معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: تولیدات علمی در کشور حرکت رو به رشدی را داشته است، به طوریکه ایران در زمینه تولید مقالات رتبه ۱۵ جهان و رتبه اول منطقه را در سال ۲۰۱۹ کسب کرده است.
به گزارش وب دا، دکتر رضا ملک زاده در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۶۲ هزار و ۱۸۲ مقاله در ایران تولید شده است خاطر نشان کرد: در یکسال ۵۵ هزار استناد به این مقالات شده است که شاخص خوبی در سطح جهان محسوب می شود.
وی بیان کرد: در این میان حوزه سلامت و علوم پزشکی سهم ۳۰ درصدی در تولید مقالات و دستاوردهای علمی کشور دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: شاخص ایران از نظر تعداد و انتشارات مقالات و هم چنین ثبت مقالات داغ یا پر استناد نسبت به همه کشور قابل قبول است و اکنون سهم ایران در تولید علم جهان دو درصد است، درحالیکه یک درصد از جمعیت جهان را دارا هستیم.
دکتر ملک زاده در ادامه با اشاره به فعالیت مراکز رشد و ایجاد شرکت های دانش بنیان در کشور گفت: هم اکنون ۳۰ درصد از شرکتهای دانش بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت می کنند و تاکنون ۳۴۰ محصول دارویی توسط این شرکت ها در سطح کشور تولید شده اند.
وی با اشاره به رشد نوآوری در کشور از طریق تحقیقات و فناوری بیان کرد: در گذشته رتبه ایران در نوآوری و فناوری ۱۰۶ بوده است که اکنون رتبه ایران در این زمینه به ۶۱ رسیده است.
دکتر ملک زاده افزود: ایران در زمینه سلولهای بنیادی، پیوند کبد، فناوری نانو و پیوند مغز استخوان نیز طی سالهای گذشته به پیشرفت های زیادی دست یافته است و این دستاوردهای با وجود مشکلات و چالشها، تحریم ها و کمبود بودجه حاصل شده است.
به گفته وی، بودجه کل تحقیقات کشور سه صدم درصد است، در کره جنوبی این میزان ۴.۵ درصد است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران در زمینه داروسازی پیشرفت شگرفی داشته است، افزود: در گذشته ۳۰ درصد از داروها در داخل کشور تولید می شد که بدنبال پیشرفت های حاصله اکنون این رقم به ۹۵ درصد افزایش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳۰۴ محقق و پژوهشگر ایرانی در صدر یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته اند که ۹۰ پژوهشگر از این تعداد مربوط به حوزه سلامت است.
وی حمایت از طرحهای سلولهای بنیادی و ژن تراپی ،افزایش تعداد "اتاق های تمیز" ویژه تحقیقات آزمایشگاهی از ۱۰ به ۱۸ اتاق و فعالیت ۲۴ آزمایشگاه جامع تحقیقات در سطح کشور را از ظرفیت ها و برنامه های تحقیقاتی وزارت بهداشت عنوان کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخشی از سخنانش با اشاره به رشد تولیدات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه دو هزار مقاله در این دانشگاه تولید می شود و اکنون جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به لحاظ تولید علم بعد از دانشگاه تهران قرار گرفته است.
وی گفت: به طور کلی تاکنون ۱۳ هزار و ۴۱۰ مقاله توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ثبت رسیده است که ۱۳۰ هزار استناد به این دانشگاه در سطح جهان شده است و از رشد خوبی برخوردار است.