معاون مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مرکز تحقیقات ارتوپدی با ساخت پروتزهای استخوانی،تهیه مولاژ های آموزشی و... در راستای خودکفایی در حوزه تجهیزات پزشکی گام بر می دارد.
دکتر امیر رضا کچویی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات ارتوپدی در سال 89 به همت دکتر ابراهیم زاده فعالیت خود را آغاز کرد، ابراز کرد: این مرکز سال گذشته توانست موافقت قطعی را از وزارت خانه دریافت کند و برای مرکز تحقیقات ظرفیت برای جذب دانشجوی پسا دکتری و phd فراهم شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر دو عضو هیات علمی پژوهشی و هفت عضو هیات علمی آموزشی در این مرکز مشغول فعالیت هستند، خاطر نشان کرد: تاکنون نیز دو بار مرکز تحقیقات ارتوپدی به عنوان مرکز تحقیقات برتر دانشگاه شناخته شده است.
کمک سر دبیر مجله جراحی استخوان با اشاره به اینکه مجله آرشیو جراحی استخوان و مفاصل این مرکز تحقیقات نیز در پایگاههای معتبر علمی بین المللی نمایه می شود و محل اصلی آن در مرکز تحقیقات در بیمارستان قائم است، عنوان کرد: دو پروژه نیماد نیز باعث جذب دو میلیارد تومان بودجه پژوهشی به این مرکز شد.
ثبت ده اختراع در ایران و سه اختراع در سطح بین المللی
دکتر کچویی با تاکید بر اینکه سه مورد ثبت اختراع بین المللی در آمریکا و هلند توسط این مرکز انجام شده است، ادامه داد: دو شرکت دانش بنیان مشتق از مرکز تحقیقات فعالیت می کنند که در حال تولید محصول هستندو از هر کدام از شرکت ها دو یا سه مورد محصول وارد بازار شده است.
فلوشیپ دست و اندام فوقانی با بیان اینکه مرکز تحقیقات ارتوپدی اولین مرکز تحقیقات در کشور است که موافقت قطعی را گرفت، اظهار کرد: گرنت طرح های پژوهشی نیماد که زیر نظر معاونت پژوهشی رئیس جمهور است، در این دو پروژه 2 میلیارد تومان گرنت را برای مرکز تحقیقات ارتوپدی جذب کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ساخت شیت های تاندونی و گرفت استخوانی برای برنامه ریزی قبل از عمل برای اصلاح انحرافات استخوانی در قالب نرم افزار بررسی می شود، اظهار کرد: در این نرم افزار نشان داده می شود که استخوان چند درجه باید اصلاح شود که بتواند وسیله بر روی محلی که استخوان باید برش بخورد جایگزین شود.
وی با تاکید براینکه این نرم افزار برای برنامه ریزی های قبل از عمل انجام می شود، تصریح کرد: در برخی از اوقات انحراف در دو یا سه بعد وجود دارد به همین دلیل از طریق نرم افزار شکل اصلاحی مشخص می شود تا در حین عمل به طور دقیق محل برش مشخص شود.
دکتر کچویی با اشاره به اینکه پروتز سر استخوان رادیوس در مرکز تحقیقات طراحی شد که مراحل ثبت اختراع آن نیز انجام شده است، اظهار کرد: این پروتز هماهنگ با آناتومی بیمار طراحی شده است و جنس مواد آن نیز از پیک است که نسبت به فلزات هماهنگی بیشتری با استخوان دارد و استقامتی شبیه استخوان نیز در برابر ضربه ها دارد.
وی با بیان اینکه برای درمان شکستگی دست نیز وسیله ای توسط محققان مرکز تحقیقات طراحی شده است، عنوان کرد: این وسیله توسط دکتر مرادی، مهندس کرمانی و دکتر واحدی طراحی شده است و کارکرد آن به این صورت است که به دلیل اینکه نزدیک مچ دست گاهی آرتروز و یا شکستگی ایجاد و باعث می شود چرخش دست مختل شود با این وسیله می توان ضمن جوش زدن استخوان ها، بیمار امکان استفاده از عملکرد مچ دست را داشته باشد.
این پزشک فلوشیپ دست واندام فوقانی گفت: این وسیله در مرحله تحقیقاتی است و برای بیمارانی که نیاز به عمل جراحی دارند با رضایت بیمار این وسیله نصب می شود که خوشبختانه تاکنون رضایت بیماران از وسیله کسب شده است و اگر تا 10 عمل جراحی با این وسیله انجام شود و مشکلی پیش نیاید به تعداد زیاد ساخته خواهد شد.
انتشار هشت مورد کتاب از سوی مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاون مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا تاکید براینکه این محصول یک سوم محصول خارجی قیمت دارد و نتایج حاصل از عمل های جراحی آن نیز قابل قبول بوده است، خاطر نشان کرد: علاوه براین در حوزه انتشارات نیز تاکنون هشت مورد کتاب چاپ شده و 200 مورد مقالات در پایگاه های معتبر منتشر شده است.
وی با بیان اینکه 5 تن از اعضای هیات موسس این مرکز اچ ایندکس بالای 10 دارند، افزود: به همین دلیل مرکز امکان جذب دانشجوی پسادکتری و phd را دارد، همچنین محققان مرکز تحقیقات ارتوپدی دستگاهی برای شکستگی لگن اختراع کردند که از نظر بیهوشی و میزان خونریزی برای عمل جراحی لگن به خصوص هنگامی که بیمار مسن است کاربرد فراوان دارد، زیرا در این بیماران عوارض جراحی بالاست ولی با اکسترنال فیکساتور که از بیرون بدن کنترل می شود؛ ضمن جوش خوردن مفاصل، بیمار شرایط بهتری را تجربه می کند.
ساخت مولاژ های آموزشی
دکتر کچویی با اشاره به اینکه مولاژ های آموزشی دانشجویان با استفاده از چاپ سه بعدی یکی دیگر از توانمندیهای مرکز تحقیقات است که ما را بی نیاز به خارج از کشور کرده است، اظهار کرد: آموزش های روتین شاید برای دانشجویان ملموس نباشد ولی با استفاده از این چاپ سه بعدی بیماری یا انحراف استخوان به شکل بهتری دیده می شودکه با این روش یک کلکسیون از بیماریها و شکستگی استخوان را به صورت دایمی برای تدریس در کلاس های آموزشی داریم.
مجله مرکز تحقیقات ارتوپدی در لیست بیست مجله برتر دنیا
معاون مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مجله Abjs در لیست بیست مجله برتر دنیا قرار دارد، ادامه داد: از سال 2013 این مجله به زبان انگلیسی شروع به کار کرد و امروز با رتبه ای که این مجله کسب کرده است می توانیم در نمایه های isi و پابمت و اسکوپوس اندکس شویم.