تمرکز گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر تشخیص زودهنگام بیماری های ژنتیکیرییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از بین بردن سلول های بنیادی سرطان های دستگاه گوارش، سینه و تخمدان  از مهمترین محورهای پژوهشی این مرکز به شمار می رود.  

دکتر محمد رضا عباس زادگان، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات ژنتیک در محور ژنتیک سرطان و بیماریهای مختلف کار می کند، اظهار کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک در سال 91 در دانشگاه علوم پزشکی مشهدبه تصویب رسید و موفق به کسب موافقت اصولی از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سال 1393 گردید.

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ژنتیک سرطان با شناسایی سلول های بنیادی سرطان های گوارشی ،تخمدان و پستان سعی در بهبود شرایط بیماران دارند خاطر نشان کرد:  سلولهای بنیادی سرطان تنها 5 درصد از سلولهای تومور ها را تشکیل می دهند و باعث عود بیماری می شوند که با شناسایی و نابودی این سلولها شرایط بیمار بهبود پیدا می کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ژن درمانی بیماری تالاسمی و اصلاح جهش ژنتیکی این بیماری از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات ژنتیک است، تصریح کرد: در خصوص مکانیزم مولکولی و جهش هایی که رخ می دهد اساتید بسیاری فعالیت می کنند و ما امیدواریم که بتوانیم در خصوص بیماریهای نوروژنیک مانند بیماری پارکینسون و مغز و اعصاب در حوزه تشخیص ودرمان موفق باشیم.

رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اساتید حوزه علوم بالینی ارتباط خوبی با مرکز تحقیقات دارند، ابراز کرد: در خصوص سفارش تحقیقاتی روی بیماریهای مختلف اقدامات زیادی انجام شده است به عنوان نمونه همکاری با پزشکان روان پزشکی داریم تا در خصوص این بیماریها و ریشه ژنتیکی آن تحقیقات مشترک انجام دهیم.

دکتر عباس زادگان با تاکید بر اینکه در خصوص بیماریهای چشم مانند آب مروارید وآب سیاه ، بیماریهای نوزادان مانند دیابت نوزادی و بیماریهای گوارشی پروژه هایی انجام شده است، اظهار کرد: پیدا کردن ریشه جهش ژنتیکی این بیماران به ما برای درمان و پیشگیری از تولد کودکان بیمار کمک می کند تا در صورت تشخیص این بیماری در دوران بارداری با مجوز قانونی و شرعی سقط جنین بیمار انجام می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خصوص تشخیص قبل از لانه گیری نیز اگر جهش ژنتیکی در یک خانواده وجود داشته باشد می توانیم در تک سلول جنین این جهش را بررسی کنیم، عنوان کرد: فعالیت در حوزه اصلاح ژن و ژن درمانی از جمله برنامه های آینده مرکز تحقیقات ژنتیک است.

رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در جشنواره رازی سه سال قبل رتبه دوم در حوزه ژنتیک سرطان حائز رتبه شدیم، ادامه داد: در حوزه سرطان تخمدان نیز به سمت درمان آزمایشگاهی می رویم و امید داریم در آینده به درمان بیماران برسیم.

وی با اشاره به اینکه بیماران نوزاد دیابتی که با دیابت به دنیا می آیند و مقاوم به انسولین هستند ، دچار جهش ژنتیکی هستند اما با شناسایی مشکلات ژنتیکی با یک قرص خوراکی مشکل این نوزادان حل می شود ، ادامه داد: علاوه براین در حوزه بیماران مبتلا به ابهام جنسی که مربوط به جهش ژنتیکی غده فوق کلیوی  است نیز این علم می تواند از ترشح زیاد هورمون جنسی جلوگیری کند و کودک با ابهام جنسی و عدم تنظیم اب ونمک بدن به دنیا نیاید چراکه در اکثر اوقات با تصور اینکه این کودکان دچار مشکلات گوارشی شدند درمان شروع می شود  و به دلیل پیدا نکردن دلیل اصلی مشکل بیمار بعد از دو هفته از دنیا می رود در حالی که با اصلاح ژنی کودک سالمی به دنیا می آید.

دکتر عباس زادگان با بیان اینکه در خصوص همکاری با مراکز تحقیقات خارج از کشور نیز در خصوص شناسایی مکانیزم مولکولی ژنتیک نیز فعالیت داریم، ابراز کرد: تکنولوژی پیشرفته ngs توانایی رمز یابی کلیه قسمت های کد کننده ژنی انسان را دارد ولی با توجه به اینکه ما این دستگاه را نداریم با همکاران در کانادا ولندن طرح های مشترک را انجام می دهیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image