در حالی که کشفیات تازه‌ی دانشمندان، خبر از وجود سلول‌های بنیادی در بافت‌های بزرگ‌سالان می‌دهد، محققین ستاد سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در حال بررسی روش‌های تلفیقی برای ساخت سریع‌تر سازه‌های بازساختی هستند.

دکتر سعید کارگزار استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: طرح‌های تحقیقاتی برای کاربرد همزمان سلول‌های بنیادی بندناف و سازه‌های بازساختی تهیه و در اختیار مراجع مسئول در دانشگاه قرار گرفته است.

وی می‌گوید: با توجه به اینکه پرینتر سه بعدی پیشرفته و کلین‌روم با همت مسئولان دانشگاه برای تحقیقات کاربردی مهندسی‌بافت در آزمایشگاه تحقیقاتی جامع فراهم شده است امیدواریم اعتبارات پژوهشی لازم در اختیار ستاد سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گیرد تا بتوانیم این طرح‌ها را هر چه زودتر عملیاتی کنیم و افتخارات تازه‌ای برای دانشگاه آفریده شود.

این متخصص مهندسی بافت می‌افزاید: دستگاه پرینتر سه بعدی که در مرکز تحقیقات نصب گردیده، می‌تواند سازه‌های بازساختی را به صورت مختص به فرد پرینت کند یعنی از نظر شکل و اندازه‌ی بافت صدمه‌دیده کاملا مطابق نیاز فرد باشد اما عملیاتی کردن این ایده، نیازمند پژوهش‌هایی است که اگر اعتبارات لازم تأمین شود، بسرعت برنامه‌ریزی و اجرایی خواهد شد.

وی خاطر نشان می‌کند: در سمیناری که در مردادماه برای اعضای هیأت علمی، مربیان و دانشجویان سطوح تخصصی دانشگاه برگزار گردید، نحوه‌ی کاربرد همزمان سلول‌های بنیادی بند ناف و سازه‌های بازساختی تشریح گردید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اگر این فن‌آوری در عمل محقق شود، خواهیم توانست با سرعت بیشتری، بافت‌ها را بازسازی و ترمیم نماییم.

وی یادآور می‌شود: در حالت عادی و غیر ترکیبی، باید سازه‌ها به صورت جداگانه ساخته شوند و سپس سلو‌ل‌های بنیادی بر روی آنها قرار گیرند تا فرایند بازسازی بافت آغاز و انجام گیرد که زمان زیادی به طول می‌انجامد.

دکتر کارگزار می‌گوید: با روش‌های تلفیقی که طرح تحقیقاتی آن تهیه و ارائه شده، می‌توانیم این دو را همزمان انجام دهیم که زمان بازسازی و ترمیم بافت بازساختی را به یک چهارم کاهش می‌دهد که در زمینه‌ی مهندسی بافت، پیشرفت بسیار بزرگی محسوب می‌شود.

وی خاطر نشان می‌سازد: حوزه‌های سلول‌های بنیادی و طب بازساختی، یکی از حوزه‌های جدید دانش است که کشورها بسرعت در آن حرکت می‌کنند و بهره‌وری اقتصادی آن بسیار بالاست در حالی که برای برخی مسؤولین هنوز این بهره‌وری و سودآوری بالا شناخته شده نیست.

عضو ستاد سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هزینه‌کردن در بخش تحقیقات این دو دانش، سرمایه‌گذاری بسیار سودآوری است می‌گوید: امیدواریم این نگاه تقویت شود که هر اندازه در این دانش‌ها سرمایه‌گذاری کنیم صدها برابر برداشت خواهیم کرد و نباید زمانی به این فکر بیفتیم که دنیا در این مسیر خیلی جلو رفته باشد.

دکتر کارگزار تصریح کرد: اگر قرار باشد این مواد و سازه‌ها از خارج کشور وارد و صرف درمان بیماران شود ده‌ها برابر ساخت آنها در داخل هزینه دارد در حالی که اگر بودجه‌ی پژوهش در اختیار محققین قرار گیرد، بسهولت و سرعت، این بافت‌ها قابل ساخت و تولید خواهد بود و هزینه‌ی بسیار کمی صرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، سازه‌ی بازساختی استخوان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد سنتز شده و آماده‌ی تولید است افزود: این سازه می‌تواند جایگزین استخوان شود.

عضو ستاد سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این سازه در بافت‌های صدمه‌دیده استخوان‌های قسمت‌های مختلف و ضایعات فک و دهان کاربرد دارد.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه برنامه‌هایی دارد که در آینده، بتواند در نشست‌های بخش خصوصی در استان ، آنها را ترغیب به این سرمایه‌گذاری سودآور نماید تا علاوه بر پیشرفت‌های علمی و درمان بیماران در داخل کشور، در مصارف ارزی کشور نیز صرفه‌جویی گردد.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image