در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری(فن بازار) از استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور تقدیر شد.
به گزارش وب دا، در این مراسم که با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد از دکترمحمود رضا جعفری استاد گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور تقدیر شد.
دکتر محمود رضا جعفری که در ردیف دانشمندان برتر یک درصد جهان نیز قرار دارد با تولید ۱۶۵ مقاله و نمایه شدن در پایگاه های بین المللی و بیش از سه هزار ارجاع به این مقالات توانسته است در سال های اخیر موفقیت های چشمگیری را کسب نماید.
فعالیت و پژوهش دکتر محمود رضا جعفری در حوزه نانو دارو ها و اجرای پژوهش های فناورانه موجب شده است که در سال های اخیر داروهای مختلفی از جمله ژل نانولیپوزومی موضعی کورکومین با نام تجاری "سینانومین "، ژل موضعی سیناآمفولیش برای درمان بیماری سالک و نانو داروی ضد سرطان سینا دوکسوزوم را به مرحل تولید انبوه برساند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا ، با تاکید بر اینکه باید به سمت اجرای پژوهش های فناورانه پیش رفت اظهار کرد: اگر فقط ده نفر از همکاران ما در عرصه فناوری ورود پیدا کنند نه تنها بخش عمده ای از داروها و تجهیزات پزشکی قابل تولید در کشور خواهد بود بلکه نرخ بیکاری کاسته خواهد شد.
دکتر محمود رضا جعفری با بیان اینکه در حال حاضر نسل سوم و چهارم دانشگاه ها در جهان مطرح است خاطر نشان کرد: این دانشگاه ها به سمت تولید محصول فناورانه حرکت کرده اند و ضمن ارتباط مناسب با صنعت، موجب تولید ثروت و اشتغال نیز شده اند.
دکتر جعفری که سال ۸۸با حمایت ستاد ویژه توسعه نانو فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیانی را ایجاد کرده، می گوید :تقریبا پس از گذشت 10سال در حال حاضر این شرکت دارای ۲۳ نیروی دانش اموخته دانشگاهی است که علاوه بر گسترش علم به نحوی باعث ایجاد کار نیز شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کرد که افراد با قابلیت شناسایی و حمایت شوند خاطر نشان کرد: در سال های گذشته تاکید بر تولید مقاله بود و اعضای هیات علمی بیشترین تمرکز خود را بر روی تولید مقاله داشتند اما در حاضر اجرای پژوهش های فناورانه مورد توجه قرار گرفته است و تمام ستاد های زیست فناوری و بیو تکنولوژی محصول را حمایت می کنند.
دکتر جعفری با اشاره به نقش دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تولید محصولات فناورانه اظهار کرد: در حال حاضر روحیه ابتکار و خلاقیت در بین دانشجویان دانشکده در حد مطلوب است که اغلب این ایده ها در صورت وجود بودجه می تواند به اقدامات ارزشمندی تبدیل شود.
تولید داروی سینا کورکومین با خاصیت ضد التهابي، آنتياكسيدانی و ضد توموري
دکتر جعفری در ادامه به تشریح تولیدات دارویی اش پرداخت و اظهار کرد: داروی"سینا کورکومین" که از ماده موثره زردچوبه (کورکومین) تولید شده است یکی از فراورده های دارویی به شمار می رود که با همکاری دانشجویان و دیگر اعضای هیات علمی پس از طی مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی وارد مراحل تولید شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این دارو به شکل کپسول ژلاتینی نرم حاوی نانو میسلهای کورکومین است خاطر نشان کرد: "سینا کورکومین" از ماده موثره زردچوبه (کورکومین) گرفته شده و فرمولاسیون آن منحصر به فرد و مخصوص ایران است و نمونه مشابه خارجی ندارد.
دکتر محمود رضا جعفري ادامه داد: مهمترين خواص كوركومين اثر ضد التهابي، آنتياكسيدانی و ضد توموري است و ميتواند در بيماريهاي زيادي به عنوان مكمل دارويي مورد استفاده قرار گيرد.
استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به موارد استفاده اين كپسول در بيماريهاي مختلف خاطرنشان كرد: اين كپسول ميتواند در درمان بيماريهايي نظير امراض مفصلي، بيماريهاي التهابي روده، كبد چرب، آب مرواريد، برخي از بيماريهاي پوستي، تنظيم چربي خون، كاهش كلسترول، رقيق كردن خون، آلزايمر، كنترل تشنج و پاركينسون مورد استفاده قرار گيرد.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي مشهد اضافه كرد: همچنين به دليل خاصيت ضد تكثير سلولي اين دارو، كپسول كوركومين ميتواند در پيشگيري از سرطان نيز موثر باشد.
دکتر محمود رضا جعفري خاطر نشان کرد: کارآزمایی های بالینی نشان می دهد که کورکومین در بیماری هایی چون کولیت اولسراتیو، بیماری روده ملتهب، سرطان کولون، سرطان پانکراس، هیپرکلسترمی، آترواسکلروز، التهاب پانکراس، پسوریازیس، آرتریت روماتوئید و بیماریهای التهابی چشم نظیر کاتاراکت می تواند نقش درمانی بالقوه داشته است.
سینا آمفولیش، داروی برای درمان سالک
این دانشمند برجسته دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تولید ژل موضعی نانولیپوزومال آمفوتریسین B به منظور درمان سالک را از دیگر اقدامات در سال های اخیر عنوان و اظهار کرد: ژل موضعی نانولیپوزومال آمفوتریسین B تاثیر گذاری بیشتری نسبت به داروهای رایج مورد استفاده در درمان این بیماری دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر درمان رایج سالک با تزریق آمپول های گلوکانتیم به صورت عضلانی و یا موضعی است؛ که متاسفانه پاسخ به درمان بسیار پایین است و مقاومت دارویی نیز بسیار دیده می شود خاطر نشان کرد: افزایش عدم پاسخ بالینی بیماران مبتلا به سالک در برابر تزریق گوکانتیم و عدم پذیرش مناسب تزریق های مکرر توسط بیماران به ویژه کودکان که درصد بالایی از مبتلایان را تشکیل می دهند یکی از مشکلات جدی در درمان سالک است.
وی با اشاره به اینکه این فراورده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز بیماری های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده است به مزیت فرآورده سینا آمفولیش اشاره کرد و ابراز داشت: بر اساس مطالعات بالینی فاز یک ،دو و سه، مصرف روزانه دو بار از این فرآورده به صورت موضعی برای بیماران کاملا بی خطر بوده است.
دکتر جعفری خاطر نشان کرد: در تاثیر سینا آمفولیش در درمان سالک شهری میزان عود بیماری به صفر می رسد و طول درمان به یک ماه کاهش می یابد.
وی بیشترین میزان سالک در کشور را از نوع سالک روستایی دانست و گفت: راحتی در مصرف، قابلیت استفاده توسط بیمار و تاثیر بالای درمان این دارو در درمان هر دو نوع سالک روستایی و شهری از مزایای سینا آمفولیش می باشد.
سینا دوکسوزوم ؛داروی ضد تومور
دکتر جعفری به نانو داروی ضد تومور سینا دوکسوزوم اشاره کرد و گفت :داروی سینا دوکسوزوم یک داروی ضد التهاب است که از سال ۲۰۱۲ پس از کسب مراحل دانش فنی به مرحله تولید رسید و در حال حاضر در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
دکتر جعفری افزود: سینادوکسوزوم دارویی شامل هیدروکلرید دوکسوروبیسین لیپوزومی است. این فرمولاسیون دارویی، دوکسوروبیسین واردشده در حاملهای نانولیپوزومی است که پایداری و نفوذپذیری آن در بافتهای سرطانی را افزایش میدهد. حامل لیپیدی، به علت مقدار کم تراوش، عوارض جانبی دوکسوروبیسین و به ویژه، سمیت قلبی ایجاد شده که خطرناکترین عارضهی جانبی این دارو است را کاهش میدهد.
وی گفت: سینادوکسوزوم برای درمان انواع زیادی از سرطانها استفاده میشود و به خاطر طبیعت و ساختار لیپوزومیاش کارایی بسیار بالایی برای درمان سرطانهای متاستاتیک مانند سارکومای Kaposi، میلوما، سرطان پستان و تخمدان نشان میدهد.
دکتر جعفری به تولید این دارو در شرکت سبحان انکولوژی توسط شرکت دانش بنیان اکسیرنانوسینا اشاره کرد و افزود: این دارو حدود شش سال است که در کشور در حال مصرف می باشد و توانسته نتایج خوبی را از خود به جا بگذارد.
در این مراسم علاوه بر دکتر محمود رضا جعفری از 16 پژوهشگر و ۶ فناور برگزیده کشوری دیگر نیز قدردانی شد.
در بیستمین نمایشگاه فن بازار ۴۰۰ محصول محصول پژوهشی و فناورانه عرضه می شود.این نمایشگاه با بیش از ۱۰۰ غرفه دانشگاه ها و ۳۰ غرفه پژوهشگاه ها و دستگاه های اجرایی برپا است.علاوه بر آن در نمایشگاه ساخت ایران ۳۵۰ شرکت دانشبنیان محصولات خود را عرضه میکنند.