رییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به همت اعضای هیات علمی این مرکز در سال های اخیر 334 مقاله در این مرکز تدوین و در پایگاه های معتبر بین المللی نمایه شده است.

دکتر محمد رضا پریزاده  با ارائه گزارشی از اقدامات این مرکز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مقالات مرکز تحقیقات سندرم متابولیک طی سال های گذشته (از سال 90 تا 95) با افیلیشن های Biochemistry of Nutrition Research Center و Endocrine Research Center به چاپ می رسید ولی از سال 95 تاکنون افیلیشن به صورت  "Metabolic Syndrome Research Center " تغییر یافته است و طی سال های اخیر با همکاری اعضای مرکز بیش از 334 مقاله   ISI با آدرس قبلی و جدید) بیش از 142 مقاله ISI  با آدرس جدید به چاپ رسیده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مقالات تولید شده بیشتر در زمینه های سرطان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت بوده که به چاپ رسیده است و تلاش می شود با همکاری اعضای هیات علمی این مرکز تولید مقالاتی که در راستای ارتقاء سلامت جامعه است افزایش یابد.

رییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اولویت های پژوهشی مرکز گفت: اولویت های تحقیقاتی مرکز سندرم متابولیک در راستای دو محور کلی از جمله شناسایی مکانیسم و دلایل مرگ زودهنگام ناشی از بیماری های قلبی - عروقی و روش های نوین درمان بیماری های متابولیکی (از جمله دیابت و سندرم متابولیک ) و شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان (سرطان های دستگاه گوارش) است.

 وی با یان اینکه  مرکز تحقیقات سندرم متابولیک همکاری های مختلفی با سازمان ها و نهادهای مختلف داخلی و خارجی به منظور پیشبرد اهداف مرکز در قالب داشته است. خاطر نشان کرد: طرح کوهورت سرطان کلورکتال و پستان که با همکاری مرکز تحقیقات سرطان استیتو کانسر، دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای پروتکل مطالعه چند مرکزی و همچنین مرکز تحقیقات سرطان برای در ارتباط با طرح های مشترک در ارتباط با سرطان های پستان و کولورکتال و طرح بین المللی TWAS UNESCO بمنظور ارزیابی کروسین در سرطان کلورکتال از جمله این طرح هاست.

دکتر پریزاده افزود: اجرای طرح کوهورت (Mashhad-Stroke and Heart-Atherosclerotic-Disorders (MASHAD) cohort) با همکاری مراکز بهداشتی استان و حضور بیش از 30 متخصص در حوزه های تغذیه، قلب، روانشناسی و روانپزشکی، ژنتیک و بیوشیمی و اجرای طرح  بررسی ویتامین دی با همکاری معاونت بهداشتی استان و گروه بهبود تغذیه وزارت بهداشت انجام گرفت از دیگر طرح ها به شمار می رود.

دکتر پریزاده خاطر نشان کرد: همچنین با تلاش اعضای هیات علمی این مرکزکتاب هایی از جمله  مسیرهای بیوشیمیایی درگیر در نوروپاتی دیابت، دستورالعمل پیشگیری از سرطان سرویکس و بررسی ویروس پاپیلوم انسانی(HPV) ، بیماریهای غدد درون ریز و چاقی، نقش مکمل یاری مگادوز ویتامین D بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمانی روانی دختران دبیرستانی و سرطان پانکراس پیشگیری، تشخیص و درمان. NOVA SCIENCE PUBLISHERS, NY, USA  به چاپ رسیده است.

وی افزود: در راستای فعالیت آموزشی مرکز تحقیقات سندرم متابولیک توانست پذیرش در مقطع دکتری تخصصی پژوهشی (PhD by research) و پسا دکتری را دریافت کند و در حال حاضر 2 دانشجوی پسا دکتری در مرکز فعالیت دارند.

دکتر پریزاده افزود: همچنین مرکز توانست با  همکاری گروه زنان بیمارستان قائم (عج)تهیه و تدوین دستورالعمل کشوری پیشگیری از سرطان دهانه رحم و بررسی ویروس پاپیلومای انسانی را برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده نماید که هم اکنون در حال مکاتبه با وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی آن هستیم.

دکتر پریزاده حفظ و تقویت جایگاه مركز تحقیقات سندرم متابولیک در عرصه استانی، كشوری و بین الملل را یکی از اهداف مرکز تحقیقات برشمرد و اظهار کرد: هدایت، تسهیل، نظام دار نمودن و اجرای طرحهای تحقیقاتی در رشته غدد، متابولیسم، بیوشیمی و تغذیه، ارتباط و همکاری با سایر مراکز تحقیقات، اولویت بندی تحقیقات بر مبنای نیازهای جامعه، ترغیب و توانمندی سازی محققین در جهت اجرای طرحهای تحقیقاتی، همكاری با بخش صنعت به منظور كمك به برآوردن نیازهای پژوهشی آنها و تقویت بنیه مالی مركز تحقیقات سندرم متابولیک و ارزشیابی ادواری عملكرد مركز تحقیقات سندرم متابولیک نیز اهداف این مرکز است.

وی قرار گرفتن در ردیف مراکز تحقیقاتی پویا و خلاق را از دیگر اهداف این مرکز عنوان کرد و گفت:در همین راستا این مرکز  با بكارگیری نتایج تحقیقات در جامعه و ترغیب و تشویق محققین مرکز در زمینه بیماری دیابت و سرطان فعالیت می کند و به دنبال شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان است.


 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image