آزمایشگاه مطالعات استخوان و مفصل مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از محققین پژوهش های درمان محور در حوزه استخوان و مفصل حمایت می کند.
رییس آزمایشگاه مطالعات استخوان و مفصل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: آزمایشگاه مطالعات استخوان و مفصل مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با جذب اعتبارات اهدایی و همیاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه کار خود را از ابتدای سال ۱۳۹۷ و در فضائی بالغ بر دویست متر مربع شروع نمود. این آزمایشگاه به پژوهش های درمان محور در حیطه های مهندسی بافت، بیومواد و بیومکانیک اختصاص یافته است و اولین آزمایشگاه تحقیقاتی از نوع خود در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور محسوب میشود.
دکتر علی مرادی هدف از راه اندازی این آزمایشگاه را فراهم آوری زیرساخت های پژوهشی برای همگرائی محققین علوم پایه و متخصصین بالینی کلیه رشتههای مرتبط با مطالعات مفصل و استخوان عنوان کرد و گفت: در این آزمایشگاه تلاش می شود تا ایدههای بالینی به پروژههای تحقیقاتی عینی تجربی تبدیل و پس از طی تستهای آزمایشگاهی وارد مرحله تولید محصولات فناوری و ایجاد استارت اپ های تجاری شوند.
وی خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه ضمن استقبال از کلیه محققین و صاحبان ایده در حوزه مطالعات استخوان و مفصل، آمادگی ارائه دوره های کارآموزی و انجام پروژههای دانشجوئی در رشتههای مهندسی بافت، زیست مواد مهندسی پزشکی، بیومکانیک را داراست.
دکتر علی مرادی به برخی از پروژه های در حال اجرای این آزمایشگاه اشاره کرد و گفت: طراحی، ساخت، و بهینه سازی مش بخیه تاندون های ظریف،ساخت و بهینه سازی داربست های غضروفی با منشاء ماتریکس غضروفی ،طراحی، ساخت، و بهینه سازی داربست با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی،اصلاح سطح آنتی بیوتیکی شانزپین های ارتوپدی و ساخت و بهینه سازی بیدهای آنتی بیوتیکی از جمله پروژه های در حال اجرا به شمار می رود.
دکتر مرادی گفت: از جمله تجهیزات و خدمات قابل عرضه در آزمایشگاه مطالعات استخوان و مفصل میتوان به دستگاه های الکتروریسی، تستر مکانیکی، پرینتر سه بعدی، فیوم هود، میکروسکوپ نوری، وکیوم آون ، هات پلیت و استیرر مغناطیسی و سانتریفیوژ اشاره کرد که این خدمات از طریق سامانه یکپارچه مدیریت و ارائه خدمات آزمایشگاه جامع تحقیقات علوم پزشکی مشهد در دسترس عموم پژوهشگران قرار می گیرد.