استفاده از سیستم های پایش از راه دور و اپلیکیش های موبایل را می توان بعنوان جایگزینی مناسب برای عدم حضور بیماران در مطب ها و مراکز درمانی پیشنهاد داد و تله مدیسن یا همان پزشکی از راه دور در شرایط همه گیری کووید 19 از علوم جدید و با اهمیت در این امر محسوب میشود که می تواند بسیار به این امر کمک کند .
به گزارش وب دا، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص استفاده از این ظرفیت، حمایت خود را از طرح ها، پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با این حوزه اعلام داشته و پایان نامه با عنوان" بازتوانی بیماران در منزل پس از آنژیوپلاستی عروق کرونر و جراحی قلب با استفاده از کتابچه و اپلیکیشن موبایل : ارزیابی تاثیر مداخلات بر شاخص های کیفیت زندگی " که در مقطع دکترا توسط خانم دکتر سمانه بخشایش درگروه انفورماتیک پزشکی مشهد به راهنمایی اساتید دکتر سعید اسلامی و دکتر آرش قلوبی انجام شده است نمونه ای از پایان نامه های مورد حمایت این معاونت می باشد.
از نکات بارز سیستم های طراحی شده در این پایان نامه قابلیت استفاده از چنین سیستم هایی در شرایط فعلی جهان که تحت تاثیر پاندمی کووید 19 است می باشد . زیرا طبق مطالعات بدلیل این پاندمی در سال 2019 بسیاری از خدمات بازتوانی قلبی که عموما در مراکز بیمارستانی ارائه می گردد متوقف شده است یا اینکه به دلیل شرایط حاضر امکان حضور در این مراکز برای بیماران وجود ندارد.
به همین دلیل منطبق با شواهد موجود ( با توجه به بحران کووید 19 ) ضروری است جهت افزایش سلامت تعداد بیشتری از بیماران قلبی ، خدمات بازتوانی قلبی با استفاده از شیوه های تله مدیسن ( پزشکی از راه دور) که تجهیزاتی چون موبایل هوشمند، اینترنت پر سرعت استفاده می کند، بهره برد.
نتایج این پایان نامه نشان داد که پزشکان می توانند از سیستم های پایش از راه دور و اپلیکیش های موبایل ، بعنوان جایگزینی برای خدمات بازتوان قلبی در مراکز بازتوانی استفاده نمایند.
از دستاوردهای این پایان نامه می توان به چاپ چندین مقاله در مجلات معتبر علمی ، چاپ کتاب "راهنمای بازتوانی قلبی در منزل " ،دو محصول اپلیکیشن بازتوانی قلبی و سامانه مانیتورینگ بازتوانی قلبی و نیز کسب مقام اول استارتاپ سلامت همراه در سال 96 اشاره کرد.