پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی برلزوم توجه به فناوری های نوین و دانش بنیان، جوانان این مرز و بوم، با همتی مضاعف، ایده های خلاقانه ای را ارائه کردند تا وابستگی کشورمان  به فناوری های کشور های دیگر هر چه بیشتر، کمتر شود. 

به گزارش وب دا، ایده های خلاقانه جوانان این مرز و بوم می تواند راهگشای حل بسیاری از مشکلات کشور باشد، در این میان، اما برخی از ایده پردازان نه تنها متکی به همت خود بوده و تمام تلاش خود را معطوف به ساخت فناوریهای جدید برای خدمت به هموطنان خود می کنند، بلکه پس از پیمودن راه سخت؛ راه حل را، مهاجرت به کشور دیگر ندانسته و با پشتکار، ایده خود را تبدیل به محصول کردند.

این موضوع که باید از ایده پردازان و سرمایه های انسانی حمایت کرد، به واقع نکته ای با اهمیت است ولی به زعم این، پژوهشگران جوان؛ تنها به بهانه عدم حمایت، نباید دست از کار بکشند.

به سراغ مهندس محمد جواد مالکی، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی، پژوهشگر و سازنده دستگاه داپلر فنولایزر و مولاژ آموزشی که بر روی سوفل های قلبی کار می کند، رفتیم تا ببینیم با این اختراع چه خدمتی به بیماران قلبی مادر زادی خواهد شد، او که به همراه همسرش مهندس ساناز نادری، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی  است و سه سال از بهترین سالهای کنار هم بودن را برای ساخت این دستگاه صرف کردند، از روند ساخت و ایده تولید این دستگاه می گوید: این دستگاه در واقع حدود 2سال و نیم پیش در یک استارت اپ ایده اش در پارک علم و فناوری خراسان شکل گرفت که پس از طی کردن مراحل ساخت نمونه اولیه، جهت تداوم کار وپیگیری تخصصی به مرکز رشد  فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی شدیم.

مهندس مالکی با اشاره به اینکه مرکز رشد فناوری سلامت بستر خوبی برای شرکت هایی است که در این حوزه فعالیت می کنند، اظهار کرد : پس از استقرار اولیه در مرکز رشد دانشگاه با همکاری دیگر اعضای تیم که با مشاوره مرکز رشد شکل گرفته بود توانستیم با گروههای تخصصی آموزش قلب اطفال دانشگاه ارتباط تنگاتنگ برقرار نموده و از این طریق پیشرفت محصول، وارد مرحله جدیدی شد که حدود 9ماه مرحله پیش محصول اولیه کامل شد.

مالکی با تاکید براینکه مرکز رشد تمام توان خود را صرف کرد تا 2ماه پیش، اولین محصول را با کاربری وسیله کمک آموزشی به مرکز مهارت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی نماید، پس از اخذ مجوزهای لازم و تایید کمیته تخصصی رونمایی و فروخته شد.

این پژوهشگر خاطر نشان کرد : از این دستگاه برای تشخیص بیماری های قلبی مادرزادی استفاده می شود و می توان به صورت مولاژ نیز برای آموزش دانشجویاننیز استفاده کرد.

مالکی اظهار کرد :در ابتدا این دستگاه را برای درمان بیماریهای قلبی ایده پردازی کردیم ولی به مرور تلاش کردیم تا دستگاه جنبه تشخیصی هم پیدا کند. 

وی ادامه داد : طی مدت سه سالی که از ایده تا ساخت دستگاه زمان برد، شرایط سخت مالی را تحمل کردیم و حتی از وام ازدواج نیز برای ساخت دستگاه و مراحل تایید آن استفاده شد.. 

وی گفت : این دستگاه به عنوان یک غربالگر در حوزه تشخیص بیماری ها کمک می کند به گونه ای که در درمانگاه های ساده نیز قابلیت استفاده دارد. 

مالکی با اشاره به اینکه در حال حاضر با این تکنیک ، نمونه کار مشابه ای در داخل و  خارج از کشور وجود ندارد، اظهار کرد : این دستگاه دارای ثبت اختراع داخلی است و اقدامات لازم برای USPatent نیز آغاز شده است.

وی ادامه داد : اگر دستگاهی بتواند این کار تشخیصی را انجام دهد هزینه بسیار بالایی دارد، این در حالی است که با این دستگاه، اقدامات تشخیصی و غربالگری با هزینه کمی انجام می شود. 

این پژوهشگر جوان از اقدامات بعدی خود در عرصه فناوری می گوید: قصد ما تولید دستگاه تشخیصی فنوداپلر برای مراکز آموزشی درمانی روستایی است که هدف آن تشخیص اولیه 5 بیماری مادرزادی قلبی در مراحل اولیه و سنین کودکی است.

مالکی گفت: توسعه تکنولوژی و دانش این فناوری جهت تولید دستگاههای تشخیصی در دیگر حوزه های درمانی از قبیل تشخیص بیماریهای تنگی عروق اندامها و عروق مغزی و ... است که با همکاری مرکز رشد سلامت دانشگاه و دیگر گروههای آموزشی دانشگاه پیگیری خواهیم کرد .

هنگامی که پای همت و غیرت جوانان این مرز و بوم برای خدمت به میان آید نه تنها سختی ها و نبود بودجه به نظرشان نمی آید بلکه خود را متکی به پشتوانه ای محکم حس خواهند کرد و با توکل به خدا جلو خواهند رفت، همانند مهندس محمد جواد مالکی و همسرش ساناز نادری، که با همت پولادین بر مشکلات فایق آمدند تا مرهمی باشند برای بیماران قلبی مادر زادی.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image