رئیس بیمارستان پیوند اعضاء منتصریه دیابت ، عفونت و فشار خون را سه عامل مهم بروز نارسایی کلیه عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر علی اصغر یارمحمدی با اشاره به اینکه افزایش بی تحرکی ، استفاده از غذاهای آماده با درصد چربی بالا ، استعمال دخانیات و نداشتن زندگی سالم موجب بروز بیماریهای مزمن از جمله دیابت و فشار خون می شود اظهار داشت : ابتلا به بیماری های مزمن در دراز مدت می تواند به کلیه ها آسیب و منجر به نارسایی و نیاز به پیوند کلیه شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر 939 نفر در لیست افراد نیازمند پیوند کلیه دانشگاه قرار دارند خاطر نشان کرد: این بیماران در هفته سه الی 4 بار مجبور به انجام دیالیز و صرف وقت و مشکلاتی زیادی هستند در حالی که با انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن می توان از بروز بسیاری از بیماریهای کلیوی جلوگیری کرد .
مدیر گروه ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی را بهترین روش برای نجات جان و بهبود شرایط زندگی بیماران نیازمند به پیوند عنوان کرد و خاطر نشان کرد : اعضاء و بافتهای یک بیمار مرگ مغزی شده می تواند موجب نجات و ادامه حیات 50 بیمار شود .
وی با اشاره به اینکه رسانهها در راستای ایجاد فرهنگسازی برای عمل پیوند عضو نقش بسزایی دارند افزود: آمار تعداد افراد درخواستکننده برای عمل پیوند اعضاء در ایران بسیار زیاد بوده و فقط از طریق فرهنگسازی رسانهها می توان در افزایش رضایت نزدیکان افراد مرگ مغزی شده و توجیه این عمل خداپسندانه موفق عمل کرد.
دکتر یارمحمدی گفت : تعداد آمار تصادف که منجر به مرگ مغزی میشوند، در ایران بالا ست در حالی که تعداد محدودی از نزدیکان این افراد به اهداء عضو رضایت می دهند .