بر اساس ارزیابی های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دو سال متوالی رتبه سوم در حوزه فناوری سلامت در سطح کشور را بعد از دانشگاه تهران و شهید بهشتی کسب کرده است.  

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا، در خصوص فعالیت های این مرکز ،با اشاره به اینکه گروه های ارتوپدی، قلب، ژنتیک، ایمونولوژی و دارو سازی و... از جمله گروه های علمی ، آموزشی و پژوهشی هستند که در دانشگاه یا در حوزه فناوری سلامت بصورت فعال ورود پیدا کردند، اظهار کرد: در حال حاضر حوزه دارو سازی در صدر رشته های علمی برای تولید محصولات دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد.

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر 83 مرکز رشد در دانشگاههای علوم پزشکی سطح کشور فعال است اظهار کرد: در این مراکز تلاش می شود تا پایان نامه ها به محصولاتی مبتنی بر نیاز منتج شود.

مراکز رشد بستری مناسب برای سرعت بخشی به شکل گیری ایده ها

دکتر ممیزان با اشاره به اینکه در مراکز رشد بستری مناسب برای سرعت بخشی به شکل گیری ایده ها و تبدیل اختراعات به محصولات فراهم شده است خاطر نشان کرد: در این مراکز به شرکت های دانش بنیان و فناور فرصت داده می شود تا در یک بازه زمانی شش و سه ماهه مراحل پیش رشد و رشد را طی کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حرکت به سمت اقتصاد مبتنی بر تولید محصولات دانش بنیان اظهار کرد: بر این اساس حمایت از تولید محصولات فناورانه از سال 91 در دانشگاه بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

فعالیت 88 شرکت فناور و دانش بنیان زیر نظر مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر ممیزان با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو مرکز رشد فعال در حوزه های محصولات داروئی، آرایشی و بهداشتی و حوزه فناوری سلامت فعال است خاطر نشان کرد: در حال حاضر 88 شرکت زیر نظر این دو مرکز در حال فعالیت هستند که از این تعداد 18 مرکز در مرحله رشد، سه شرکت خارج شده اند و دیگر شرکت ها در مرحله پیش رشد قرار دارند.

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر کدام از این شرکتها حداقل یک طرح را برای تجاری سازی و ورود به بازار  پیگیری می کنند، و برخی شرکت ها نیز تا سه طرح را در دست پیگیری دارند.

حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور مهمترین اولویت مراکز رشد

دکتر مجید ممیزان با تاکید براینکه امکانات فیزیکی و مشاوره ای و حمایت مالی در واقع فعالیت های اصلی این مرکز است، اظهار کرد : فرآیندهای کاری در بخش تولید فناوری از واحد یا کانون ایده و نوآوری آغاز می شود که در مدیریت توسعه فناوری یک بخش کانون ایده یا واحد نوآوری داریم که ابتدا مراجعین به این واحد میتوانند مراجعه کنند و مرحله بعدی توانمند سازی است که ایده ها قابلیت اختراع را پیدا کنند. 

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پس از این مراحل، بخش عمده فعالیت ها، ایجاد هماهنگی بین فناوران و بخش های دانشگاهی است تا دانشجویان بتوانند ایده های خود را به اختراع یا مهندسی معکوس تبدیل کنند. 

وی ادامه داد :پس از ثبت در واحد ثبت اختراع و یا وجود نمونه اولیه ، فناوران ، می توانند به مراکز رشد مراجعه کنند و با کمک صاحب ایده، مسیرهایی را برای وی ایجاد می کنند که ایده تبدیل به محصول شود. 

دکتر ممیزان با تاکید بر اینکه 6ماه مرحله پیش رشد به طول می انجامد، اظهار کرد : پس از  طی شدن مراحل پیش رشد،محصول برای تولید نیمه صنعتی و ورود محصول به بازار آماده می شود که در قالب برونسپاری ، مشارکت ، جذب و سرمایه گذار و ... قابل انجام است.

وی تصریح کرد: در مراحل پیش رشد و رشد از فناوران تا سقف 200 میلیون ریال حمایت مالی می شود.  

خدمات مشاوره ای؛ بخش عمده فعالیت مرکز رشدفناوری سلامت

رییس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت مرکز رشد، خدمات مشاوره ای است، گفت : اگر بخواهیم خدمات مشاوره ای مختلف مراکز رشد در قالب های مشاوره های کسب و کار ، تولید ، تجاری سازی ، بازاریابی ، بیمه ای ، حقوقی ، اداری مالی و از همه مهمتر مشاوره های پزشکی و تخصصی و معرفی به شبکه های مرتبط را محاسبه کنیم ارزشی بالغ بر یکصد میلیون تومان خواهد شد که همه این اقدامات رایگان به فناوران ارائه می شود .

رییس مرکز رشد فناوری سلامت با اشاره به اینکه پس از تولید چند نمونه محصول، شرکت "رشد یافته" محسوب می شود، ابراز کرد : بعد از این مرحله به سراغ شرکت های جوان و دانش بنیان دیگری می رویم که نیازمند حمایت هستند. 

حضور دانشجویان در حوزه ارائه ایده های فناورانه باید گسترش یابد

دکتر مجید ممیزان با تاکید براینکه دانشجویان از همان ابتدا ضمن مطالعه دروس، در حوزه فناورانه نیز باید وارد شوند، خاطر نشان کرد: دانشجویان حتی اگر در رشته های پزشکی، پرستاری و دیگر رشته های علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند، به حوزه فناورانه نیز باید ورود کنند. 

وی ادامه داد : البته نیاز به حضور اساتیدی که دانشجویان را به ایده پردازی تشویق کند برای ورود دانشجویان به حوزه فناوری وجود دارد تا دانشجویان علاوه بر مطالعه دروس، ذهن خلاقی داشته باشند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image