معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در موضوع جوانی جمعیت باید روی مسئله بسیار مهم امید به زندگی و داشتن زندگی باکیفیت به‌خصوص در دوران پیری کار شود.

دکتر یونس پناهی در آئین اختتامیه اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار کرد: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از معاونت‌هایی که امورات علمی را انجام می‌دهد معاونت تحقیقات و فناوری بوده که دیده‌بان حوزه پژوهش و فناوری است و در این معاونت سیاست‌گذاری‌ها بر اساس داده‌های سلامت صورت می‌پذیرد.

وی تصریح کرد: در این اجلاس عملکرد وزارتخانه، دانشگاه‌‌ها و دانشکده‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و در کنار ارائه گزارش سالانه برنامه‌ریزی سال و سال‌های آینده را که به‌صورت یک ساله، ۲ ساله و ۴ ساله بود داشتیم، برنامه‌هایی که در قالب برنامه‌های کوتاه‌ مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حوزه سلامت چند تهدید جدی در حوزه‌های بیماری‌های قلبی، مغزی، تنفسی، تروما و سرطان داریم، خاطرنشان کرد: ما باید متناسب با ظرفیت‌ها در جهت کاهش بار بیماری‌ها تلاش کنیم؛ همچنین در خصوص تغییرات اقلیمی و ایمنی غذایی هم باید به‌طور ویژه کار شود و کارهای ما در سطوح ملی، منطقه‌ای و استانی به‌خوبی انجام ‌شود.

دکتر پناهی با ذکر این نکته که در موضوع جوانی جمعیت باید روی مسئله بسیار مهم امید به زندگی و داشتن زندگی باکیفیت به‌خصوص در دوران پیری کار شود، تاکید کرد: همچنین نکته بسیار مهم دیگر در بحث زاد و ولد بوده که عدد ۱.۸ را داریم، عددی که پایین و نگران کننده بوده و باید روی این موضوع بسیار مهم بیش از پیش و به‌طور جدی کار شود.

وی تصریح کرد: در موضوع ایمنی غذا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ماموریت داده‌ایم تا روی این حوزه کار کند، ضمن اینکه دانشگاه‌های مختلفی همچون تهران هم روی موضوع سلامت روان کار می‌کنند و در کنار آن باید به آسیب‌شناسی حوزه‌های اعتیاد و دخانیات به‌ویژه کاهش سن و افزایش میزان مصرف بانوان نیز اشاره کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری دغدغه‌های خود را روی موضوعات مرجعیت علمی و کاهش جمعیت تاکید کردند، بیان کرد: معتقدیم که باید به‌گونه‌ای در جهت انجام فرامین رهبر عزیزمان کار کنیم که خواسته‌های به‌حق ایشان محقق گردد و اثرات ملموس آن در سطح جامعه ملموس و مشهود باشد.

دکتر پناهی خاطرنشان کرد: پژوهش حد و سقف ندارد و معتقدیم باید همواره از علم و دانش ‌روز دنیا در بخش‌های مختلف حوزه سلامت برخوردار بود.

موفقیت‌های بیش از پیش حوزه سلامت حمایت ویژه مسئولان از پژوهشگران را می‌طلبد

همچنین دکتر مجید غیورمبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای پژوهشگرانمان نیازمند حمایت ویژه مسئولان در مسیر رسیدن به موفقیت‌های بیش از پیش حوزه سلامت هستیم.

وی افزود: هدف ما این است که ایجاد ساختارهای لازم پژوهشی را با مساعدت و همکاری مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که پروژه شاخص این دانشگاه پژوهشگاه آن بوده که در حال ساخت است و به‌زودی به بهره‌برداری برسد، تاکید کرد: ما این پژوهشگاه را که بزرگترین، جامع‌ترین و کامل‌ترین پژوهشگاه کشور بوده را با وجود تمامی مشکلات اعتباری ساختیم و برای تکمیل تجهیزات موردنیاز آن خواستار حمایت مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم.

دکتر غیورمبرهن خاطرنشان کرد: ما در ایام اوج بحران کرونا اقدامات بسیارخوبی را در بحث پیشگیری و درمان داشتیم و تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته موجب تولیدات بسیار در هر ۲ حوزه شد و ما با وجود جمعیت زیاد حوزه تحت پوشش یکی از برترین عملکردهای کشور در بحث مبارزه با کووید ۱۹ داشتیم.

برگزاری ۶ پنل تخصصی در اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی

در این اجلاس ۲ روزه تعداد ۶ پنل تخصصی با موضوعات تولید علم و دانش و به‌کارگیری آن، تولید و توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌های سلامت و به‌کارگیری آن به عنوان یک هدف استراتژیک، دیپلماسی علمی سلامت، پاسخگویی اجتماعی در تحقیقات سلامت، کاهش تهدیدهای حوزه سلامت از اقلیم تا غذا و اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت برگزار شد.

در این ۶ پنل تخصصی روی ۲ موضوع تمرکز بر اجزای مرجعیت علمی از تولید دانش بنیان تا دیپلماسی سلامت و تقویت اثربخشی پژوهش از مرکز تحقیقات تا سطح جامعه به‌طور ویژه پرداخته شده بود.

از جمله مهمترین موارد اشاره شده در ۶ پنل تخصصی‌ای که در طی ۲ روز زمان اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مشهد به آنها پرداخته شد می‌توان به مواردی همچون توسعه نوآوری‌های پزشکی در حوزه سلامت مبتنی بر گام دوم انقلاب، نظام ملی توسعه کاربردهای تحقیقات علوم پزشکی، سیاست‌گذاری در حوزه فناوری‌های سلامت و آینده آن، ارائه ظرفیت‌های بین‌المللی در جهت توسعه تحقیقات حوزه سلامت، مروری با ۵g و اجلاس شانگهای، مرجعیت علمی در توسعه شاخص‌های سلامت جامعه، آینده تحقیقات پاسخگو در دانشگاه‌های نسل ۵، جایگاه علوم ادغام یافته در تحقیقات و فناوری‌های علوم پزشکی، حمایت‌ از توسعه اقتصاد دانش بنیان در سیستم نظام سلامت و بیان تجربیات موفق دانشگاه‌ها در موضوعات مختلف از جمله حوزه ترجمان دانش اشاره کرد.

اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی طی روزهای ششم و هفتم اسفند ماه امسال و به مدت ۲ روز و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجمتع فرهنگی شهدای سلامت مشهد برگزار شد.

24.jpg - 35.88 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image