کارگاه ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت و زیست بانک به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
دبیر علمی کارگاه ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت و زیست بانک اظهار کرد: در این کارگاه حدود 40 نفر از اساتید هیات علمی و علاقه مندان به حوزه ی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت از شهرستان های بجنورد، سبزوار، گناباد و نیشابور و حدود 30 نفر از اساتید هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور خواهند داشت.
دکتر خلیل کیمیا فر خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی با مبانی علمی و عملی برای برنامه ریزی، راه اندازی و ارزیابی برنامه های ثبت عنوان نمود و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سه دوره متوالی ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از برنامه های ثبت، موفق به کسب رتبه دوم در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور شده است، انتقال تجربیات و دانش کسب شده در این زمینه و معرفی برنامه های در حال اجرا به سایر دانشکده ها و دانشگاه های استان از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه است.
وی اظهار کرد: امروزه می توان بسیاری از دستاوردهای دانش پزشکی را مدیون آنالیز و دادهکاوی دادههای جمعآوری شده از سیستم های ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت دانست. این سیستم ها زمینه ی ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مدیران برای تصمیم گیری و برنامه ریزی و تسهیل پژوهشهای حوزه ی سلامت را فراهم می کنند.
دبیر علمی کارگاه ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت و زیست بانک خاطر نشان کرد: رجیستری جمع آوری نظام مند داده های یک نوع بیماری خاص مانند سرطان و ایدز، قرار گرفتن در معرض مواد یا وقایع پر خطر مانند مواد شیمیایی، یا تروما و درمان مانند کاشت ابزارهای پزشکی می باشد. داده های جمع آوری شده، روش های جمع آوری داده، گزارشات ایجاد شده و استفاده آز آنها برحسب نوع رجیستری متفاوت می باشد.
دکتر کیمیافر استفرار و اجرای برنامه ی ثبت، پژوهش های مبتنی بر اطلاعات ثبت، اصول اخلاق، محرمانگی و مالکیت داده ها، استقرار و اجرای برنامه زیست بانک، ارزیابی کیفیت برنامه های ثبت و نقش سیستم های طبقه بندی و نامگذاری بیماریها و استاندارهای مربوط به اقلام اطلاعاتی را از جمله محورهای این کارگاه عنوان نمود .