیم داروهای مرسوم شیمی درمانی مانند داکسروبیسین است؛ که عوارض شدیدی مانند سمیت قلبی و ریزش مو را به دنبال دارد و تلاش داریم با ساختار نانو در ابتدا دز مصرف دارو را پایین آورده و در ادامه کاری کنیم تا دارو در تومور تجمع و بتواند سمیت لازم را ایجاد کند.

 دانشمند یک درصد برتر جهان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: اکثر مقالات ما در این خصوص در مجلاتی با ضریب نفوذ بالا به چاپ می رسند که دلیل این توجه در جهان اهمیت وجود سیستم های دارو رسانی در درمان سرطان می باشد.

علمی که روی آن کار می شود باید جهانی باشد

دکتر رمضانی در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان دانشمند یک درصد برتر جهان شد، گفت: اصلی ترین عامل مورد توجه  جهانی بودن علمی است که بر روی آن کار می کنیم؛ زیرا در این صورت افراد بیشتری به مقالات تولیدی محقق توجه و میزان ارجاع به مقالات وی را افزایش می دهند.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در ادامه باید تحقیقات خود را در زمینه های بین رشته ای انجام دهیم تا با این کار محدودیت ها را از میان برده و بتوان در زمینه های کاری مفصل تری به تولید مقاله رسید.

مدیر گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص موفقیت های خود در دانشگاه، بیان داشت: واقعیت این است که این تشویق ها در سنین جوانی بسیار تاثیر گذار است؛ زیرا فرد را در ابتدای راه جهت رسیدن به مدارج بالاتر کمک می کند؛ اما برای اساتیدی چون من کسب جایگاه دانشمند یک درصد برتر به جهت حفظ موقعیت دانشگاه و دانشکده دارای اهمیت می باشد.

عشق عامل مهمی در موفقیت به شمار می رود

وی مهمترین دلیل موفقیت های خود را عشق به کار دانست و اضافه کرد: در حقیقت عشق داشتن به علم است؛ که انسان را موفق می کند و در صورتی که به کار خود علاقه داشته باشیم حتی بدون هیچ مشوقی فعالیت خود را ادامه می دهیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام تحقیقات در ساعات متوالی را در موفقیت خود تاثیر گذار دانست و بیان داشت: کاردربخش خصوصی در زندگی من اصلا معنایی ندارد و با عشق در دانشگاه تلاش علمی خود را ادامه می دهم.

دانشجویان جوان قدردان امکانات و جایگاه دانشگاه باشند

دکتر رمضانی بیان داشت: امیدوارم جوانان قدردان تجهیزات و پیشرفت های دانشگاه باشند؛ زیرا در زمان ما این همه امکانات در یک مرکز علمی جهت انجام تحقیقات وجود نداشت به نحوی که امروز حتی امکانات مجتمع دانشگاه مشهد در برخی دانشگاه های برجسته جهان وجود ندارد و این مهم را دستیاران ما در سفرهای کوتاه مدت درسی به کشورهای معتبر علمی عینا مشاهده کرده اند.

دانشمند یک درصد برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در شرایط کنونی در سایه حمایت دانشگاه، دانشجویان می توانند با سرعت دو برابری رشد علم را طی کنند؛ زیرا زیر ساخت های علمی در کشور برای برداشتن گام های پژوهشی کاملا آماده است و مسئولان دانشگاه در حوزه پژوهش کاملا توجیه هستند که با در اختیار دادن فرصت مطالعاتی، دستگاه های مورد نیاز و ... از محققین خود حمایت کنند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image