دکتر غلامحسین کاظم زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ودکتر داود محبی کلهری عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان از اجرای پروژه مشترک دانشگاهی ساخت رگ مصنوعی خبر دادند.

 دکتر غلامحسین کاظم زاده در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این پروژه تحقیقاتی از سال ۹۳ با همکاری گروه جراحی عروق  دانشگاه علوم پزشکی مشهد و گروه مهندسی شیمی  دانشگاه سیستان و بلوچستان و حمایت مالی نیماد به منظور خودکفایی و تولید ملی در حال اجراست.

در این راستا دکتر داود محبی کلهری از تولید و ساخت  موفقیت آمیز رگ های مصنوعی توسط دانشجوی دکترای ایشان خانم نفیسه جیرفتی در دانشکده مهندسی شهید نیکبخت دانشگاه سیستان و بلوچستان خبر داد.

 دکتر محبی کلهری فوق دکترای مهندسی بافت و به­ عنوان متخصص ساخت رگ های مصنوعی  در دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: جهت دستیابی به اهداف تعیین شده در این پروژه­ ی تحقیقاتی بعد از برگزاری  جلساتی با تیم پزشکی کار ساخت رگ­های مصنوعی توسط خانم نفیسه جیرفتی تحت نظارت و راهنمایی اینجانب به عنوان استاد راهنمای ایشان، با استفاده ازبکارگیری تکنیک های جدید مهندسی بافت انجام گرفت و خواص مکانیکی و آزمون­های برون تنی نمونه­ های طراحی شده به­ صورت کامل طبق استاندارهای بین المللی مورد ارزیابی قرار گرفت. 

 دکتر غلامحسین کاظم زاده فوق تخصص جراحی عروق و تروما دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این پروژه به صورت تیمی و با همکاری گروه های مختلف در حال انجام است خاطر نشان کرد: مطالعات بالینی رگ­های مصنوعی ساخته شده به­صورت موفقیت آمیزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسط تیم تحقیقاتی اینجانب بر روی رت و حیوان (گوسفند) انجام گرفته است و بازخوراند های مطالعات بالینی برای رفع نواقص به تیم مهندسی جهت بررسی اعلام شده است.   

 دکتر کاظم زاده تصریح کرد: منظور از ساخت رگ تنها لوله ای که شبیه رگ باشد نیست بلکه تولید موادی است که در نهایت با کاربرد بالینی بتوان به عنوان جایگزین نمونه های خارجی از آن استفاه کرد. وی افزود در صورت موفقیت این پروژه علاوه بر بومی سازی فناوری ساخت رگ مصنوعی، از واردات آن به کشور نیز بی نیاز خواهیم شد که این امر نقش موثری در صرفه جویی ارزی خواهد داشت.وی با بیان اینکه در حال حاضر رگ های مصنوعی در دو گروه کلی داکرون ها و پدی تی اف ای ها مورد استفاده قرار می گیرند خاطر نشان کرد: در این پروژه تحقیقاتی ضمن استفاده از  تجربیات قبلی، فناوری های نوینی بر آن افزوده شده است که بتوان بر عمر رگ های مصنوعی اضافه کرد. همچنین با توجه به اینکه بررسی دقیق تر نتایج مطالعات بالینی برای رفع نواقص در جلساتی متشکل از اعضای تیم­های تحقیقاتی هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفته است،  اقدامات تکمیلی توسط تیم تحقیقاتی دکتر محبی در دانشگاه سیستان و بلوچستان  در حال بررسی است  و  پس از اجرای مراحل تکمیلی نمونه­ های ساخته شده  بر روی انسان نیز مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image