معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد حمایت همه جانبه از برنامه های تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین سوق دادن این برنامه ها به سمت سازمان های مردم نهاد و همچنین ورود خیرین به این عرصه را از لازمه های تحول ساختاری و دستیابی به موفقیت های چشمگیر حوزه سلامت در کشور عنوان کرد.
دکتر مجید غیور مبرهن با بیان این مطلب که در برخی از کشورهای توسعه یافته شاهد حضور خیرین و سازمان های مختلف در حوزه تحقیقات و پژوهش های سلامت محور هستیم اظهار داشت: آنان به این نتیجه رسیده اند که هر گونه حمایتی از برنامه های تحقیقاتی و پژوهشی منجر به پیشگیری بهینه تر، تشخیص های به موقع و کاهش هزینه های کلان در عرصه درمان خواهد شد.
وی افزود: برخی از داروهای خارجی که نسبت به هزینه تمام شده تولید آن چندین برابر هستند در واقع این هزینه مازاد، هزینه های برنامه های تحقیقاتی و فرصت های مطالعاتی صرف شده برای این داروها ست.
وی با اشاره به اینکه در تمام نقاط دنیا و حتی کشور ما ایران درصدی از افراد به بیماری هایی مانند: فشار خون و دیابت مبتلا هستند که خودشان آگاه نیستند اظهار داشت: در برنامه های غربالگری و پایش های مرتبط با حوزه سلامت گاهی اوقات به بیماری هایی دست پیدا می کنیم که خود افراد آگاه نیستند و این تشخیص سریع ناشی از غربالگری و پایش به کاهش عوارض و خطرات جدی ناشی از پیشرفت بیماری و درمان بهتر کمک می کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، مرکز مطالعات بیماری های دانشگاه (کوهورت پرشین) را مرکزی با ظرفیت های بالای مطالعاتی عنوان کرد و افزود: در برنامه ای که در حال حاضر در مرکز کوهورت با انجام غربالگری ها و پایش ها در جریان است، ویژه کارمندان حوزه سلامت است که در این عرصه هم پژوهش می کنیم و هم سلامتی را پایش می کنیم و با غربالگری هایی که انجام گرفته است به نتایج مطلوبی دست پیدا کرده ایم.
دکتر غیور مبرهن لازمه استمرار حرکت در مرزهای دانش را تقویت بنیه های تحقیقاتی و پژوهشی در همه عرصه ها عنوان کرد و افزود: از حضور خیرین و همه بخش ها برای ورود به عرصه تحقیقات و پژوهش حمایت می کنیم تا بتوانیم با چشم انداز بهتری مسیرهای ارتقای شاخص های سلامت را طی نمائیم.