عضو هيات مديره شرکت دانش بنيان پرنيا وابسته به دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حاشيه کارگاه " درمان سلول هاي بنيادي در بيماريهاي نوروژنتيک " با اشاره به کاربرد گسترده‌ي سلول هاي بنيادي در بهبود و درمان بيماري هاي مختلف گفت: به طورمعمول هر بيماري که منشأ التهابي يا ايمني داشته باشد، نقش سلول هاي بنيادي در درمان آن موثر و بهبود دهنده خواهد بود.

دکتر اميررضا برومند در گفتگو با وب دا ، با بيان اينکه درمان هاي سلولي امروزه جزء مهمي از شيوه هاي درمان در جهان است و در طيف وسيعي از بيماري ها از جمله؛ بيماري هاي قلبي، سرطان  ها، خود ايمني، ضايعات نخاعي و... کاربرد دارد افزود: در بخش بيماري هاي سيستم عصبي هم بهره گيري از روش سلول درماني بويژه در بيماري هاي MS، سکته مغزي، SMA، پارکينسون، ALS و SPINAL MUSCULAR ATROPHY  که بعضاً همراه با صدماتي عميق و کُشنده هستند، نتايج بسيار خوبي را در درمان و بهبود بيماران مغزو اعصاب نشان مي دهد.

وي به اقدامات نويد بخش در حوزه‌ي درمان سلولي سيستم مغز و اعصاب که در مرکز دانش بنيان پرنيا و بيمارستان منتصريه مشهد در حال انجام است اشاره کرد و گفت: مجموعه‌ي اين اقدامات؛ هر چند که در مرحله کلينيکال و آزمايشگاهي قرار دارد اما اميدهاي تازه اي را در مسير درمان بيماران از طريق سلول هاي بنيادي، پيش روي ما قرار داده است.

قابليت سلول هاي مزانشيمال در تبديل به انواع سلول ها

دکتراميرادهمي مقدم، عضو تيم درماني مرکز دانش بنيان پرنيا نيز در اين گفتگو ضمن اشاره به قابليت هاي فراوان سلول هاي بنيادي مزانشيمال در تبديل به انواع سلول هاي بدن و ترميم بافت هاي آسيب ديده، کاربرد اثربخش اين سلول ها در حوزه‌ي علوم اعصاب را خاطرنشان و تاکيد کرد: درمان بيماري هاي عصبي از طريق سلول هاي بنيادي مزانشيم از کمترين عارضه و بيشترين بهره وري برخوردار است و در توقف بيماري هاي پيشرونده‌اي همچون ALS که تاکنون درماني براي آن شناخته نشده از اهميت بسياري برخوردار است.

وي، اقدامات شرکت دانش بنيان پرنيا در حوزه‌ي درمان سلولي بيماريهاي مغز و اعصاب را نيز مورد اشاره قرار داد و گفت: هم اکنون فعاليت اين شرکت بر بررسي و درمان بيماريهاي عصبي مختلف از جمله  MS، اوتيسم، ALS، بيماريهاي نخاعي و... متمرکز است و دستاوردهاي موفق هر يک از اين فعاليت ها نيز در قالب پروپوزال اطلاع رساني مي شود.

دکتر ادهمي در خصوص نحوه اجراي فرايند درمان بيماران در اين مرکز نيز گفت: پس از گرفتن سلولهاي بنيادي مزانشيمال از خود بيمار و کشت آنها در CLEAN ROOM  سلول ها جداسازي، تکثير و سپس به بيمار تزريق مي شود و از اين زمان به بعد وضعيت بيمار تحت مراقبت دائم پزشک مورد بررسي و کنترل قرار مي گيرد و چنانچه نتايج مورد هدف حاصل شود (همچنانکه ذکر شد ) در قالب پروپوزال منتشر خواهد شد.

وي شرايط مطلوب و رو به رشد کشور در حوزه‌ي درمان بيماري هاي عصبي از طريق سلولهاي بنيادي را نيز يادآور و با ذکر اين نکته که در سال گذشته بيش از 100 بيمار داخلي و خارجي تحت درمان سلولي قرار گرفته اند افزود: در حال حاضر علاوه بربيماران داخلي، بيماران خارجي هم از کشورهاي مختلف اروپايي، روسيه، کانادا، آذربايجان و... براي درمان هاي مغزو اعصاب با سلولهاي بنيادي به ايران عزيمت مي کنند که اين امر نشان دهنده پيشرفت کشور در حوزه درمان هاي سلولي مرتبط با علوم اعصاب است.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image