مدیر گروه اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اپلیکیشن دارویی ویژه سالمندان به دلیل مدیریت پدیده رایج چند دارویی در سالمندان طراحی و در اختیار سالمندان و خانواده های آنان قرار گرفته است.
دکتر نجمه ولیزاده زارع ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه اپلیکیشن دارویی در سالمندان به دلیل پدیده رایج در سالمندی با عنوان چند دارویی طراحی شده است، خاطر نشان کرد: سالمندان به بیماریهای مزمن مختلفی در طی سالمندی و افزایش سن مواجه می شوند که از آن جمله می توان به فشار خون، ناراحتی قلبی، دیابت، افزایش چربی خون اشاره کرد از همین رو مجبور هستند که داروهای متعددی استفاده کنند .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افزایش سن باعث ایجاد سندروم سالمندی می شود که این سندروم همراه با اختلالات شناختی همراه است، گفت: گیج بودن، فراموش کردن، مصرف داروهای متعدد ، نبود خواب کافی و دردهای مزمن از جمله عوارض این سندروم است که می تواند در مصرف داروها اختلالاتی ایجاد کند.
دکتر ولیزاده زارع با بیان اینکه برخی از سالمندان به دلیل درد های مزمن و بی خوابی، برخی داروها را بدون تجویز پزشک مصرف می کنند، تصریح کرد: مصرف تعداد زیاد دارو می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد که علایم این عوارض شبیه اختلالات شناختی سالمندی است بنابراین نحوه مصرف و دز دارویی مورد نیاز از اهمیت بالایی در سلامت سالمندان برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا نرم افزاری به همت این گروه طراحی شده است تا موارد منع مصرف، دز مناسب و زمان مناسب مصرف درباره داروهای رایج را به سالمندان بیاموزد، در این اپلیکیشن انواع اشکال دارویی مثل اسپره ها و نحوه استفاده آنها به سالمندان آموزش داده می شود.
مدیر گروه اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: داروهای رایج مورد مصرف در سالمندی مثل داروهای ضد فشار خون ، آرام بخش، گوارشی دسته بندی شده است و در این اپلیکیشن توضیحاتی به سالمندان و خانواده ها ی آنان ارایه می شود.