ایجاد گروه پژوهشی برای شناسایی و پیشگیری از بروز سرطان کلورکتال فامیلیالرییس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: اجرای طرح رجیستری مسمویت ها اولویت برنامه های سال آینده است که به همت گروه مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) و با همکاری این مرکز انجام خواهد شد.

دکتر سید هادی موسوی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه فعالیت مرکز تحقیقات سم شناسی در سال 1387 به تصویب رسید و در سال 1389 موافقت قطعی را به دست آورد، ابراز کرد: مرکز تحقیقات سم شناسی نخستین مرکز در زمینه بالینی و پایه بوده که در هر دو زمینه فعالیت های چشمگیری انجام می دهد.

وی با اشاره به اینکه در زمینه تحقیقات بالینی بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) همکاری ویژه ای با مرکز دارند، عنوان کرد: در این مرکز تحقیقات 9 عضو هیات علمی فعال است که هر کدام اچ ایندکس های بسیار خوبی دارند و دانشجویان پسا دکتری نیز در این مرکز همکاری می کنند.

رییس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در سالهای اخیر آمار مسمویت با سرب افزایش یافته است، از همین رو اساتید مرکز در این عرصه نیز ورود پیدا کردند، گفت: همچنین کارهای مطالعاتی نیز در خصوص استفاده از داروهای مکمل در کنار داروهای کلاسیک برای بیماران شیمیایی در این مرکز انجام می شود.

دکتر موسوی با تاکید براینکه انواع اور دوز های دارویی و مسمومیت های مختلف، موضوعات پژوهشی اساتید این مرکز است، خاطرنشان کرد: همچنین استفاده بهینه از زهرهای حیوانی همچون زهر مار افعی برای درمان خونریزی ها نیز در دستور کار این مرکز تحقیقات است .

وی گفت: سموم موجود در نباتات که در گیاه باقی مانده و باعث ایجاد مشکل برای انسان می شود هم از بعد درمانی وهم از بعد تشخیصی در قالب طرح های تحقیقاتی در دست بررسی است.

دانشیار گروه فارموکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مسمویت با گاز مونواکسید کربن که به خصوص در فصل سرما افراد زیادی را درگیر می کند و تسهیل روند درمان از دیگر موضوعات تحقیقاتی است.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر 120 مقاله معتبر در این مرکز تحقیقات تولید شده است، ابراز کرد: تالیفات متعددی نیز از سوی اعضای هیات علمی تولید شده است که از آن جمله می توان به سه تالیف دکتر بلالی در خصوص گازشیمیایی، کتاب دکتر علیزاده در خصوص مسمویت اطفال و کتاب دکتر داد پور درباره مسمویت بالغین اشاره کرد.

دکتر موسوی به برنامه های سال آینده این مرکز تحقیقات اشاره کرد و گفت: تهیه رجیستری سم شناسی  با کمک بخش مسمومیت بیمارستان امام رضا(ع) را می توان مهم ترین برنامه سال آینده مرکز تحقیقات دانست، علاوه براین در حوزه چگونگی درمان مسمومین  با قرص برنج نیز تحقیقات ادامه خواهد داشت.

دانشیار گروه فارموکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات سم شناسی به ریاست دکتر بلالی، پدر علم سم شناسی راه اندازی شد، اظهار کرد: دکتر بلالی به صورت تخصصی در حوزه شرایط جانبازان شیمیایی فعالیت می کند و عضو سازمان جهانی منع سلاح های شیمیایی است که دو سال قبل نیز جایزه ویژه این سازمان را از آن خود کرد؛ علاوه بر جانبازان،  مسمویت های با سرب نیز یکی دیگر از موضوعات تحقیقاتی است که اساتید هیات علمی و دانشجویان بر روی آن کار می کنند.

رییس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این مرکز طرح های تحقیقاتی زیادی را با دانشگاه انگلیس در رابطه با تغییرات ژنتیکی بیماران گاز خردل داشته است، علاوه براین با سازمان جهانی منع سلاح شیمیایی نیز اقدامات مشترکی را انجام داده است.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image