عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : استفاده ار رایانه برای کودکان زیر سه سال توصیه نمی شود و بهتر است در این مرحله سنی مهارتهای حرکتی ، زبانی ، اجتماعی و بازی شود .

 

 

به گزارش وب دا ، دکتر ابراهیم عبداللهیان با اشاره به اینکه پس از سن سه سالگی نیز باید والدین نسبت به استفاده از رایانه توسط فرزندانشان نظارت داشته باشند خاطر نشان کرد : فعالیتهای رایانه ای مورد استفاده توسط کودک باید به نوعی باشد که باعث افزایش خلاقیت و انگیزه او شود و به او فرصتی برای بازی کردن ، کشف کردن و تجربه کردن بدهد ، فعالیتهایی که پایان آن باز است و کودک قدرت انتخاب دارد.

دانشیار روان پزشكي كودكان ونوجوانان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : در نظر گرفتن نرم افزارهای گرافیکی می تواند برای کودک خیلی جالب باشد ، چرا که اثر خودش را درمحیط امتحان می کند و انگیزه خلق تصاویر سمبولیک را در او بیدار می کند .

فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان تصریح کرد : محتوای چیزهایی که بچه ها در رایانه کامپیوتر استفاده می کنند باید محتویات معنادار در ارتباط با تجربیات خانه ، مدرسه و جامعه باشد ، این فعالیت ها به کودک فرصت اکتشافات ، تخیل و تصور کردن ، تفکر ، انتخاب و تصمیم گیری و حل مسئله می دهد .

دکتر ابراهیم عبداللهیان خاطر نشان کرد : در صورتی که این امکان وجود داشته باشد به خصوص در مدرسه بهتر است استفاده از کامپیوتر به صورت یک کار گروهی درآید .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه والدین بهتر است در برنامه های رایانه ای فرزندان خود مشارکت داشته باشند گفت : در این صورت زمان هایی را اختصاص دهید که درکنار کودک و نوجوان خود به یک فعالیت مشترک رایانه ای  بپردازید و با آنها بازی ها و برنامه هایی را باز کرده و انجام دهید .این کار حداقل دو فایده دارد ، یکی آن که در زمانیکه کودک دچار احساس ناکامی و شکست در برنامه ای شده در کنار او هستید و به او کمک می کنید و دیگر این که می توانید نظارتی روی کار او داشته باشید و در مورد بازیها و برنامه های مختلف  با هم بحث و تبادل نظر کنید .

وی همچنین با تاکید بر اینکه زمان استفاده از رایانه را برای فرزند خود محدود کنید گفت: اگر قرار باشد کودک تمام وقت خود را صرف وسایل الکترونیکی چون رایانه، تلویزیون ، پلی استیشن و موارد دیگرکند ، دیگر زمانی را برای بازی های رو دررو و گروهی نخواهد داشت و این از آن جهت نگران کننده است که فرصت رشد مهارت های ارتباطی و اجتماعی را از کودک می گیرد .

عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : در حد امکان سعی شود رایانه را با علایق و فعالیتهای کودک ادغام کنید تا این که اجازه دهید کامپیوتر فعالیت و علاقه اصلی او بشود .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image