معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در سال های اخیر این دانشگاه با ورود به رتبه بندی های معتبرجهانی جایگاه شاخصی را در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور کسب کرده است.

به گزارش وب دا، دکتر محسن تفقدی در همایش گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از محققان و پژوهشگران برگزیده دانشگاه که با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی تایمز که یکی از معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی در سطح جهان محسوب می شود توانسته است در کنار دانشگاه های علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیر کبیر در  بازه 501 تا 600 قرار بگیرد خاطر نشان کرد: همچنین در رتبه بندی آسیایی تایمز این دانشگاه رتبه 150 و در رتبه بندی عصر طلایی که دانشگاه هایی با قدمت کمتر از 50 سال را بررسی می کند رتبه نخست را در کشور کسب شده است.  

وی خاطر نشان کرد: در رتبه بندی لایدن که از پایگاه های ارزشمند به شمار می رود نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد از رتبه 426 در سال گذشته به رتبه 403 در سال جاری صعود پیدا کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه در سال گذشته موفق به ورود در رتبه بندی شانگهای در محور داروسازی و علوم دارویی شد اظهار کرد: در سال جاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پزشکی بالینی و سلامت عمومی نیز توسط این پایگاه مورد بررسی قرار گرفت که در حوزه داروسازی و علوم دارویی رتبه 151 تا 200 ، در حوزه پزشکی بالینی301 تا 400  و در حوزه  سلامت عمومی رتبه  151 تا 200 قرار گرفت.

رشد صعودی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی ISI  

وی با بیان اینکه در رتبه بندی ISI  نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد  جایگاه مناسبی را کسب نموده است خاطر نشان کرد: در حوزه استناد به مقالات تولید شده، دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در جایگاه سوم قرار دارد.

دکتر تفقدی افزود: در خصوص شاخص h-index   در بازه زمانی 5 ساله دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه دوم کشور را پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران به خود اختصاص داده است.

تقویت پژوهش های کاربردی و منجر به تولید محصول از مهمترین اهداف دانشگاه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهداف اصلی دانشگاه در حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: حفظ پتانسیل و استمرار توانمندی های حوزه پژوهش، تقویت پژوهش های کاربردی و منجر به تولید محصول، توجه ویژه به فناوری و حرکت دانشگاه های کارآفرین از مهمترین اهداف به شمار می رود و تمام برنامه های این معاونت نیز بر اساس این اهداف تعیین می شود.

دکتر تفقدی با اشاره به اینکه در حال حاضر 300 عضو هیات علمی دانشگاه در حوزه علوم پایه و 600 نفر در حوزه بالین اشتغال دارند خاطر نشان کرد:  در حال حاضر بیشتر تحقیقات دانشگاه در حوزه علوم پایه است و اگر حوزه بالین بیش از پیش فعال شود به طور حتم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پژوهش جهش چشمگیری خواهد داشت.

وی تصریح کرد:  دراین راستا گسترش ارتباطات بین  رشته ای و تمرکز برای تقویت پژوهش در حوزه بالین و احیا کردن پتانسیل های آن از دیگر مهمترین برنامه های دانشگاه به شمار می رود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اقدامات انجام شده در راستای توسعه پژوهش در دانشگاه اشاره کرد و گفت: تامین زیر ساخت های لازم برای انجام فعالیت های پژوهش در حوزه علوم پایه، تامین تجهیزات  و دستگاه های پیشرفته در آزمایشگاه جامع تحقیقات، ایجاد آزمایشگاه های مرکزی در دانشکده های دانشگاه، برنامه ریزی و آغاز ساخت پژوهشگاه  از جمله اقدامات انجام شده به شمار می رود.

ایجاد دفاتر ارتباط با صنعت در تمامی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در راستای دستیابی به دانشگاه های نسل سوم ، در دو سال اخیر دفاتر ارتباط با صنعت در تمامی دانشکده های زیر پوشش تاسیس شده است خاطر نشان کرد: در این دفاتر تلاش می شود نیاز های صنعت برای کاربردی شدن و مسئله محور شدن به داخل دانشگاه وارد شود و نیازهای دانشگاه نیز  به حوزه صنعت منعکس شود.

دکتر تفقدی فعال تر شدن مراکز رشد و گسترش زمینه حضور و فعالیت شرکت های فناور، ایجاد دو کلین روم  با  سه خط تولید داروهای تزریق، کرم و پماد و محلول و ایجاد دو شتاب دهنده در حوزه دارو و فناوری سلامت را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

وی با تاکید بر حضور بیشتر دانشجویان به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حوزه پژوهش های کاربردی و فناور تصریح کرد: در این راستا برپایی استارت آپ ویکند از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و  تلاش می شود در سال جاری در تمامی دانشکده ها رویدادهای کارآفرینی برگزار شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، برگزاری 30 کارگاه در حوزه فناوری سلامت، برگزاری مدارس تابستانی ویژه دانشجویان در حوزه صنعت دارو، برگزاری پنل انتقال تجربیات در حوزه فناوری و  برگزاری رویدادهای ایده پروری را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

90 شرکت فناور زیر پوشش مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت می کنند

دکتر تفقدی با بیان اینکه در حال حاضر 80 تا 90 شرکت فناور زیر پوشش مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراحل رشد خود را طی می کنند خاطر نشان کرد: در سال گذشته  این شرکت بیش از 15 میلیارد ریال فروش محصول داشته اند که به طور حتم با توجه به ظرفیت های موجود،  این میزان  افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 90 محصول در شرکت های فناور تولید می شود که 27 محصول تا کنون موفق به دریافت مجوز شده اند خاطر نشان کرد: عمده محصولات تولیدی در این شرکت ها در حوزه های تجهیزات پزشکی، دارویی و فناوری سلامت متمرکز شده است.

دریافت مجوز دانش بنیان توسط 20 شرکت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حرکت به سمت دانشگاه های کارافرین و ایجاد اشتغال و انگیزه برای جوانان دانش آموخته از مهمترین اهداف دانشگاه به شمار می رود خاطر نشان کرد: تا کنون 20 شرکت موفق به کسب مجوز دانش بنیان از نهاد ریاست جمهوری شده اند که از این تعداد 15 شرکت با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه هدایت و راهبری می شود.

دکتر تفقدی تاکید کرد: با حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان ضمن معرفی بیش از پیش دانشگاه در حوزه های مختلف موجب فراهم شدن زمینه های پژوهش های بیشتر نیز می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر لزوم گسترش پژوهش در حوزه بالین تاکید کرد و گفت: لازم است با ایجاد فضای مناسب و زیر ساخت های لازم زمینه فعالیت اعضای هیات علمی فراهم شود که در این زمینه برنامه کوهورت، ریجستری بیماری ها و مراکز توسعه تحقیقات بالینی در دانشگاه در حال اجراست.

دکتر تفقدی توانمند سازی دستیاران تخصصی در حوزه بالین را از برنامه های مهم برشمرد و اظهار کرد: بر این اساس شرط دفاع از پایان نامه دوره تخصصی، دارا بودن مقالات و پژوهش در حوزه بالین است.

وی برگزاری دوره های فلوشیپ پژوهشی را از دیگر برنامه ها برشمرد و افزود: در این راستا تا کنون 500 عضو هیات علمی زیر پوشش این دوره ها قرار گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جذب در دوره های پست دکترا، پزشک پژوهشگر، دستیار پژوهشی را از دیگر در راستای گسترش پژوهش در حوز های پایه و بالین  عنوان کرد.

توسعه ارتباطات بین المللی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در سال های اخیر با اقدامات موثری که در حوزه بین الملل دانشگاه شده است ضمن افزایش ارتباط با دانشگاه های کشورهای مختلف، زمینه جذب دانشجویان خارجی نیز افزایش یافته است.

دکتر تفقدی خاطر نشان کرد: ایجاد مرکز نوع دو یونسکو و ایجاد دفتر کنسولگری از جمله اقداماتی است که در این حوزه انجام شده است.

در پایان این مراسم  ضمن تقدیر از برگزیدگان حوزه پژوهش، از کتاب معرفی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رونمایی شد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image